OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. január 21., csütörtök 10:10

Az eHÁZ lett Az Év Blockchain Megoldása
    Budapest, 2021. január 21., csütörtök (OTS) - Magyarország első felhő-alapú, blokklánc-hitelesített társasházkezelő rendszere nyerte a Magyar Marketing Szövetség Az év honlapja - Az év blockchain megoldása díjat!

    A blokklánc hallatán sokaknak először a kriptovaluták, azon belül a Bitcoin jutnak eszébe, pedig alapvetően a technológia sokkal többre képes, mint hogy csak digitális valutákat kezeljen. Ezt látta meg tavaly a magyar fejlesztésű és tulajdonú eHÁZ társasházi ingatlankezelő alkalmazás vezetése is, amikor eldöntötték: ezt a technológiát válasszák az egyes ingatlanokhoz kapcsolódó alap- és könyvelési adatok hitelesítésére.

"Több mint tíz éve küldetésünknek tartjuk a hazai társasházkezelői szakma digitalizációját, szakmai és etikai fejlődésének támogatását. A blokklánc technológia segítségével ma az ügyfélkörünkbe tartozó közel 200.000 társasházi ingatlanokhoz tartozó valamennyi adat transzparenssé vált, mely a gyakorlatban annyit jelent, hogy - lévén egy komplett hálózaton van hitelesítve minden adat - semmit nem lehet nyom nélkül megváltoztatni az egyes ingatlanok alap- és könyvelési adatain, vagy a rendszernapló bejegyzésein." - nyilatkozta Schwindt Péter, az eHÁZ-at üzemeltető Info Sierra Kft. ügyvezetője.

"A 2019-es Magyar Brands innovatív díjat követően többszörösen büszkék vagyunk arra, hogy idén egy másik független szervezet, a Magyar Marketing Szövetség szakmai díját elnyertük, mint az Év Blockchain megoldása. Az eHÁZ ugyanis kezdetben nyilvános, Stellar-alapú hálózaton indult, majd ezt követően a saját fejlesztésű ILGON blokkláncban hitelesítjük az egyes adatokat. Az Ethereum-alapokra fejlesztett saját blokkláncunkat 2021. január 3-án, a Bitcoin 12. születésnapján indítottuk útra, és elsősorban üzleti és oktatási alkalmazások platformjaként képzeljük el a jövőbeni hasznosítását." - nyilatkozta Dén Mátyás András, az ILGON blokkláncot üzemeltető Technokrats Kft. ügyvezetője.

Az év honlapja díjról

A Magyar Marketing Szövetség "Az Év Honlapja" díjat 2006 óta ítéli oda a szakma legjobbjainak. 2020-ban 289 honlap, applikáció, kreatív és technológiai megoldás, valamint digitális marketing kampány indult a digitális megmérettetésen, ezek közül egy tizenhárom fős szakmai zsűri választotta ki idén a legjobb és leginnovatívabb megoldásokat.

Az eHÁZról

Az eHÁZ Magyarország első felhő-alapú társasházkezelői rendszere, jelenleg 12%-os piaci penetrációval a legnagyobb blokklánc-alapú ingatlannyilvántartás Európában. A 100%-ban magyar tulajdonú rendszer megjelenése kulcsszerepet játszott a hazai társasházkezelés digitalizációjában.

Az ILGON blokkláncról

Az ILGON blokklánc 2021. január 3-án indult hazai fejlesztés, melynek vezető fejlesztője Molnár Péter, ötletgazdája pedig Vidákovics Attila, a Mensa HungarIQa és a nemzetközi Mensa blokklánc csoportjának vezetője, a Corvinus Egyetem és a Bankárképző blockchain oktatója. Az Ethereum-alapú blokklánc 5 másodperces tranzakció időt, smart contract megoldást, illetve staking funkciókat kínál mindazok számára, akik a saját alkalmazásaikban található adatokat alacsony költségszinten, ezen a technológián akarják hitelesíttetni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.