OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. április 11. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. december 28., hétfő 12:30

Magzati életmentés az ünnepek alatt a telemedicina segítségével
    Budapest, 2020. december 28., hétfő (OTS) - Karácsony első napján a Magzatmentő program távleletező orvosa riasztotta az egyik várandós kismamát kóros NST-CTG lelete miatt. A babát 4 nappal a várható születése előtt császármetszéssel kellett világra segíteni.

    Az újszülött életét a tünetek alapján feltételezhetően egy méhen belüli fertőzés veszélyeztette. Örömünkre szolgál, hogy ismét egy baba időben történő, egészséges megszületéséhez járulhattunk hozzá - mondta el Dr. Török Miklós professzor a telemedicinális orvosközpont vezetője. A programunkban alkalmazott tele-cardiotocográfia a magzatok méhen belüli állapotának megítélésére alkalmazott orvosi vizsgálómódszer, melyet a kismama otthonában is tud alkalmazni, miközben a leletező orvosunk a modern technológia segítségével távolról figyeli a baba állapotát. 2015-től Magyarországon a tele-cardiotocográfia önálló egészségügyi szakmakóddal rendelkezik, azaz az így végzett vizsgálat teljesen egyenértékű az egészségügyi intézetben végzett vizsgálattal. A COVID vírus okozta vészhelyzetben különös jelentőséggel bír a Magzatmentő program keretében alkalmazott telemedicinális eljárás a várandós kismamáknál. A gondozási tevékenységeknél is kiemelten fontos szemponttá vált mind az ellátottak, gondozottak, mind az ellátók egészségének megóvása egy esetleges fertőzéstől. Előtérbe kerültek azok a megoldások, amelyek úgy segítik a várandós gondozást, hogy kizárják ennek lehetőségét. (Forrás: www.magzatmento.hu)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.