OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. december 7., hétfő 15:05

Ingyenes webinár: Bioenergia és bioanyagok mezőgazdasági hulladékokból
    Budapest, 2020. december 7., hétfő (OTS) - A NoAW kutatási projekt (https://noaw2020.eu) célja, hogy értéket teremtsen új, innovatív megoldásokkal a folyamatosan keletkező és elkerülhetetlen mezőgazdasági hulladékokból. A projektnek köszönhetően a szalma, trágya és bortermelésből származó hulladékok környezetbarát bioműanyagokká, biotalajerő-utánpótlóvá és biogázzá alakíthatóak. A körkörös gazdaság elvének alkalmazása új, fenntartható megoldásokat kínál a mezőgazdasági hulladékok hasznosítása terén, ezzel hozzájárulva a hagyományos műanyagok felhasználásának csökkentéséhez, a környezeti erőforrások megóvásához és a globális felmelegedés mérsékléséhez.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201207_001.jpg

A projektet az Európai Unió "Horizon 2020" kutatási és innovációs programja finanszírozza a 688338. számú támogatási szerződés keretében.

Az anaerob lebontási technológiában rejlő hozzáadott érték
A mezőgazdasági hulladékok elő és utókezelése hozzájárul ahhoz, hogy a biogáz üzemek kiszélesítsék az anaerob lebontás során felhasználható anyagok körét. Az innovatív kétlépcsős anaerob emésztés lehetővé teszi, hogy ugyanabban az üzemben biogázt, biohidrogént, biotalajerő-utánpótló szereket és magas hozzáadott értékű polihidroxialkanoátot (PHA) állítsanak elő.

Környezetbarát bioműanyagok új generációja az agrár-élelmiszeripari szektorban

Az innovatív technológiák segítségével a NoAW projekt a szalmából, trágyából és a bortermelésből származó hulladékokból - például a PHA-ból és a lignocellulóz rostokból - új, biológiai úton lebontható kompozit anyagokat állított elő. Ezek széleskörben felhasználhatóak fenntartható csomagolóanyagként, illetve a mezőgazdasági tevékenységek során is helyettesíthetik a kőolajbázison alapuló, egyszer használatos, környezetszennyező műanyagokat.

Fenntartható regionális üzleti és marketing tervek

Új integrált stratégiai megközelítéssel a NoAW projekt a technológiai-gazdasági és környezeti előnyök kombinálást javasolja és jól alkalmazható regionális üzleti koncepciókat készített az eltérő méretű és jellegű agro-technikai klaszterek számára.

Az emberek és az üzleti világ összekapcsolása az innováció elősegítése céljából

A NoAW projekt a sikeres lezárásához közeledik. Az elért eredményeket 2021. január 18-án és 19-én mutatjuk be. Ez az ingyenes online rendezvény, amely két délelőtt kerül megrendezésre, lehetőséget nyújt a résztvevők számára, hogy tájékozódjanak a jelenlegi és jövőbeli innovációs lehetőségekről a mezőgazdasági hulladékok, bioenergia és új bioanyagok előállítása témakörében. Kiváló szakértőink Európából és Kínából megosztják az innovatív módszerekkel és technológiákkal kapcsolatos tapasztalataikat. A piacvezető cégek jelenléte lehetőséget nyújt a kapcsolatépítésre.

Regisztráljon ingyenesen: https://noaw2020.eu/event/noaw-final-stakeholder-event/

***VÉGE***

Megjegyzés a szerkesztőnek:
1.    NoAW rövidítése a "No Agro-Waste: Innovative approaches to turn agricultural waste into ecological and economic assets" nevű projektnek, amely 2016 és 2021 között fut az INRAE (Franciaország) koordinációjával. A projektet az Európai Unió "Horizon 2020" kutatási és innovációs programja finanszírozza a 688338. számú támogatási szerződés keretében. A konzorciumot 32 partnerintézmény alkotja egy tucat országból Kínát, Tajvant és Hong Kong-t beleértve.
2.    A NoAW projektről további információ érhető el: www.noaw2020.eu
INRAE (Coordinator): Prof. Nathalie Gontard, e-mail: nathalie.gontard@inrae.fr
Campden BRI Hungary: dr. András Sebők, e-mail: a.sebok@campdenkht.com
3.     A NoAW logó nyomtatható verzióban elérhető a http://noaw2020.eu/noaw-media-tools/ oldalon.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.