OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. július 26. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 12., péntek 10:20

OVB: a járvány ellenére is stabil maradt a biztosításközvetítői piac
    Budapest, 2021. február 12., péntek (OTS) - Néhány biztosítási termék iránt ugyan csökkent a kereslet a koronavírus-járvány következtében, de a legtöbb biztosítástípus esetében növekedést mutattak a számok, különösen a balesetbiztosítások és a kockázati jellegű életbiztosítások területén - áll a hazai vezető pénzügyi közvetítő cég, az OVB Magyarország friss közleményében. A társaság véleménye szerint nekik az időben kialakított új stratégia segített az ügyfelek megbízható és zavartalan kiszolgálásában.

    A világjárvány a biztosítások közül leginkább az utasbiztosítások piacán mutatott zuhanórepülést, ellenben más termékek esetében növekedés jellemezte a tavalyi évet. Hála a tudatosabb ügyfeleknek, a hosszú távú megtakarítások új kötései is nőttek, de az OVB Magyarország véleménye szerint a járvány nyomában járó gazdasági bizonytalanság arra készteti világszerte az embereket, hogy gondolják át, belevágnak-e egy ilyen megtakarításba.

A németországi hátterű cég, amelynek anyavállalata 2020-ban ünnepelte 50. születésnapját, a koronavírus betörése előtt állította fel azt a stratégiát, amelyet a pandémiás helyzet nem tudott megtépázni, csupán felgyorsította azokat a már elkezdett folyamatokat, amelyek középpontjában a digitálisan támogatott "papírmentes" személyes tanácsadás áll. Az OVB már a járvány elején átállt az online találkozókra és rendezvényekre, hogy tanácsadóit mindig napra készen tájékoztathassa. Mivel a cég munkatársainak átlagéletkora 30 év körüli, nem is okozott nehézséget számukra az átállás. Ráadásul, miután az ügyfelek nagy része is otthonról dolgozott, rugalmasabbá vált a virtuális térben történő találkozók megszervezése is azok körében, akik számára a járványkezelés miatt kialakult bizonytalan helyzetben felértékelődött a pénzügyi biztonság témája. Náluk leginkább a lakásbiztosítások, balesetbiztosítások, kockázati életbiztosítások iránt nőtt meg a kereslet.

Az OVB Magyarország tapasztalatai alapján a COVID első hulláma alatt a kormány családsegítő intézkedései továbbra is népszerűek voltak, így a különféle biztosítások és megtakarítások mellett a banki termékeket, például a Babavárót és a CSOK-ot a korábbi időszakoknál is több ügyfél kereste.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.