OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. január 23. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. december 11., péntek 13:10

Megvalósult a napelemes rendszer telepítése az Organit Kft.-nél
    Budapest, 2020. december 11., péntek (OTS) - 2020. október 1.-jén befejeződött a napelemes rendszer telepítése az Organit Kft. balatonfűzfői telephelyén. A beruházás a Széchényi 2020 program keretein belül valósult meg 8,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével, a GINOP-4.1.4-19 azonosítószámú, "Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása" c. projekt keretében. A telephelyen 182 db modul kerül elhelyezésre.

    A fejlesztés célja 50 kvA névleges teljesítményű napelemes rendszer telepítése volt az Organit Kft. balatonfűzfői telephelyén. A beruházással érintett épület iroda, gyártó- és raktárépület részből áll. Az épület első részében az emeleten irodák, a fölszinten alapanyagraktár található, ahol jelenleg a fűtést kondenzációs gázkazán biztosítja. Az épület földszinti részén a folyadéküzemi technológia található. A hátsó részén egy szendvicspanel raktár van dexion raklapállvány rendszerrel. A napelemek ennek a raktárnak a tetejére kerülnek felszerelésre. A napelem modulok trapézlemez héjazatú tetőszerkezetre rögzülnek, a fejlesztést követően az épületre 182 db napelem modul került elhelyezésre.

A fejlesztés eredményeként a napelemek által termelt zöld energia fogja részben szolgáltatni az elektromos áramot, amelynek hatására csökkenni fog a primer energia mennyiség felhasználása és ezáltal a környezeti terhelés, valamint a rezsiköltség is. Ez kihatással lesz a vállalat által végzett tevékenységre oly módon, hogy a csökkenő működtetési költségek önköltségre gyakorolt kedvező hatásával versenyképes, kedvező piaci árakat tud kialakítani. Hosszú távú hatásaként további új termékek fejlesztése és piacra bocsátása szerepel a cég tervei között, illetve a meglévő termékek gyártási volumenének növekedése várható.

A beruházás a 8,51 millió forint vissza nem térintendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

További információ kérhető:

Kovács Evelin sajtóreferens

+36 (30)247-5192 , kovacs.evelin@alpha-vet.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.