2024. március 29. péntek

2020. november 4., szerda 16:30

Innovációs Díjat nyert a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
    Kecskemét, 2020. november 4., szerda (OTS) - A Szegedi Akadémiai Bizottság és Kuratórium a 2020. évi Dél-Alföldi Innovációs Díját gazdasági társaság kategóriában a Knorr-Bremse termékének ítélte oda.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A díjjal minden évben a Dél-alföldi Régióban létrejött legjelentősebb szellemi alkotást, illetve az azon alapuló terméket, eljárást vagy szolgáltatást ismerik el. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a haszongépjármű légfék-rendszerbe épülő intelligens, moduláris levegőelőkészítő egységgel pályázott az Innovációs Díjra.

Az intelligens, moduláris levegőelőkészítő egység légfékes autóbuszon, teherautón és vontatón alkalmazható. A termékfejlesztés célja az volt, hogy alkalmas legyen az elektromos üzemeltetésű járművekhez. Ilyen módon, a cég számára az elektromobilitás területén stratégiai fontosságú, piacképes termék került kifejlesztésre, mellyel a környezetvédelemhez is nagy mértékben hozzájárul. A termék a különböző vevői igényekhez, akár a korábbi, hagyományos rendszerek helyébe, akár az elektromos járművekhez rugalmasan és könnyen illeszthető köszönhetően modularitásának. További előnye még, hogy a "high-end" elektronikus egységekhez képest kedvezőbb áron kínál hasonlóan magas funkcionalitást.

A kecskeméti gyártóhelyen és fejlesztőközpontban korábban főként konvencionális - pneumatikus - vezérlésű szelepek fejlesztési és gyártási kompetenciája volt jelen, a termék fejlesztésével a mechatronikai kompetencia kiépítése is megvalósult, lehetőséget nyitva további csúcstechnológiás, mechatronikus termékek fejlesztéshez és gyártáshoz.

Idén ez már a második jelentős elismerése a Knorr-Bremse innovációs tevékenységének, hiszen tavasszal a 28. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága kiemelt elismerésben részesítette a Knorr-Bremse által fejlesztett elektronikus rögzítőféket.

A 2020-as év a vállalt számára a jubileumok éve, mivel a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját, a magyarországi kutatás-fejlesztés tevékenység elindulásának a 25. évfordulóját, mely idő alatt közel 300 szabadalmat jegyeztetett be.

Vállalati profil
A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.000 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2019-ben a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,9 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

Kapcsolat:
Bucsai Edina