OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. október 27., kedd 12:42

Az NTTVC bejelentette, hogy az NTT-vel közösen létrehozott egy 500 millió USA dollár tőkével rendelkező alapot (1. rész)
    Palo Alto, Kalifornia állam, USA, 2020. október 27., kedd (Business Wire/OTS) - A céget a kockázatitőke-befektető és vállalkozó Vab Goel alapította azzal a céllal, hogy segítse a startup vállalkozások gyors fejlődését a vállalkozási koncepció létrejöttétől egészen a globális tevékenység eléréséig - Az alap első öt befektetése a vállalkozási jövőt és a digitális egészséget célozza

    Az NTTVC ma beszámolt egy 500 millió USA dollár tőkével rendelkező alap létrehozásáról, melynek feladata hogy együttműködve a startupokkal felgyorsítsa azok globális vállalattá való fejlődését. A független kockázatitőke-befektető céget a vállalkozóként és befektetőként is ismert Vab Goel hozta létre a globális technológiai szolgáltató vállalattal, az NTT-vel együttműködve. A cég arról is hírt adott, hogy befektetéssel segít öt olyan startup vállalkozást, amelyek nagy hatású, innovatív megoldásokat kínálnak üzleti vállalkozások vagy a fogyasztók számára. Az öt startup a következő: Celona, Eko, nference, Shoreline és UDP Labs.

     Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20201026005262/en/

Az NTTVC széles körben hajt végre befektetéseket a fejlődés különféle szakaszaiban lévő, különféle szektorokban tevékenykedő vállalkozásokba, elsősorban olyan cégekbe, amelyek munkájukkal a vállalkozási tevékenység jövőjét szolgálják, illetve egészséggel kapcsolatos digitális megoldásokat kínálnak, vagy mesterséges intelligencián (AI), gépi tanuláson és adatkezelésen alapuló újításokat dolgoznak ki. A cég befektetéseket végző csapatának kiterjedt kapcsolati hálójára és az NTT szerteágazó piaci jelenlétére támaszkodva az alap olyan ágazati szakértők, ügyfelek, vállalkozók, üzleti vezetők, rendszerintegrátorok és szolgáltatók széles körének támogatását biztosítja, akik segíteni tudják a startupokat jobb döntések gyorsabb meghozásában.

A 109 milliárd USA dollár bevételt elérő NTT az első öt globális technológiai szolgáltató cég közé tartozik. A vállalat 75 millió mobil előfizetőnek, 3 millió üzleti vállalkozásnak és 120 000 vállalkozónak biztosít szolgáltatásokat, és több mint 80 országban van jelen. Eddigi története során mindig is segítette a kezdő vállalkozásokat abban, hogy globális méretet érjenek el. A Goellel együttműködésben elindított, magas megtérülés biztosítását célként kitűző kockázatitőke-alap létrehozása révén az NTT elmélyíti elkötelezettségét a vállalkozói ökoszisztémával való hosszú távú kapcsolatok kiépítése iránt. Így az NTTVC portfóliójába tartozó vállalatoknak esélye és lehetősége nyílik arra, hogy termékeiknek/szolgáltatásaiknak az NTT-nek, az NTT-n keresztül vagy az NTT-vel együtt való értékesítése révén bővítsék és fejlesszék üzleti tevékenységüket.

"Küldetésünk az, hogy a technológiát jó célokra használjuk és a technológia segítségével megoldjuk a társadalmi kihívásokat az emberek, ügyfeleink és a közösségek javára" - jelentette ki Jun Sawada, az NTT Corporation elnök-vezérigazgatója. "Mindig is hittünk abban, hogy a startup ökoszisztéma alapvető szerepet játszik küldetésünk teljesítésében, és ez az oka annak, hogy az NTTVC partneréül szegődtünk a világot átalakító technológiák következő generációja bevezetésének elősegítése céljából."

Az NTTVC csapatának tagjai együttesen több mint száz startupot alapítottak, látak el tanácsokkal, segítettek a növekedésben és támogattak befektetéssel. A vállalkozók segítése iránti elkötelezettségük az alapítóként és kockázatitőke-befektetőként szerzett közvetlen tapasztalataikon alapul. Az NTTVC megalapítása előtt Goel 19 éven át a Norwest Venture Partners egyik tulajdonosaként tevékenykedett, és a mai Internet alapvető technológiái közül számos technológia kiépítését segítette vállalkozóként, kockázatitőke-befektetőként és technológiai szakemberként. Tulajdonostársa, Fay Hazaveh Costa aki a Norwest Venture Partners-nél szorosan együttműködött Goellel, korábban a Hewlett Packard Enterprise kockázatitőke-befektetési csoportjának elindításában segédkezett. Mike Koenig, a portfóliófejlesztésért felelős tulajdonostárs az értékesítési és üzleti fejlesztési területen kiterjedt tapasztalatokkal rendelkező vezető, aki a Goel által támogatott két startupnál is az induló vezetői csapat tagja volt. Koenig az NTTVC portfóliójába tartozó vállalatokat a cég hálózatával létrehozott hatékony kapcsolatokon keresztül támogatja.

"Egyelőre még csak a kezdeti szakaszában vagyunk annak a digitális átalakulásnak, amely minden ágazatra kihat, és amely példa nélkül álló lehetőségeket kínál a startupok számára" - fejtette ki Vab Goel. "Szenvedélyünk a vállalkozók támogatása a világra érdemi hatást gyakorló vállalatok kiépítését célzó útjuk minden szakaszában."

"Az NTTVC a vállalkozók számára kettős előnyöket kínál: egyrészt egy független és agilis befektetési modellt, másrészt a globális hálózatunkhoz való egyedi hozzáférést" - magyarázta Fay Hazaveh Costa. "Ez a hatékony kombináció valódi versenyelőnyt biztosít a startupok számára növekedési céljaik és elképzeléseik megvalósítása terén."

További információkért kérjük, olvassa a cég blogját és látogasson el honlapunkra: nttvc.com. (folyt.)



2020. október 27., kedd 12:42

Az NTTVC bejelentette, hogy az NTT-vel közösen létrehozott egy 500 millió USA dollár tőkével rendelkező alapot (2. rész)
    Palo Alto, Kalifornia állam, USA , 2020. október 27., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit az NTTVC-ről tudni kell…

Az NTTVC egy független kockázatitőke-befektető cég, amely az NTT közreműködésével került létrehozásra. Egyedi, együttműködésre összpontosító stratégiájára és kiterjedt ágazati hálózatára támaszkodva az NTTVC lehetővé teszi olyan partnerkapcsolatok létrejöttét, amelyek segíthetik a startupokat a globális méret elérésében. 500 millió USA dollár induló tőkével rendelkező első alapján keresztül a cég széles körben fektet be a fejlődés különböző szakaszaiban lévő, illetve különféle szektorokban működő, kezdő technológiai vállalkozásokba, köztük elsősorban olyan cégekbe, amelyek tevékenységükkel a vállalkozási tevékenység jövőjét szolgálják, illetve egészséggel kapcsolatos digitális megoldásokat kínálnak, vagy mesterséges intelligencián (AI), gépi tanuláson és adatkezelésen alapuló újításokat dolgoznak ki. Az NTTVC székhelye a Szilícium-völgyben található. További információk a cég honlapján állnak rendelkezésre: nttvc.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: https://www.businesswire.com/news/home/20201026005262/en/

Kapcsolat:

Marisa Lam
Az NTTVC képviseletében: GMK Communications
marisa@gmkcommunications.com
650.544.3350

Forrás: NTTVC

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.