OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. január 23. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2020. november 30., hétfő 10:51

A COVID 19 hatása az Közép-Kelet Európai agrár-élelmiszer-gazdaságra
    Budapest, 2020. november 30., hétfő (OTS) - COVID-19 válság rávilágított bonyolult élelmiszer-rendszerünk legsürgetőbb kihívásaira.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201130_001.jpg

Az EIT Food (https://campdenbri.hu/palyazatok/EITFOODPLATFORM.php ) által készített felmérés arra kereste a választ, hogy COVID-19 járványnak a milyen hatási lehetnek a Közép-Kelet-Európai országok agrár-élelmiszer-gazdaságaira:
     Mit tehetünk annak érdekében, hogy jobban felkészüljünk a koronavírus okozta agrár-élelmiszeripari szektor átalakulására?
     Hogyan tudjuk megragadni a válságból fakadó lehetőségeket és javítani az ételeinket?

Az élelmiszer-előrelátás makroökonómiai elemzésen, szakértőkkel folytatott ötletgyűjtésen, interjúkon alapult a közép-kelet-európai régió 12 országának akadémiai, üzleti és kutatási partnereivel, köztük Bulgáriával, Horvátországgal, Csehországgal, Észtországgal, Lettországgal, Litvániával, Lengyelországgal, Magyarországgal, Romániával, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Az mezőgazdaság és az élelmiszeripar elemzése magában foglalja a járvány terjedés különféle forgatókönyveinek hatását az élelmiszer-értéklánc egyes részeire. A jelentés bemutatja a COVID19 regionális szintre gyakorolt hatását, a különálló országjelentések pedig a 12 közép-európai ország mindegyikének legfontosabb trendjeiről tájékoztatnak.

A Közép-Kelet-Európai riport az alábbi oldalon érhető el:
https://www.eitfood.eu/projects/food-foresight

Budapest, 2020. 11. 30.

Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
CAMPDEN BRI (https://campdenbri.hu/)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.