OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. december 23., szerda 10:10

Okos betonbútorok az egészségesebb városért
    Budapest, 2020. december 23., szerda (OTS) - A levegő minőségének mérése, a légszennyezettség mikrokörnyezeti adatainak begyűjtése napjaink egyik urbanisztikai kulcskérdése. Erre a célra fejleszti a VPI Beton a VPI Smart Rendszert, amely utcabútoraik nagy részébe beépíthető modulokkal képes begyűjteni a levegő minőségével kapcsolatos adatokat. A projektet az NKFI Alap támogatja.

    Az egy adott területen egy-egy betonbútorba beépíthető VPI Smart Modul összegyűjti a területről az információkat a szálló por, a nitrogén, az ózon vagy a kén-dioxid koncentrációról, de mérheti a hőmérsékletet, a légnyomást, a relatív páratartalmat vagy beltéren az IAQ (Indoor Air Quality) indexet. Ezek mellett a helyi igények szerint bővíthető, például a szén-monoxid- vagy etanol-koncentrációról is gyűjthet adatokat.

A mérések eredményeit a Smart Modul konfigurálható időközönként egy felhőbe küldi, ahol ezeket összegyűjtve már könnyen lehet egy nagyobb terület vagy időszak tendenciáit követni. A VPI Smart Rendszer a városban mindenfelé elhelyezkedő bútorokból származó adatok segítségével a mikrokörnyezeti információk mellett egy részletes és teljes képet is ad a város levegőjéről, amelyből nagyléptékű következtetések is levonhatóak.

A rendszer alkalmazásával a települések egyre inkább alkalmazkodhatnak lakóik szükségleteihez és igényeihez, így jelentősen javítva a városi életminőséget. A cél, hogy minél több helyszínről származó minél több adat álljon rendelkezésre a levegő életünket alapjaiban meghatározó minőségéről, pontosan úgy, mint az aktuális közlekedési helyzetről vagy az időjárásról.

A projektet 30 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap.
    

VPI Kft.
1116 Budapest, Fehérvári út 132-144.
Tel: +36 1 789 79 66
E-mail: press@vpi.hu
www.vpi.hu
facebook: vpiconcrete
instagram: vpiconcrete

A VPI fő profilja a köztéri betonbútorok tervezése és gyártása. Termékeik fejlesztésében és kivitelezésében is a közterek innovatív megközelítésére törekszenek folyamatos kísérletezéssel és új utak keresésével.

Kizárólag saját fejlesztésű, nagyszilárdságú betonkeverékekkel dolgoznak. Ezek az új generációs anyagok karcsú és összetett formák, nagy teherbírású szerkezetek, valamint szokatlanul finom felületek létrehozását teszik lehetővé.

A VPI betonbútorainak nagy része felszerelhető a VPI Smart Modullal, így a formájukban hordozott szabadság kiegészülhet az információ szabadságával is.

Díjaik:

Architizer A+ Award, 2019
European Design Award Silver, 2019
Gold A'Design Award, 2018
IDA Design Award Bronze, 2018
Magyar Formatervezési Díj, 2017
Silver A'Design Award, 2016
Blueprint Awards 2016, shortlisted
Architizer A+ Award, 2016
Magyar Formatervezési Díj, Formatervezési Tanács különdíja, 2013
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.