OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. október 26., hétfő 08:35

Új Covid-19 antigénteszt: gyors és megbízható eredmény mindössze 15 perc alatt
    Moers, 2020. október 26., hétfő (APA/OTS) - A Németországban kifejlesztett antigénteszt, a NADAL® Covid-19 Antigen Test elősegíti a koronavírus további terjedésének megelőzését és a laboratóriumok terheinek csökkentését. A teszt bárhol elvégezhető, így akár iskolákban, ápolási otthonokban, kórházakban, vállalatoknál, repülőtereken vagy nagyobb rendezvényeken is használható, és a teszteredmény mindössze 15 perc alatt elkészül. Az orvostechnológiai termékeket előállító nal von minden GmbH új gyorstesztje már megkapta az európai forgalombahozatali engedélyt, és azonnal rendelkezésre áll. A teszt magas minőségét több alkalommal is igazolták.

        - Kereszthivatkozás: A képanyag elérhető az AP Images weboldalán: http://www.apimages.com

"A NADAL® Covid-19 antigéntesztet a nagyközönség számára fejlesztettük ki. A termék lehetővé teszi, hogy még több egyén esetében elvégezhető legyen a Covid-19 teszt, ami azt jelenti, hogy a megfertőződött egyének azonnal azonosíthatók, és így több ember védhető meg a fertőzéstől" - nyilatkozta Roland Meissner, a németországi Moers városában működő nal von minden GmbH vezérigazgatója.

Mi az, ami az új tesztet olyan különlegessé teszi? Először is a gyorsasága. Az eredmény mindössze 15 perc alatt rendelkezésre áll, mivel a teszt bárhol elvégezhető és így a mintát nem szükséges laboratóriumba küldeni. Másodszor a teljesítménye. Roland Meissner szerint: "NADAL® Covid-19 antigéntesztünk diagnosztikai specificitása meghaladja a 99,9 százalékot, diagnosztikai érzékenysége pedig 97,56 százalékos. Ezeknek a jellemzőinek az alapján a jól ismert versenytársaink tesztjeivel való összehasonlításkor tesztünk határozottan több előnyt kínál. A specificitás arról ad információt, hogy a teszt a vizsgált egészséges egyének közül felismeri-e az összes egészséges egyént. Az érzékenység azt jelzi, hogy a teszt a vizsgált beteg egyének közül felismeri-e az összes beteg egyént.

Meissner elmondása szerint: "A laboratóriumok jelenleg rendkívül túlterheltek és terheik csökkentésére van szükség. Ugyanakkor a közeljövőben nemzetközi szintű hiány várható reagensekből. Ebben az esetben segíteni tud betegorientált, in-vitro diagnosztikai termékünk, a NADAL® Covid-19 gyorsteszt".

Az új antigénteszt elvégzéséhez egészségügyi ellátó személyzet által a szájból vett oropharyngealis (száj-garat) vagy az orrból vett nasopharyngealis (orr-garat) törletminta szükséges. A minta egy pufferoldatban extrahálásra kerül, majd pipetta segítségével viszik fel a tesztkazetta mintapárnájára. Ezután a terhességi tesztekhez hasonlóan a tesztkazetta ablakában megjelenő csík vagy annak hiánya alapján könnyen meghatározható az eredmény.

Kapcsolat:

Gabriele Hellwig, info@hellwig-pr.de, +494038662480
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.