OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2020. november 4., szerda 16:30

Innovációs Díjat nyert a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
    Kecskemét, 2020. november 4., szerda (OTS) - A Szegedi Akadémiai Bizottság és Kuratórium a 2020. évi Dél-Alföldi Innovációs Díját gazdasági társaság kategóriában a Knorr-Bremse termékének ítélte oda.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201104_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201104_002.jpg

A díjjal minden évben a Dél-alföldi Régióban létrejött legjelentősebb szellemi alkotást, illetve az azon alapuló terméket, eljárást vagy szolgáltatást ismerik el. A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a haszongépjármű légfék-rendszerbe épülő intelligens, moduláris levegőelőkészítő egységgel pályázott az Innovációs Díjra.

Az intelligens, moduláris levegőelőkészítő egység légfékes autóbuszon, teherautón és vontatón alkalmazható. A termékfejlesztés célja az volt, hogy alkalmas legyen az elektromos üzemeltetésű járművekhez. Ilyen módon, a cég számára az elektromobilitás területén stratégiai fontosságú, piacképes termék került kifejlesztésre, mellyel a környezetvédelemhez is nagy mértékben hozzájárul. A termék a különböző vevői igényekhez, akár a korábbi, hagyományos rendszerek helyébe, akár az elektromos járművekhez rugalmasan és könnyen illeszthető köszönhetően modularitásának. További előnye még, hogy a "high-end" elektronikus egységekhez képest kedvezőbb áron kínál hasonlóan magas funkcionalitást.

A kecskeméti gyártóhelyen és fejlesztőközpontban korábban főként konvencionális - pneumatikus - vezérlésű szelepek fejlesztési és gyártási kompetenciája volt jelen, a termék fejlesztésével a mechatronikai kompetencia kiépítése is megvalósult, lehetőséget nyitva további csúcstechnológiás, mechatronikus termékek fejlesztéshez és gyártáshoz.

Idén ez már a második jelentős elismerése a Knorr-Bremse innovációs tevékenységének, hiszen tavasszal a 28. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága kiemelt elismerésben részesítette a Knorr-Bremse által fejlesztett elektronikus rögzítőféket.

A 2020-as év a vállalt számára a jubileumok éve, mivel a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját, a magyarországi kutatás-fejlesztés tevékenység elindulásának a 25. évfordulóját, mely idő alatt közel 300 szabadalmat jegyeztetett be.

Vállalati profil
A Knorr-Bremse (ISIN:DE000KBX1006, rövidítve: KBX) vezető helyet tölt be a fékrendszerek világpiacán és fő beszállító más, a biztonság szempontjából kritikus fontosságú vasúti és teherjármű rendszerek körében. A Knorr-Bremse termékei döntő mértékben járulnak hozzá világszerte a vasúti és közúti szállításban a nagyobb biztonsághoz és energiahatékonysághoz. Több mint 30 országban, több mint 100 telephelyen mintegy 29.000 munkavállaló hozzáértése és motivációja váltja ki világszerte a termékek és szolgáltatások felhasználóinak megelégedését. 2019-ben a Knorr-Bremse két divíziója együttesen 6,9 milliárd EUR árbevételt ért el (IFRS rendszer szerint). A Társaság több mint 115 éve vezető szerepet tölt be az iparág megújításában, amit a mobilitás és a szállítási technológiák körében élenjáró rendszerszintű megoldások lendítenek előre. A Knorr-Bremse Németország egyik legsikeresebb ipari vállalata, amely hasznosítja a kulcsfontosságú globális megatrendeket: városiasodás, fenntarthatóság, digitalizáció és mobilitás.

Kapcsolat:
Bucsai Edina
Marketing munkatárs
Tel: +36 76 511 738
Email: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
H-6000 Kecskemét
Georg Knorr u. 8
www.knorr-bremse.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.