OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. március 7. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. január 25., hétfő 09:06

A színek helyes felismerését biztosító szemüvegek a Medicontur Kft-nél
    Budapest, 2021. január 25., hétfő (OTS) - A Medicontur Kft. a beültethető szemlencséi segítségével már 30 éve a látás javítása mellett kötelezte el magát és 2018-ban új irányt is kijelölve a színtévesztés (angolul Colour Vision Deficiency, röviden CVD) korrigálását is célul tűzte ki. A projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással valósult meg.

    A 2020 decemberében zárult, 3 éves projekt eredményeként nyolcféle szemüveg került kifejlesztésre, melyek beltéri és kültéri használatra is optimalizált változattal rendelkeznek.

A színszűrők fejlesztése során a legmodernebb technológiákat alkalmazta a cég, komoly invesztíció eredményeként saját maga állítja elő a termékeket. 100 fővel végzett páciensvizsgálatok igazolják, hogy  a színtévesztők színfelismerő- és megkülönböztető képessége drámai módon javul a szemüvegek használatával, korábban általuk nem látott színeket és árnyalatokat tudnak felismerni. A Medicontur a színtévesztést korrigáló szemüvegekkel az internetes kereskedelem révén közvetlenül a világpiacra kíván lépni és a termékei hamarosan a hazai érdeklődők számára is elérhetőek lesznek.
A termékekre vonatkozó piaci visszajelzés és az igényeknek leginkább megfelelő termékcsomag összeállítása céljából egy szűkebb körű páciensvizsgálat keretében szeretné a gyártó az ügyfelei véleményét megismerni, így várják a színtévesztési problémával rendelkezők jelentkezését a cvdinfo@medicontur.hu e-mail címen.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.