OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. július 29., szerda 10:36

Ozow - kikövezzük az utat a nyílt bankoláshoz Afrikában (1. rész)
    Johannesburg, Dél-Afrika, 2020. július 29., szerda (Business Wire/OTS) - Az Ozow, amelyhez csak Dél-Afrikában és Namíbiában havonta 100 000 új felhasználó csatlakozik, most elindította a fizetési platformjának Afrika többi országában és szerte a világon való bevezetéséhez szükséges folyamatot.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200727005804/en/

"Egy állandóan változó globális gazdaságban, amelynek pénzpiacain 1472 óta hagyományosan a nagy bankok játsszák a vezető szerepet (és ez a helyzet valószínűleg nem is fog változni az elkövetkező évtizedekben), diszruptív tevékenységével az Ozow úgy tűnik mégis komoly kihívást jelenthet e status quo fenntartását illetően. Az Ozow nyílt bankolási platformjával vezető szerepet játszik Afrikában, és az elmúlt 6 évben elért meglepő üzleti növekedése egy olyan gyorsan fejlődő startup erőfeszítéseinek eredménye, amely most éppen arra készül, hogy rohammal vegye be az Afrikai kontinens pénzpiacait" - nyilatkozta az Ozow vezérigazgatója és társalapítója, Thomas Pays. "A piac változásait érzékenyen leképező vállalatként az Ozow sikeresen meghódított egy teljes piacot (a dél-afrikai azonnali elektronikus pénzátutalási (EFT) piac mintegy 70%-át), kezdve a kisvárosokban és vidéken élő, hátrányos helyzetű lakosoktól egészen a legmagasabb életszínvonal-kategóriába tartozókig. A felhasználók egyöntetűen úgy nyilatkoznak, hogy a fizetési platform a bankkártyáknál vagy a manuális EFT fizetéseknél jobb , biztonságosabb és könnyebb fizetési módozat.

Csak magában a Dél-Afrikai Köztársaságban 49 millió bankszámla létezik - a felhasználóknak pedig mindössze arra van szükségük, hogy kényelmesen használhassák a számlájukat fizetések céljára. Ez az az igény, amelyre az Ozow forradalmian új fizetési módozatot biztosító, biztonságos online fizetési platformja tökéletes megoldást kínál.

"A fogyasztók, kereskedők és bankok Dél-Afrikában és Namíbiában ma már úgy tekintenek az Ozowra, mint gyors és megbízható fizetéseket biztosító szolgáltatóra" - magyarázta Pays. "Mivel a régióban a legtöbb ember elsősorban mobil eszközeiről kapcsolódik az internetre (és így van ez Afrika többi országában is) - és gyakran előre fizet az online töltött időért/adatforgalomért - a tranzakciók gyors lebonyolításának lehetősége alapvető igény. Cégünk vállalja, hogy néhány másodpercen belül lebonyolítható fizetést biztosít."

Az Ozow legújabb piacra került terméke, amely egy világelső, szabadalmaztatás alatt álló, Ozow PIN elnevezésű innováció, rendkívül gyors üzleti növekedést eredményezett a vállalat számára. Ez a technológia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokenizálják a fizetést, és bármely újabb/ismételt vásárlással kapcsolatost fizetést egyszerűen teljesíthessenek egy 4 jegyű PIN-kód megadásával. Ez a világelső újítás gyors ütemben hódítja meg a készpénzes, kártyás és egyéb fizetési opciókat alkalmazó piacokat, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármikor, bárhol, online vagy egy üzlet kasszájánál lebonyolíthassanak fizetési tranzakciókat bármiféle alkalmazás használata, illetve regisztráció nélkül. "Afrikai piacvezető fizetési szolgáltató vállalatként ügyfeleink igényeit prioritásként kezeljük, melynek eredményeként ennek az új technológiának a bevezetése óta több mint 50%-kal nőtt az ismétlődő fizetések száma'' - hangsúlyozta Pays. Az Ozow platformja használható e-számlázásra is a SAGE-dzsel és a Xero-val együttműködve, SMS fizetésekre az összes fő hálózaton keresztül, valamint QR kódok használatára. A szolgáltatás a Dél-Afrikai Köztársaság 11 hivatalos nyelve közül öt nyelven érhető el, és terveink szerint a következő hónapokban további nyelveken is rendelkezésre fogjuk bocsátani.

A kereskedők szempontjából az Ozow a meglévő banki infrastruktúrán felüli, addicionális biztonsági szintet jelent, amely minden tranzakciót mindenkor ultrabiztonságossá tesz, és olyan környezetet biztosít, amely bizonyítottan biztonságosabb minden egyéb fizetési mechanizmusnál. Miután a fizetés a forrásszámla tulajdonosának valós idejű digitális utasítása alapján megerősítésre kerül, a továbbiakban már nem vonható vissza. (folyt.)



2020. július 29., szerda 10:36

Ozow - kikövezzük az utat a nyílt bankoláshoz Afrikában (2. rész)
    Johannesburg, Dél-Afrika, 2020. július 29., szerda (Business Wire/OTS) -

    Az Ozowot 2014-ben alapította Mitchan Adams és Lyle Eckstein (mindketten dél-afrikaiak) a cég jelenlegi vezérigazgatójával, a francia nemzetiségű Thomas Pays-szel együtt, aki akkor már több mint 16 éve élt Dél-Afrikában.

Az utóbbi néhány évben az Ozow a felhasználók körében a legnagyobb bizalommal övezett fizetési szolgáltatóvá vált. Ügyfelei erős érzelmi szálakkal kötődnek a márkához, amely sokuk számára lehetővé tette, hogy életükben először digitális tranzakciókat bonyolíthassanak le.

Az Ozow vállalati értékei és kultúrája az érdekkörébe tartozók lehetőségeinek kiszélesítésén és hatékony szolgáltatások biztosításán alapulnak. Tavaly áprilisban az Ozow elindított egy "0%-os díjak'' kampányt non-profit szervezetek, nem kormányzati szervezetek, valamint kis- és középvállalkozások számára, mellyel szintén úttörő szerepet játszott a társadalmi felelősségvállalást fontos feladatként kezelő üzleti vállalkozások körében, értéket teremtve azoknak a vállalkozóknak a számára (és ezzel kulcsfontosságú szolgálatot téve a dél-afrikai gazdaságnak), akik ügyfeleik igényeit gyakran a sajátjaik elé helyezik.

"Ma az Ozownál egy több mint 50 főt számláló csapat dolgozik, akik osztoznak abban a célban, hogy gyors és egyszerű fizetési megoldásainkat elérhetővé tegyük az egész afrikai kontinens és végső soron a bolygó összes országa számára. Az Ozow segítségével, egy olyan piacon, ahol évente jóval több mint 9,7 trillió dél-afrikai rand kerül a fizetések során "bankok közti átutalásra" (mely a kártyás fizetések piaci részesedésének több mint 11-szerese), a minden állampolgárra kiterjedő pénzügyi inklúzió lehetősége gyakorlatilag korlátlan" - magyarázta Pays.

"Az általunk alkalmazott megközelítés teljesen nyílt, és szeretnénk minden újabb piacunkon partnerként együttműködni a bankokkal és egyéb fizetési szolgáltatókkal" - tette hozzá. "Rászántuk a szükséges időt arra, hogy technológiánkat skálázhatóvá, felfuttathatóvá tegyük, és úgy gondoljuk, most elérkezett erre az alkalmas pillanat."

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200727005804/en/

Kapcsolat:
Thomas Pays
thomas@ozow.com
+27 (74) 110-1011

Forrás: Ozow

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.