OTS Üzleti Sajtószolgálat
2021. január 20. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. szeptember 4., péntek 09:30

Bukás - évadot hirdetett a Spirit Színház
    Budapest, 2020. szeptember 4., péntek (OTS) - Szabó Magda: Az ajtó c. művének 100. előadásával zárja a nyarat és Camus: A bukás c. novellájának regényadaptációjával nyitja az évadot a Margit híd budai hídfőjénél található, Dunára néző teátrum. A monodrámát HERCZEGH PÉTER, a Nemzeti Színház fiatal művésze adja elő.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200904_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200904_002.jpg

PERJÉS JÁNOS, alapító- művészigazgató elmondta, hogy a Lélekharang c. darab szeptember 19-i bemutatójának napjától PÁSKÁNDI GÉZA emléke előtt tisztelegve, kamaratermük az író nevét vészi el és a színház felvállalja az írói hagyaték kezelését. Egyúttal beiktatta főrendezői pozíciójába LÉNER Andrást, aki kortárs magyar alkotóműhely létrehozását tervezi a teremben. Stratégiai vezetőt is felkért a színház, OLÁH Yetti erősíti a csapatot.

A színház idei terveit ismertette az igazgató:
Páskándi: Lélekharang c. előadás főszerepeit a színház új tagjai: László G. Attila, Nagy Róbert, Gaál Dániel és Dér Mária játssza, a főrendező irányításával.
A színház "pesti Globe" szlogennel klasszikus darabok és kortárs ősbemutatók előadását tűzte ki az évad zászlajára. Kizárólag a színészi eszközökre és erőre támaszkodnak Shakespeare: Lear király; Zelei Miklós: Koala; Reisz Gábor: Rossz versek; Schiller: Don Carlos; Brecht: Koldusopera adaptációinak bemutatásakor.
A teátrumba vendégrendezőként CZUKOR Balázs, BABARCZY László, KESZÉG László; SZABÓ K. István érkezik.
A társulathoz tartozik már JUHÁSZ Róza, FELLINGER Domonkos, TORNYI Ildikó, PLASZKÓ Bence; állandó vendég lesz GULYÁS Dénes világhírű operaénekesünk, VARGA Zoltán; DARVASI Áron, NAGY Rebeka és JENŐVÁRI MIKLÓS.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.