OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. szeptember 23., szerda 09:00

Jó hangulattal és egy kultikus filmmel zárult a Városmajori Szabadtéri Színpad Kertmozi-sorozata
    Budapest, 2020. szeptember 23., szerda (OTS) - Egy szomorú alkalomból, de egy egészen különleges filmmel zárult idén a Kertmozi programsorozat a Városmajori Szabadtéri Színpadon: szeptember 18-án, szombaton Jiří Menzel Sörgyári capriccio című filmjével emlékeztünk meg a csehszlovák új hullám kiemelkedő alakjáról, az Oscar-díjat nyert filmrendezőről.

    "Idén nyáron a Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitotta kapuit egy rokon művészeti ág, a filmművészet szerelmesei előtt is. Csatlakoztunk a Budapest Film kezdeményezéséhez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez, és felelevenítettük a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a filmélményt a szabadban felkínáló kertmozit. A nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerültek vetítésre. Az idei év sikereit folytatva és a nézői igényeket felmérve a Kertmozi program jövőre is része lesz repertoárunknak, széles palettán kínálva nézőink számára a különböző hazai és nemzetközi filmklasszikusokat" - mondta Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad ügyvezető igazgatója.

Felújítottuk és üzembe helyeztük a közel 30 éve a Városmajori Szabadtéri Színpad gépházában szunnyadó 2 darab 35 mm-es filmvetítőgépeket, és 2020. július 23-án Tímár Péter a Csinibaba című filmjével életre hívtuk a Városmajori Kertmozit. A filmkultúra rajongói számára különleges csemegeként az első vetítések analóg technikával zajlottak. Visszarepítettünk mindenkit az időben, hogy nosztalgikus vagy még soha nem tapasztalt élményeket szerezhessenek esténként a budai park árnyékos fái alatt.  Nem titkolt célunk volt egy olyan újabb közösségi élménnyel bővíteni repertoárunk, ahol nyáresti kikapcsolódásként családtagokkal, barátokkal vagy akár egyedül is - a retro jegyében tálalt - kultikus magyar filmeken szórakozhat a közönség.

A filmkultúra rajongói előtt nem titok, hogy a színházból gyakran vezet út a filmek világába, egy forrásból fakad mindkettő, és nem csak elférnek egymás mellett, de erősíthetik is a másik élményközvetítő értékeit.

 "A kertmoziban minden benne van, ami miatt jó dolog budapestinek lenni: a minőségi filmélmények sokasága, az évszázados mozikultúránk, maga a közösség, amely ezt életben tartja, a városunk páratlan szépsége, és persze az a szabadság is, hogy a köztereinket, parkjainkat bármikor művészeti helyszínné, jelen esetben például filmszínházzá avathatjuk a magunk örömére. A Budapest Kertmozi ezért sokkal több, mint nyári vetítések sorozata: közösen létrehozott, tagadhatatlan bizonyítéka is annak, hogy a budapestiek mennyire szeretik a filmeket és a várost, ahol élnek. Külön örömünkre szolgált, hogy a Városmajori Szabadtéri Színpad, amely egyébként is komoly hagyományokkal bír a kertmozi kultúra terén, az egyetlen kertmozi, ahol eredeti, 35 milliméteres kópiákat vetítettünk analóg mozigépről. Itt ikonikus magyar filmösszeállítást láthatott a celluloidfilm kedvelő közönség" - nyilatkozott Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója.

Legyen a mozizás szabadtéri közösségi élmény - jövő nyáron is!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.