OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. február 11., csütörtök 12:01

A Pacific Prime felvásárolja az CXA Csoport brókercégeit, melynek eredményeként Szingapúr és Hongkong 3. legnagyobb munkavállalói juttatásokat közvetítő vállalatává válik
    Szingapúr, 2021. február 11., csütörtök (Business Wire/OTS) - A globális biztosításközvetítő cég, a Pacific Prime a CXA Group (CXA Csoport) hongkongi és szingapúri brókercégeinek felvásárlásával megszilárdította pozícióját az ázsiai csendes-óceáni térségben. A CXA Csoport egy ún. "insurtech" (biztosítástechnológiai) vállalat, amely kilép ebből a szektorból, hogy felhőalapú vállalati SaaS (szoftverszolgáltatási) üzletágának fejlesztésére összpontosíthassa erőfeszítéseit. Az akvizíció 2021. február 4-én zajlott le.

    A CXA insurtech üzletágát az HSBC, a Singtel Innov8, a Szingapúri Gazdaságfejlesztési Tanács (Singapore Economic Development Board) befektető cége, az EDBI, valamint Eduardo Saverin, a Facebook társalapítója B Capital Group elnevezésű kockázatitőke-befektető cége támogatja.

A CXA Csoport hongkongi és szingapúri brókercégeinek felvásárlása áttörést jelentő ügylet a Pacific Prime számára, amelynek célja tevékenységének folyamatos bővítése mind az ázsiai csendes-óceáni térségben, mind világszerte. Az akvizíció biztosítja a Pacific Prime számára azt a technológiát, amelynek alkalmazásával teljeskörű vagy egyszerűsített, rugalmas munkavállalói juttatási programokat kínálhat összes ügyfelének a világ minden táján.

Neil Raymond, a Pacific Prime vezérigazgatója nagy örömmel fogadta az ügyletet: "A CXA Csoport mélyreható szakértelmét számos területen tudjuk hasznosítani, és a birtokunkba került technológia alkalmazásával átalakíthatjuk a munkavállalói juttatási programok piacát. Úgy gondolom, hogy az Aon-WTW és a Mercer-JLT összeolvadását követően az akvizíciónak köszönhetően cégünk lett a harmadik legnagyobb munkavállalói juttatásokat közvetítő vállalat Szingapúrban és Hongkongban. Ez a felvásárlási ügylet segít minket annak a hosszú távú célunknak az elérésében, hogy a munkavállalói juttatási programok vezető globális specialistájává váljunk."

Rosaline Chow Koo, a CXA Csoport vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Biztosak vagyunk abban, hogy a Pacific Prime-nál jó kezekben hagyjuk hongkongi és szingapúri brókercégeinket, mivel mind a Pacific Prime, mind jómagunk elkötelezettek vagyunk a technológiai alapú fejlődés iránt."

Ez idáig a Pacific Prime az insurtech termékeket saját maga fejlesztette: 600 főt számláló alkalmazotti gárdájának 15%-a IT szakember. Jórészt ennek az insurtech megközelítésnek köszönhető a Pacific Prime múlt évtizedben elért növekedése. A technológia, amely most a CXA ügylet révén a birtokába kerül, tökéletesen kiegészíti a Pacific Prime saját fejlesztésű technológiáját, és lehetővé teszi a Pacific Prime számára, hogy nagy, multinacionális vállalatok és kis- és középvállalkozások számára egyaránt biztosítani tudjon rugalmas munkavállalói juttatási megoldásokat.

Az akvizíció révén erősödnek a Pacific Prime munkavállalói juttatási és balesetbiztosítási technológiái, lehetővé téve a globális HR csapatok számára a programok kezelésével járó feladatok különféle jogrendszerekben való egyszerűsítését és az adatok alapján értékes következtetések levonását, valamint a jutalmak kezelésének korszerűsítését.

Amit a Pacific Prime-ról tudni kell…

A világ különböző tájain 10 helyszínen működő Pacific Prime a vállalati biztosítási és munkavállalói juttatási programok piacának egyik globális vezetője. A brókercég a munkavállalói juttatások közvetítése terén alkalmazott egyedi megközelítés alapján kidolgozott technológiai megoldásokkal támogatja ügyfeleit. További információkért a Pacific Prime-ról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.pacificprime.com/corporate.

Amit a CXA Groupról tudni kell…

A CXA Csoport Ázsia teljes körű, prediktív analitikai és intelligens adatfeldolgozási platformja. A szingapúri székhelyű insurtech start-up elkötelezett aziránt, hogy jobb egészséget, vagyoni helyzetet és jóllétet biztosító opciókat dolgozzon ki. A CXA-ra vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://www.cxagroup.com/.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210208005303/en/

Kapcsolat:
Stephen Ho, Marketing Director - Pacific Prime and Kwiksure,
+852 3589 0508

Forrás: Pacific Prime

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.