OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. április 11. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. december 22., kedd 10:12

Értesítés az Egyesült Allamok döntéséről, amely elismeri Marokkó szuverenitását a Szahara felett
    Budapest, 2020. december 22., kedd (OTS) - Az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete, Kelly Craft hivatalosan értesítette az ENSZ Biztonsági Tanácsát és a szervezet főtitkárát a Donald Trump amerikai elnök által kiadott nyilatkozatról, amely elismeri a Marokkói Királyság teljeskörű szuverenitását a Szaharája felett.

    
     A Biztonsági Tanácsnak címzett levelében, amelyet az ENSZ főtitkárának is elküldtek, az amerikai nagykövet kiemeli, hogy a Trump elnök által kiadott nyilatkozat elismeri, hogy "Nyugat-Szahara teljes területe a Marokkói Királyság részét képezi".

Levelében, amelyet a Biztonsági Tanács hivatalos dokumentujaként tartanak majd nyilván az ENSZ-ben, Kelly Craft hozzáteszi, hogy az amerikai kiáltvány azt is kimondja, hogy a marokkói autonómia-terv "Nyugat-Szahara területi vitájának igazságos és tartós megoldásának egyetlen alapja".

Donald Trump elnök a marokkói Szaharáról szóló nyilatkozat másolatát Kelly Craft leveléhez csatolták, amelyet a Biztonsági Tanácsnak és az ENSZ főtitkárának küldtek el.

A nyilatkozat megerősíti az Egyesült Államok támogatását aziránt, hogy "Marokkó komoly, hiteles és reális autonómia-terve Nyugat-Szahara területi vitájának igazságos és tartós megoldásának egyetlen alapja".

"Az Egyesült Államok szerint egy független szaharávi állam nem reális opció a konfliktus megoldásához, és hogy egy valós autonómia Marokkó szuverenitása alatt az egyetlen lehetséges megoldás", olvasható ebben a történelmi dokumentumban.

"Szorgalmazzuk a feleket, hogy azonnal kezdjenek tárgyalásokat Marokkó autonómia-tervét felhasználva, mint egyetlen keretrendszer a kölcsönösen elfogadható megoldás tárgyalásához", emeli ki az amerikai elnök nyilatkozata.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.