OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 12., péntek 14:44

A Celltrion antitestfejlesztési platformja segítségével CT-P59-et tartalmazó, célzott neutralizálóantitest-koktéllal való kezelést fejleszt ki a COVID-19 variánsok terjedése elleni védekezés céljára (1. rész)
    Incheon, Korea, 2021. február 12., péntek (Business Wire/OTS) -     Jól halad a Celltrion a Regdanvimab-ot (CT-P59) tartalmazó, kifejezetten az újonnan megjelenő variánsok elleni küzdelem célját szolgáló antitestkoktél fejlesztésével /A CT-P59 képesnek mutatkozott a legfontosabb újonnan megjelenő mutációk neutralizálására, ideértve a SARS-CoV-2 hat genommutációs variánsát, továbbá az egyesült királyságbeli variánst is /A Celltrion létrehozott egy COVID-19 antitest-portfóliót és egy klinikai fejlesztési platformot a vírusmutációk terjedésének meggátolása céljára - A Celltrion Csoport ma bejelentette, hogy a CT-P59 elnevezésű, COVID-19 elleni kezelésre szolgáló monoklonális antitest gyógyszerjelölt konfirmált neutralizáló hatást gyakorol az újonnan megjelenő vírusmutációkra, és a vállalat megkezdte egy CT-P59-et tartalmazó, neutralizálóantitest-koktéllal való terápia kifejlesztését.

    A Korea Disease Control and Prevention Agency (Koreai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Ügynökség [KDCA]) értékelte, és független szervezetként megerősítette, hogy a SARS-CoV-2 már korábban azonosított hat genommutációs variánson (S,·L,·V,·G,·GH·és GR variáns) felül a CT-P59 sikeresen semlegesíti az először az Egyesült Királyságban azonosított SARS-CoV-2 variánsokat (B.1.1.7) is. Az Ügynökség hozzátette, hogy a CT-P59-ből és egy másik monoklonális antitest gyógyszerjelöltből készített koktéllal végzett kezelés neutralizáló hatásúnak mutatkozott az egyesült királyságbeli (B.1.1.7) és a dél-afrikai (B.1.351) variánsokkal szemben.

2021. január 19-től a médiumok és hivatalos források szerint megközelítőleg 2000, a VOC 202012/01 elnevezésű variáns (Variant of Concern [aggodalomra okot adó variáns], year 2020 [2020-as év], month 12 [12. hónap], variant 01 [01-es variáns], amely korábban VUI, Variant under Investigation [vizsgált variáns] elnevezést kapott) által okozott esetet azonosítottak 60 országban. Az EU-ban (Európai Unió)/EEA-ban (Európai Gazdasági Térség) mintegy 1300 esetet azonosítottak 23 országban. Az EU-n/EEA-n kívül körülbelül 700 esetet azonosítottak 37 országban.1

Annak érdekében, hogy az újonnan felbukkanó változatok ellen hatásos neutralizáló antitesteket találjanak és csökkentsék a CT-P59-et tartalmazó koktéllal való kezelések bevezetéséig az átfutási időt, a Celltrion korábban összesen 38, a SARS-CoV-2 elleni potens neutralizáló antitestet azonosított, melyek közül a 32-es számú antitest gyógyszerjelölt neutralizáló titereket produkált az Egyesült Királyságban és Dél-Afrikában újonnan megjelenő törzsek ellen. Egy már korábban létrehozott antitestportfólió felhasználásával és a különféle mutációkra gyakorolt igazolt hatás ismeretében a Celltrion megkezdte a kifejlesztését egy CT-P59-et tartalmazó, a SARS-CoV-2 újonnan megjelenő variánsai ellen bevethető neutralizálóantitest-koktélnak.

Ez idáig a CT-P59-ről kimutatták, hogy jelentősen csökkenti a COVID-19 miatti hospitalizáció és oxigénkezelés kockázatát a 28. napig, 54%-kal csökkenti a súlyos COVID-19-cé való progrediálás arányát az enyhe-középsúlyos tüneteket mutató betegek esetében és 68%-kal a középsúlyos tüneteket mutató, 50 éves vagy idősebb betegek esetében, valamint szignifikánsan lerövidíti a klinikai felgyógyulási időt (3,4-6,4 nappal meggyorsítja a placebót kapó csoporthoz képest). Egy III-as fázisú globális klinikai vizsgálat lefolytatásához jelenleg toborozzák a résztvevőket, és várhatóan 1172 enyhe-középsúlyos tüneteket mutató beteget vonnak majd be több mint 10 globális helyszínen a CT-P59 hatékonyságának és hatásosságának értékelése céljából.

A globális vizsgálatvezető, Professzor Adrian Streinu-Cercel, MD, PhD, a romániai, bukaresti Carol Davila University of Medicine and Pharmacy (Carol Davila Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem) Fertőző betegségek tanszékének professzora a következőket nyilatkozta: "A CT-P59-ről beigazolódott, hogy képes lerövidíteni a klinikai felgyógyulási időt és csökkenteni a COVID-19 súlyos formájává való progressziót. A klinikai vizsgálatban részt vevő egyik COVID-19-ben szenvedő, 85 éves betegem, akinek egyéb alapbetegsége is volt, a CT-P59-cel való kezelés megkezdésétől számított 48 órán belül felgyógyult a vírus okozta fertőzésből. Az antitestterápiás gyógyszerjelölt akkor lenne igazán hasznos, ha a vírusteszt pozitív eredményét követő 3-5 napon belül alkalmazásra kerül. Ez nagy mértékben támogatná az egészségügyi ellátó rendszerre és erőforrásokra nehezedő nyomás enyhítésére irányuló erőfeszítéseket."

Megjegyzések a szerkesztők számára:

Amit a Celltrion Healthcare-ről tudni kell…

A Celltrion Healthcare elkötelezett innovatív és megengedhető árú gyógyszerek kifejlesztése iránt annak érdekében, hogy elősegítse a betegek modern terápiákhoz való hozzáférését. A cég termékei a legmagasabb minőségi színvonalat képviselő emlős sejttenyészeteket alkalmazó létesítményekben kerülnek előállításra, melyeket az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszerfelügyelete (Food and Drug Administration [FDA]) által elfogadott jelenlegi helyes gyógyszergyártási gyakorlatnak (current Good Manufacturing Practice [cGMP]) és az Európai Unió által elfogadott helyes gyógyszergyártási gyakorlat irányelveinek megfelelően terveztek és építettek. A Celltrion Healthcare arra törekszik, hogy magas minőségű, költséghatékony megoldásokat kínáljon kiterjedt globális hálózata révén, amely több mint 110 országot fed le. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.celltrionhealthcare.com/en-us. (folyt.)



2021. február 12., péntek 14:45

A Celltrion antitestfejlesztési platformja segítségével CT-P59-et tartalmazó, célzott neutralizálóantitest-koktéllal való kezelést fejleszt ki a COVID-19 variánsok terjedése elleni védekezés céljára (2. rész)
    Incheon, Korea, 2021. február 12., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a CT-P59-ről (Regdanvimab) tudni kell...

A CT-P59-et a COVID-19 kezelésére potenciálisan alkalmas szerként és a SARS-CoV-2 vírus semlegesítése terén a legnagyobb hatékonyságot mutató jelöltek kiválasztása révén azonosították. A SARS-CoV-2 vírus mutálódott variáns törzsét, a G-variánst [D614G variant]) később azonosították, majd megerősítették, hogy a CT-P59 inaktiválja ezt a variánst is. A pre-klinikai vizsgálati adatok azt mutatták, hogy a kezelés során a gyógyszerjelölt 100-szoros csökkenést idézett elő a SARS-CoV-2 vírusteherben, valamint csökkentette a tüdőt érintő gyulladást is. A CT-P59 I-es fázisú globális klinikai vizsgálata ígéretes biztonságosságot, tolerálhatóságot, antivirális hatást és hatásossági profilt állapított meg a COVID-19-ben szenvedő, enyhe tüneteket mutató betegek esetében.2

ELŐREMUTATÓ ÁLLÍTÁSOK

Az e sajtóközleményben található, cégünk jövőbeli üzleti és pénzügyi teljesítményére, illetve a Celltrion-t/Celltrion Healthcare-t érintő jövőbeli eseményekre vagy fejleményekre vonatkozó információkat tartalmazó egyes állítások a jelenleg hatályban lévő értékpapírtörvények alapján előremutató állításoknak minősülhetnek.
Ezek az állítások olyan szavak és kifejezések alapján azonosíthatók, mint például a "készít", "reméli, hogy", "hamarosan bekövetkező", "azt tervezi, hogy", "az a célja, hogy", "elindítandó", "arra készül, hogy", "amint elérjük", "tudná", "azzal a céllal", "esetleg", "amint azonosításra kerül", "lesz/fog", "azon dolgozik, hogy", "időszerű", "elérhetővé válik", "alkalmas lehet arra, hogy", valamint e szavak és kifejezések tagadó alakja vagy más változatai, illetve hasonló értelmű kifejezések alapján.
Továbbá előfordulhat, hogy képviselőink nyilatkozataiban előremutató állítások szerepelnek. Az ilyen állítások a Celltrion/Celltrion Healthcare vezetőségének jelenlegi várakozásain, illetve olyan eseményekkel vagy fejleményekkel kapcsolatos feltételezésein alapulnak, amelyek közül számos a Celltrion/Celltrion Healthcare vezetőségének befolyásán, hatókörén kívül esik.
Az előremutató állításokat azzal a céllal közöljük, hogy a potenciális befektetők számára lehetőséget biztosítsunk a vezetőség véleményének és jövővel kapcsolatos várakozásainak megértésére, és így ezeket a véleményeket és várakozásokat a befektetési döntéseiket formáló egyik tényezőként értékelhessék. Ezek az állítások nem tekintendők garanciának a cég jövőbeli teljesítményére nézve, és így nem szabad túlzott mértékben támaszkodni rájuk.
Az ilyen előremutató állítások tárgya esetében értelemszerűen ismert és ismeretlen kockázatok érvényesülnek, és bizonytalansági tényezők hatnak, aminek következtében a cég jövőbeli időszakokban elért tényleges teljesítménye és pénzügyi eredményei jelentős mértékben eltérhetnek a jövőbeli teljesítményre vagy eredményre vonatkozóan az előremutató állításokban kifejezett vagy vélelmezett előrejelzésektől.
Bár az e sajtóközleményben található előremutató állítások a Celltrion/Celltrion Healthcare vezetősége által ésszerűnek tekintett feltételezéseken alapulnak, nem garantálható, hogy az előremutató állítások pontosnak fognak bizonyulni, mivel a tényleges eredmények és jövőbeli események jelentős mértékben eltérhetnek az ezekben az állításokban előrevetített eredményektől és eseményektől. A Celltrion/Celltrion Healthcare nem vállal kötelezettséget az előremutató állítások frissítésére abban az esetben, ha a körülmények vagy a vezetőség becslései vagy véleménye változik, kivéve a vonatkozó értékpapírtörvények által előírt frissítéseket. E közlemény olvasóit arra intjük, hogy ne támaszkodjanak túlzott mértékben az előremutató állításoka.

Szakirodalmi hivatkozások:
________________________________________
1 Risk related to the spread of new SARS-CoV-2 variants of concern in the EU/EEA - first update 21 January 2021, European Center for Disease Prevention and Control. [Last accessed February 2021]

2 A Celltrion adatbázisában rendelkezésre álló adatok

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210210006036/en/

Kapcsolat:
Holly Barber
hbarber@hanovercomms.com
+44 (0) 07759 301620

Donna Curran
dcurran@hanovercomms.com
+44 (0) 7984 550312

Forrás: Celltrion Healthcare

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.