OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. január 22. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. december 2., szerda 16:40

200 fát ültet egyetemeknek és középiskoláknak a Diákhitel Központ egy játék keretében
    Budapest, 2020. december 2., szerda (OTS) - A Diákhitel Központ csatlakozva a kormány klímavédelmi akciótervéhez nyereményjátékot hirdetett az egyetemek és középiskolák számára. A Diákhitel Központ közösségi médiafelületein zajló játék keretében összesen 200 zöldellő fát nyerhetnek a fiatalok az oktatási intézményeknek.

    A fenntartható jövő egyik záloga a magyarországi zöldfelületek növelése, ezért is hirdette meg a tavalyi sikeres akciót követően másodszor a játékot a Diákhitel Központ - hangsúlyozta Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatója.

A Társaság az egyetemek között meghirdetett nyereményjáték kapcsán már eredményt is hirdetett, ahol a tavalyi debreceni győzelmet követően idén a Szegedi Tudományegyetem nyert 70 db fát. A tízezer hallgatói létszám alatti egyetemek közötti versenyben másodszorra is az egri Eszterházy Károly Egyetem került ki győztesként. A játékban sokezer egyetemista vett részt 34 felsőoktatási intézményből.

A Diákhitel Központ idén először, december 1-jétől már a középiskolák számára is elindította a faültetési játékot, melynek keretében összesen 100 fát nyerhet a három legtöbb szavazatot elérő középiskola. A játék keretében az ország összes középiskolájára lehet szavazni a Diákhitel Központ Facebook és Instagram oldalán 2020. december 11-ig.

Magyar Péter vezérigazgató elmondta továbbá, hogy a pénzügyi tudatosság elsajátítása mellett a Diákhitel Központ kiemelten fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generációk mindennapjainak szerves részét képezze a környezettudatosságra való nevelés. A fák javítják a levegő minőségét, a fás területek képesek enyhíteni az urbanizáció negatív hatásait, élhetővé és ellenállóbbá, valamint a jövő generációi számára egészségesebbé téve a környezetet. A tudásba és az egészséges környezetbe fektetni mindig érdemes.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.