OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 17. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. szeptember 24., csütörtök 09:35

Régi trükk! Ne dőljön be!
    Budapest, 2020. szeptember 24., csütörtök (OTS) - Újra a régi álcsatornás trükkel próbálkoznak csalók a fővárosban. Hívatlanul toppannak be, a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkoznak és készpénzt kérnek.

    Az elmúlt napokban több lakossági bejelentés is érkezett a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) éjjel-nappal hívható Központi Ügyeletére, hogy meggyőződjenek arról, valóban a közszolgáltató társaság megbízásából állítanak be hozzájuk váratlanul pénzért csatornát tisztítani vagy dugulást elhárítani. Azok, akik időben telefonáltak, még az előtt, hogy az orruk alá dugott készpénzfizetésre kötelező megrendelő nyomtatványt aláírták volna, szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen így kiderült számukra, hogy szó sincs arról, hogy az FCSM megbízásából vállalkozások házaljanak csatornatisztítási ajánlattal.

A társaság óvatosságra inti a lakosokat. Ha nem hívtak az otthonukba, vagy a munkahelyükre csatornatisztítás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyenek gyanúsak a váratlanul betoppanó, az FCSM-re hivatkozó és azonnal intézkedni akaró csalók. Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt neon sárga jól láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművük sem, amivel érkeznek. Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, addig amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez.

A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy saját dolgozóik kizárólag a főváros több mint 6 ezer kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt.

Az FCSM kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor érdeklődjenek a társaság 80/455-000 telefonszámú, éjjel-nappal díjmentesen hívható Központi Ügyeletén.


További információ: Bátori Marianna kommunikációs vezető, tel.: 459-1697, e-mail: pr@fcsm.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.