OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. január 14., csütörtök 11:47

Egy független szervezet által végzett vizsgálat eredményei megerősítették, hogy a Panasonic nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionálója gátolja az új koronavírus (SARS-CoV-2) aktivitását (1. rész)
    Wiesbaden, Németország, 2021. január 14., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Panasonic Corporation ma bejelentette, hogy a kutatási szolgáltatásokat nyújtó globális szervezet, a Texcell*1 - Európában elsőként - tanúsította a nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionáló új koronavírusra (SARS-CoV-2) gyakorolt gátló hatását. A Texcell az új koronavírus tekintetében 91,4%-os gátló hatást igazolt egy 6,7 m3 légterű helyiségben 8 óra alatt.

    A nanoe™ X technológia lényege, hogy összegyűjti a levegőből a szabad szemmel nem látható nedvességet, melynek felhasználásával "vízburokba burkolt hidroxilgyököket" állít elő magas feszültségű elektromos áram segítségével. A hidroxilgyökök gátolják a szennyező anyagok (például bizonyos baktériumok és vírusok) növekedését. A hidroxilgyökök fokozottan oxidatív hatásúak és rendkívül reaktívak, ezért csak viszonylag rövid ideig tartják meg hatóképességüket. A nanoe™ X technológiával előállított apró vízcseppecskékbe burkolt hidroxilgyökök ezzel szemben jóval hosszabb ideig maradnak reakcióképesek, nagyobb távolságokra képesek eljutni, és így gátló hatást gyakorolni mind a levegőben lévő, mind a különféle felületekhez tapadt anyagokra.

2020 szeptemberében a Texcell-lel*1 együttműködve a Panasonic egy kis, 45 liter térfogatú vizsgálati fülkében egy nanoe™ X generátorral végzett teszttel igazolta a nanoe™ X technológia inhibíciós hatását és a hidroxilgyökök alkalmazásának hasznosságát az új koronavírus hatásának gátlása terén. A további vizsgálatok során a Panasonic tervei szerint egy nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionáló került tesztelésre egy nagyobb légterű vizsgálóhelyiségben, és a Texcell ezúttal tanúsította, hogy a nanoe™ X még ezek közt a nehezített körülmények közt is, azaz egy 6,7 m3 légterű helyiségben, amelyben 8 órán át működött egy nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionáló, valóban 91,4%-os gátló hatást gyakorol az új koronavírusra. Ezt a vizsgálatot egy zárt laboratóriumi környezetben végezték, és céljai közt nem szerepelt a technológia nem kontrollált életterekben való hatékonyságának vizsgálata.

A Panasonic már 1997 óta, vagyis több mint 20 éve végez kutatásokat a nanoeTM X technológiával kapcsolatban, és számos területen igazolta annak hatékonyságát, ideértve bizonyos patogén mikroorganizmusok (baktériumok, gombák és vírusok), illetve allergének hatásának gátlását azáltal, hogy biztosítja az emberi szervezetre káros, 2,5 mikron méretű finomszemcsés anyagok lebontását*2.

Annak érdekében, hogy szerte a világon egészségesebb környezetet biztosíthasson az emberek számára, a Panasonic folyamatosan kutatja a nanoe™ X technológia további felhasználási lehetőségeit, a légszennyezéssel kapcsolatos lehetséges kockázatok (ideértve az új, patogén mikroorganizmusok okozta szennyezés kockázatát) csökkentése céljából.

Hivatkozások:
A nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionáló új koronavírusra (SARS-CoV-2) gyakorolt gátló hatásának vizsgálata egy 6,7 m3 légterű helyiségben.

     Áttekintés
Összehasonlító, igazoló vizsgálatot végeztek egy, az új koronavírust (SARS-CoV-2) tartalmazó, 6,7 m3 légterű helyiségben

     Eredmények
Az új koronavírus (SARS-CoV-2) aktivitását a technológia több mint 91%-os mértékben gátolta 8 órán belül.
Megjegyzés: A fent leírt igazoló vizsgálatot úgy tervezték, hogy alapvető kutatási adatokkal szolgáljon a nanoe™ X technológia új koronavírusrara gyakorolt hatásáról az általános életterektől eltérő laboratóriumi körülmények közt.

     Módszer és adatok
A vizsgálatot végző szervezet: Texcell (France)
A vizsgálat tárgya: Az új koronavírus (SARS-CoV-2)
A vizsgált eszköz: nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionáló (Etherea modell CS-Z25VKEW)
Módszer:
     -    A nanoe™ X technológiát alkalmazó Etherea légkondicionálót egy 6,7 m3 légterű helyiségben helyezték el.
     -    Egy SARS-CoV-2 vírust tartalmazó oldattal átitatott gézlapot helyeztek el egy 6,7 m3 légterű szobában, a nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionálótól 0,7 m távolságra, és 24 órán át működtették a készüléket, ily módon 24 órán át kitéve a gézlapot a nanoe™ X technológia hatásának.
     -    Ezt követően megmérték a vírustitert, majd a mért érték alapján kiszámították az inhibíció mértékét (azaz az inhibíciós rátát).

     A vizsgálat eredményei
Vizsgálat tárgya  Inhibíciós ráta*  Térfogat  Órák száma
================= ================= ========= ===========
SARS-CoV-2        0,424             6,7 m3    4 óra
----------------- ----------------- --------- -----------
SARS-CoV-2        0,914             6,7 m3    8 óra
----------------- ----------------- --------- -----------
SARS-CoV-2        0,997             6,7 m3    24 óra
----------------- ----------------- --------- -----------
(folyt.)



2021. január 14., csütörtök 11:48

Egy független szervezet által végzett vizsgálat eredményei megerősítették, hogy a Panasonic nanoe™ X technológiát alkalmazó légkondicionálója gátolja az új koronavírus (SARS-CoV-2) aktivitását (2. rész)
    Wiesbaden, Németország, 2021. január 14., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Megjegyzések:
*1: A Texcell egy szerződéses alapon kutatási szolgáltatásokat nyújtó, globális szervezet, amelynek fő tevékenységi területei a következők: vírusvizsgálatok, vírus-clearance, immunprofil-készítés és K+F célú vagy a helyes (gyógyszer)gyártási gyakorlatnak (GMP [Good Manufacturing Practice]) megfelelő sejtbanki szolgáltatások ügyfelei kutatás/fejlesztési (K+F), helyes klinikai (gyógyszervizsgálati) gyakorlattal (Good Clinical Practices [GClP]), helyes laboratóriumi gyakorlattal (Good Laboratory Practice [GLP]) és helyes szergyártási gyakorlattal (Good Manufacturing Practice [GMP]) kapcsolatos projektjeihez.

A párizsi Pasteur Intézet keretei közt való működés során szerzett, több mint 30 évre visszanyúló tapasztalatokkal rendelkező, a káros mellékhatóanyagok kimutatása céljára protokollok széles körét alkalmazó Texcell régóta elismert szakértőnek számít a vírusvizsgálatok terén.

A Texcell a párizsi Pasteur Intézetből elsőként kiváló, 1997-ben létrejött szervezet.

*2: Az igazoló/ellenőrző vizsgálatokról kiadott főbb közlemények
- 2009. május 12.: Positive effects of charged water particles on viruses, bacteria, and agricultural chemicals have been verified. (Igazolásra kerültek az elektromos töltésű vízrészecskék vírusokra, baktériumokra és mezőgazdasági vegyszerekre gyakorolt pozitív hatásai.)
- 2009. október 20.: The new influenza virus inhibition effect of charged water particles has been verified. (Igazolásra került az elektromos töltésű vízrészecskéknek az új influenzavírus aktivitására gyakorolt gátló hatása.)
- 2012. február 20.: Suppression effect of charged water particles on pet-related allergens, bacteria, fungi, and viruses have been verified. (Igazolásra került az elektromos töltésű vízrészecskéknek a házi kedvencekkel kapcsolatos allergénekre, baktériumokra, gombákra és vírusokra gyakorolt szuppressziós hatása.)
- 2014. január 16.: Nano-sized electrostatic atomized water particles effectively breaks down PM2.5 components and inhibits growth of fungi attached to Yellow Sand. (A nanoméretű, elektrosztatikus, porlasztott vízrészecskék hatékonyan lebontják a 2,5 mikron méretű alkotórészeket, és gátolják az ún. sárga por [Yellow Sand] szemcséihez tapadó gombák növekedését.)

Amit a Panasonic-ról tudni kell…

A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztatóelektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a vállalati ügyfeleket kiszolgáló (B2B) vállalkozások által használt legkülönfélébb elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében. A ma már a világ szinte minden piacán jelen lévő vállalat, amely 2018-ban ünnepelte alapításának 100. évfordulóját, 528 leányvállalatot és 72 társult vállalatot működtet világszerte, és a 2020. március 31-én zárult pénzügyi évben 7,49 billió jen konszolidált nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve igyekeznek innovatív, új értéket képviselő termékeket kifejleszteni annak érdekében, hogy jobb életet és jobb világot teremtsenek ügyfeleik számára. További részletekért kérjük, látogasson el honlapunkra: https://www.panasonic.com/global.

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok:
Tanya Houston, Wildwood PR
tanya.houston@wildwoodpr.com
Tel: +44 (0)7711 617491

Forrás: Panasonic

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.