OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. október 1., csütörtök 16:45

A Margitszigeti Színház így ünnepel a zene világnapján
    Budapest, 2020. október 1., csütörtök (OTS) - Október elseje a zene világnapja. A Margitszigeti Színház ezen a héten, október 1-4. között gazdag repertoár-archívumából válogat és www.margitszigetiszinhaz.hu oldalán publikál egy-egy emlékezetes koncertfelvétel részletet. Ünnepeljük együtt a ZENÉT!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20201001_001.jpg

"A zene az egyetlen világnyelv, melyet bárki, bárhol megérthet." (Claude Debussy)

"Egyet értek Debussyvel, valamint Yehudi Menuhin gondolataival is, különösen most a világjárvány idején fontos együtt ünnepelnünk, erőt merítenünk a zene erejéből. Lelkesen készülünk a következő nyárra a Margitszigeti Színházban, a nagyszínpadon és a színház környezetében nagy sikerrel működő fesztiválprogramok bővítésével, itt, ebben a csodálatos Tündérkertben, a Margitszigeten, DE addig is éljük át újra és együtt a világ és a zene elválaszthatatlan kapcsolatát a világhálón!"- nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház ügyvezető igazgatója a zene világnapján.

Szerencsére van miből válogatnunk a Margitszigeten! Hiszen a nemzetközi zenei élet olyan csillagai örvendeztettek meg minket a margitszigeti nagyszínpadon mint: Kocsis Zoltán, Yuja Wang, Hilary Hahn, Erwin Schrott, Vittorio Grigolo, Arturo Chacon Cruz, Ailyn Pérez, Rost Andrea, Piort Beczala, Béatrice Uria-Monzon, Komlósi Ildikó, Robert Mack, Laquita Mitchell, Cristina Pasaroiu, Annalisa Stroppa, Riccardo Massi, Ramé Lahaj, Giuseppe Altomare, Girogio Caoduro, Jeff Mills, a Pink Martini együttes, Yakoto, Stanley Jordan, a Soweto Gospel Choir, Elodie Frégé és még hosszan sorolhatnánk…

Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész 1975-ben az ENSZ Nemzetközi Zenei Tanácsban töltött be elnöki tisztet és így hívta életre a Zenei Világnapot. Az első Világnap tiszteletére írott köszöntőjének - ma is érvényes - részlete így hangzott:

"Szavakkal már nagyon sokszor visszaéltek, különösen a korunk társadalmában egyre növekvő tudatlanság következtében. A zene azonban továbbra is módot ad arra, hogy az emberek ma is megértsék egymást, amikor az emberiségtől a múlt előítéletei távolabb állnak, mint valaha, de megerősödve kerülnek előtérbe azok az örök értékek, amelyek mindig részét képezték bármely nép minden művészi megnyilvánulásának."

Mai ajánlatunk a Nemzeti Filharmonikusok és Yuja Wang 2016. évi nyitókoncertje, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester, zongoraművész és zeneszerző vezényletével.

Megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=38pS-umwsAg&feature=share

Viva la musica! Éljen a ZENE!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.