OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. augusztus 11., kedd 14:59

Sokan élnek a Nők 40 kedvezménnyel, pedig tízezrekkel lehet így alacsonyabb a nyugdíjuk
    Budapest, 2020. augusztus 11., kedd (OTS) - A nők többsége, ha teheti, korkedvezménnyel megy nyugdíjba, ám ez a döntésük akár több tízezer forinttal csökkentheti a nyugdíjukat. Ezt a KSH nemrég publikált adatai is alátámasztják a Grantis szakértője szerint.

        2018-ban a nyugdíjba vonuló nők 60%-a a Nők 40 korkedvezmény révén ment nyugdíjba - mondta el a KSH friss statisztikáira hivatkozva Sipos Csaba, a Grantis pénzügyi tanácsadó cég nyugdíjszakértője. Tavaly már 159.000 főt tett ki azoknak a nőknek a száma, akik 40 évnyi szolgálati idő után, korkedvezménnyel mentek nyugdíjba.

A kedvezményt igénybe vevőknek természetesen 100%-ban jár az a nyugdíj, amit a törvény 40 év szolgálati időnél megszab - mondta el Sipos Csaba nyugdíjszakértő. Azonban azt is látni kell, hogy a korkedvezményes nyugdíj összege 11.000 forinttal marad el a férfiak átlagnyugdíjától. Ha a számok mögé nézünk, akkor ez nem véletlen: a nők átlagos nyugdíjazási életkora 61 év volt, ami 3 évvel kevesebb, mint a férfiaké.

A férfiaknak tehát átlagban hárommal több szolgálati évük van, vagyis ennyivel több évet tudnak beszámíttatni a nyugdíjukba. Nem tűnik nagy különbségnek, de a nyugdíjtörvény szerint ez a három év 7,5 százalékkal magasabb nyugdíjat eredményez, ami nem elhanyagolható - hangsúlyozta a Grantis nyugdíjszakértője.

De nem ez az egyetlen tényező, ami miatt a Nők 40-nel élők rosszul járhattak. Az elmúlt évek bérrobbanása miatt sokat nőttek az újonnan megállapított nyugdíjak. Akik egy-két évvel korábban vonultak nyugdíjba, azok akár több tízezer forintos nyugdíjemelésről maradtak le, ugyanis ezt visszamenőleg nem érvényesítették, az emelés csak az új nyugdíjösszegek megállapításakor volt érvényes.

A Grantis számításai szerint a szolgálati idővel együtt a Nők 40 kedvezmény akár 70.000 forintos mínuszt is jelenthetett egy átlagos nyugdíjasnak, ha nagyon rosszul választotta meg a nyugdíjba vonulásának időpontját. A szakértő szerint éppen ezek miatt érdemes a nyugdíjazásnál is tudatos stratégiát követni, már akár a nyugdíjba vonulás előtt 10-15 évvel.

Sajtókapcsolat:
GRANTIS Hungary Zrt.
tel.: +36 30 727 01 69
email: marketing@grantis.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.