OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 24., szerda 16:13

A HanesBrands felkerült a legetikusabb vállalatok 2021-es listájára (1. rész)
    Winston-Salem, Észak-Karolina, USA, 2021. február 24., szerda (Business Wire/OTS) - A vállalat első Ethisphere pályázata nyomán bekerült az etikus üzleti gyakorlat terén vezetőként elismert, a világ különböző tájain tevékenykedő 135 vállalat közé - A társadalmi felelősségvállalást prioritásnak tekintő HanesBrands (NYSE:HBI), a márkás mindennapi alapvető ruházati termékek globális forgalmazója felkerült az etikus üzleti gyakorlat standardjainak meghatározásában és kialakításában globális vezető szerepet betöltő Ethisphere által a a legetikusabbnak ítélt vállalatokról összeállított 2021. évi listára (2021 World's Most Ethical Companies [A világ legetikusabb vállalatai, 2021]).

        Ez a közlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20210223005687/en/

A HanesBrands egyike annak a mindössze két ruhagyártónak, amelyek bekerültek a 22 országból kiválasztott, 47 iparágat képviselő 135 vállalat közé. Az Ethisphere az értékelést több mint 200, a vállalati kultúrára, környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalási, illetve etikai és compliance tevékenységekre, vállalatirányításra, diverzitásra és egy erős értéklánc támogatására irányuló kezdeményezésekre vonatkozó kérdés alapján végzi el. Idén az Ethisphere azt is vizsgálta, hogyan alkalmazkodtak a pályázók a globális járványhoz, hogyan reagáltak az ezzel kapcsolatban felmerülő kihívásokra, a biztonsággal, egyenlőséggel, inklúzióval és társadalmi igazságossággal kapcsolatos kérdésekre.

"Cégünk elkötelezett a felelős működés iránt, ezért büszkeséggel tölt el minket, hogy elnyertük az Ethisphere elismerését" - nyilatkozta Steve Bratspies, vezérigazgató. "Ez a megtiszteltetés a szerte a világon dolgozó 61000 alkalmazottunknak köszönhető, akik elkötelezettek a helyes üzleti gyakorlat követése iránt. Amikor egy általunk gyártott ruhát választanak, a fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy egy, a fenntarthatóságot prioritásként kezelő vállalat termékét vásárolták meg."

A HBI már igen régen elkötelezte magát az etikus üzleti gyakorlatok előrevitele iránt. A vállalatot a Barron nemrégiben ismét az ország 100 legfentarthatóbb vállalata közé sorolta (immár második éve), és a CDP 2020-as Éghajlatváltozási jelentésében (Climate Change Report 2020) a HBI az éghajlatváltozás elleni küzdelem terén betöltött vezető szerep tekintetében A besorolást kapott, miután két éven át az A- kategóriába tartozott. A HBI ugyanakkor az egyetlen ruhaipari cég, amely ez idáig elnyerte az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatalának (U.S. Environmental Protection Agency) Energy Star Sustained Excellence elnevezésű díját, melyet a több éven át folyamatosan javuló energiatakarékossági teljesítményt elérő cégeknek ítél oda a Hivatal.

2020 októberében a HBI egy széles körű, 2030-ig szóló globális fenntarthatósági program elindítását jelentette be, amelynek céljai közt szerepelnek a következők: tudományos alapú környezetvédelmi célok meghatározása, kötelezettségvállalás legalább 10 millió ember életének javítására, továbbá a műanyagok és a fenntartható nyersanyagok gyártásban és csomagolásban való felhasználásával kapcsolatos célkitűzések. A vállalat a célokat egy új fenntarthatósági weboldalon tette közzé, amelyet kifejezetten a cég tevékenységének átláthatóbbá tétele és a kulcsfontosságú mutatószámok (ideértve a diverzitásra, emberi jogokkal kapcsolatos benchmarkokra vonatkozó mutatókat és a befektetők számára készített, kockázatértékelést segítő indikátorokat) közlése céljára terveztek.

"A 2020-as év során felmerülő nehéz problémák megoldása során tapasztalhattuk, hogy a különböző szervezetek közül azoknak a vállalatoknak sikerült leginkább elnyerniük a különféle érdekcsoportok bizalmát, amelyek rugalmasan és az etikus üzleti gyakorlat és a tisztességes, becsületes üzletmenet iránt elkötelezetten végezték tevékenységüket" - magyarázta Timothy Erblich, az Ethisphere vezérigazgatója. "A világ legetikusabb vállalatai közé tartozó cégek továbbra is a legmagasabb értékek és az általuk kiszolgált közösségekre gyakorolt pozitív hatások iránti feltétlen elkötelezettségről tesznek tanúbizonyságot. Szeretnék gratulálni mindenkinek a HanesBrands-nél azért, hogy cégünk elnyerte a Világ egyik legetikusabb vállalata címet."

További információkért a világ legetikusabb vállalatairól és a HanesBrand társadalmi felelősségvállalás iránti elkötelezettségéről kérjük, kattintson a következő linkekre: World's Most Ethical Companies és társadalmi felelősségvállalás. (folyt.)



2021. február 24., szerda 16:14

A HanesBrands felkerült a legetikusabb vállalatok 2021-es listájára (2. rész)
    Winston-Salem, Észak-Karolina, USA, 2021. február 24., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit az Ethisphere Institute-ról tudni kell…

Az Ethisphere® Institute (Ethisphere Intézet) a pozitív vállalati imázst, a piaci szereplők bizalmának elnyerését és az üzleti sikert elősegítő etikus üzleti gyakorlatokra vonatkozó szabványok meghatározásának és fejlesztésének globális vezető szervezete. Az Ethisphere mélyreható szakértelemmel rendelkezik az alapvető etikai normák mérése és meghatározása terén, és tevékenysége során olyan, adatokon alapuló következtetéseket von le, amelyek segítik a vállalatokat vállalati imázsuk alakításában és vállalati kultúrájuk felmérésében, illetve fejlesztésében. Az Ethisphere a legjobb teljesítményt nyújtó vállalatokat a World's Most Ethical Companies program keretében választja ki, és a vállalati etikai és compliance tisztviselők számára értékes támogatást biztosít az ágazat szakértőit összefogó Üzleti etikai vezetői szövetség (Business Ethics Leadership Alliance [BELA]) keretében. További információk az Ethisphere-ről a szervezet honlapján állnak rendelkezésre: https://ethisphere.com.

Amit a HanesBrands-ről tudni kell …

A HanesBrands, melynek székhelye az észak-karolinai Winston-Salem városában található, a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett, vezető ruhagyártó vállalat, mely mindennapi alapvető alsóruházati és sportruházati termékeket forgalmaz az amerikai kontinensen, Európában, Ausztráliában és az ázsiai és csendes-óceáni térségben. A vállalat termékeit a világ legerősebb ruházati márkanevei alatt értékesíti, ideértve a következőket: Hanes, Champion, Bonds, Maidenform, DIM, Bali, Playtex, Bras N Things, Nur Die/Nur Der, Alternative, L'eggs, JMS/Just My Size, Lovable, Wonderbra, Berlei és Gear for Sports. A cég pólókat, melltartókat, női alsóneműket és alakformáló fehérneműket, alsóruházatot, zoknikat, harisnyákat és sportruházati termékeket kínál vevőinek, melyeket alacsony költségű, globális ellátási lánca állít elő. A Fortune magazin 500 legnagyobb vállalatról készített listáján és a S&P 500 tőzsdeindexben (NYSE: HBI) szereplő Hanes körülbelül 61000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 40 országban. További információkért kérjük, látogasson el a vállalat honlapjára (www.Hanes.com/corporate) és hírportáljára (https://newsroom.hanesbrands.com/), és lépjen kapcsolatba velünk a közösségi médiumokon keresztül: Twitter (@hanesbrands), Facebook (www.facebook.com/hanesbrandsinc), Instagram (@hanesbrands) és LinkedIn (@Hanesbrandsinc).

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210223005687/en/

Kapcsolat:
Carole Crosslin (336) 671-3704
carole.crosslin@hanes.com

Forrás: HanesBrands

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.