2024. április 16. kedd

2020. július 23., csütörtök 11:46

A Mary Kay Inc. felemelte szavát a nők szerepe erősítésének, a biztonságos munkavégzési környezet és a munkavállalók emberi méltósága tiszteletének biztosítása érdekében az IWF TIME'S UP UK elnevezésű virtuális rendezvényén (1. rész)
    Dallas, 2020. július 23., csütörtök (Business Wire/OTS) - Május 21-én a nők szerepének globális szinten való erősítése és vállalkozói lehetőségeik bővítése érdekében szószólóként fellépő Mary Kay Inc. részt vett az International Women's Forum (IWF) virtuális konferenciájának egyik, "SAFE SETS: An online panel discussion with TIME'S UP UK" (BIZTONSÁGOS FORGATÁSI HELYSZÍNEK: Online panelmegbeszélés a TIME'S UP elnevezésű egyesült királyságbeli szervezettel) címet viselő szekcióján.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005187/en/

Az élőben közvetített online szekcióülésen egy, a nők számára szerte a világon ma is meglévő probléma, a munkahelyi szexuális zaklatás és szexuális visszaélések kérdésköre került megvitatásra. A TIME'S UP UK hangsúlyozta, hogy a kulturális sémák megváltoztatása kulcsfontosságú a zaklatástól mentes, biztonságos munkahelyek biztosítása szempontjából, és beszámolt arról a munkáról, amely a filmforgatások intim jelenetei során a nők biztonságát definiáló intimitási irányelvek megfogalmazása érdekében folyik.

A TIME'S UP UK szekcióülésének előadói közé tartoztak a következők:
     -    Dame Heather Rabbatts, a TIME'S UP UK elnöke, a Cove Pictures ügyvezető igazgatója; a Soho Theatre elnöke és az Arts Alliance nem ügyvezetői státuszú igazgatótanácsi tagja.
     -    Ita O'Brien, az Egyesült Királyság vezető intimitási koordinátora (Intimacy Coordinator) és annak az Intimacy on Set nevű vállalatnak az alapítója, amelyen keresztül a filmekben, televízióban és színházban látható intim jelenetekre és meztelenségre vonatkozó legjobb gyakorlatot képviselő irányelveket kidolgozta, és amely szerte a világon az ilyen jeleneteket felügyelő/irányító, ún. intimitási koordinátorokat (Intimacy Coordinator) képezi.

"A TIME'S UP erőfeszítései hozzájárulnak a nők munkahelyi helyzete szélesebb körben való megváltoztatásához - szerte a világon és a különféle iparágakban egyaránt" - mondta Carolyn Passey, a Mary Kay UK and Ireland (a Mary Kay egyesült királyságbeli és írországi leányvállalata) vezérigazgatója. "A nők szerepének erősítéséért küzdő szervezetek közt a világon az egyik vezetőnek számító Mary Kay büszke arra, hogy az IWF-en keresztül támogathatja azokat a női vezetőket, akik vállalják, hogy nőtársaik szószólói legyenek, és támogatják őket önazonosságuk elérésében és saját határaik megismerésében."

"A megbeszélés során egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a #MeToo és a TIME'S UP rendkívül erőteljes pozitív hatást gyakorolt a filmforgatási helyszíneken folyó munkára, elérve, hogy különféle újfajta módokon jobb gyakorlatok alkalmazására álljanak át, és különösen nagy sikerként könyvelhető el az intim jelenetek felügyelete céljára az intimitási koordinátori szerepkör létrehozása" - nyilatkozta Dame Heather Rabbatts. "A biztonságos forgatási helyszínekről folytatott megbeszélés során megvitattuk, hogyan változtathatjuk meg a kulturális sémákat iparágról iparágra, egészen addig, amíg már soha többé nem lesz szükség az ilyen megbeszélésekre."

"Az 'igen' azt jelenti, 'igen', a 'nem' azt jelenti, 'nem', és a 'talán' szintén azt jelenti, 'nem' - ennek a 'nem' válasznak, ennek az elutasításnak a lehetővé válását üdvözöljük és igyekszünk valós értékűvé tenni" - hangsúlyozta Ita O'Brien, amikor arról a folyamatról beszélt, amely során a színészeknek lehetőségük nyílik az intim jelenetek forgatásakor nyilatkozni azokról a határokról, amelyeken belül még nem érzik magukat kényelmetlenül. Az O'Brien által alapított cég, az Intimacy on Set, egy sor irányelvet határozott meg azzal a céllal, hogy egyértelmű kommunikációt és beleegyezést tegyen lehetővé nem pusztán a színészek, hanem az intim vagy mély érzelmeket kiváltó jelentek forgatásában érintett minden más egyén számára. "Az egyértelmű határok valódi szabadságot biztosítanak, és segítenek annak megértésében, hogy mi az, ami az adott egyén számára megfelelő."

"Ezek az irányelvek a probléma gyökerét célozzák meg, és arról szólnak, hogyan tanulhatjuk meg mindnyájan kifejezni azt, hogy hol vannak a saját határaink, és ugyanakkor arról is, hogy nem kell félnünk ezeket a határokat mások tudomására hozni" - vonta le a végső következtetést Dame Heather Rabbatts. "Nagyon fontos, hogy létezzenek olyan mechanizmusok, amelyekkel megvédhetjük magunkat, és hogy tudatában legyünk annak, hogy jogunk van 'nem'-et mondani. Ez a tudat erőssé tesz minket azokban a nehéz és bonyolult helyezetekben, amelyekkel életünk során találkozunk, függetlenül attól, hogy azok a munkahelyünkön vagy a magánéletünk színterein merülnek fel." (folyt.)

2020. július 23., csütörtök 11:47

A Mary Kay Inc. felemelte szavát a nők szerepe erősítésének, a biztonságos munkavégzési környezet és a munkavállalók emberi méltósága tiszteletének biztosítása érdekében az IWF TIME'S UP UK elnevezésű virtuális rendezvényén (2. rész)
    Dallas, 2020. július 23., csütörtök (Business Wire/OTS) -

Nagy öröm számunkra, hogy figyelemmel kísérhetjük azt a nagy hatással bíró tevékenységet, amelyet a női véleményvezérek és a nők szerepe erősítésének szószólói végeztek, és tapasztalhatjuk az utóbbi néhány évben elért eredményeket a nők munkahelyi biztonsága és a munkahelyi zaklatások elleni védelme terén. Ezek a nők, akik közt megtalálható jó néhány az Egyesült Királyság legnagyobb befolyással bíró véleményvezérei közül, küldetésüknek tekintik a nők következő generációjának jogaiért való küzdelmet annak elérése érdekében, hogy a jövő vezetői közt a nők egyenlő arányban legyenek képviselve" - mondta Marty Wikstrom, az IWF U.K. tagja és a Cornerstone konferencia társelnöke. "Az IWF 1974 óta küzd világszerte a nők vezető szerepének erősítéséért és a női egyenjogúságért, a Mary Kay pedig már 1963 óta lép fel a nők vállalkozói lehetőségeinek és vezető szerepének támogatása érdekében. Ezen a szekcióülésen hasonlóan gondolkodó és cselekvő szervezetek találtak egymásra, és mi büszkék vagyunk arra, hogy képet adhattunk erről a nők által létrehozott együttműködésről."

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 56 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív, csúcstechnológiát képviselő bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Amit az International Women's Forumról (IWF) és a Leadership Foundationről tudni kell…

Az IWF egy kizárólag meghívásos alapon szerveződő közösség, amely hat kontinens 33 nemzetéből több mint 7 000 különféle háttérrel rendelkező, sikeres nőt tömörít. Az IWF a nők vezető szerepét kívánja elősegíteni, és világszerte küzd a nemek közti egyenlőségért a sikeres nők mind globális, mind helyi szinten való összekapcsolása révén. Tagjai közt megtalálhatók a Fortune magazine 500 legjobb vezetőt tartalmazó listáján szereplő nők, kormányzati vezetők a helyi önkormányzati szinttől egészen az állami szintig, nemzetközi nonprofit szervezetek vezetői és a tudományos, művészeti és oktatási területek neves személyiségei. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.iwforum.org. (folyt.)

2020. július 23., csütörtök 11:48

A Mary Kay Inc. felemelte szavát a nők szerepe erősítésének, a biztonságos munkavégzési környezet és a munkavállalók emberi méltósága tiszteletének biztosítása érdekében az IWF TIME'S UP UK elnevezésű virtuális rendezvényén (3. rész)
    Dallas, 2020. július 23., csütörtök (Business Wire/OTS) -

Amit a TIME'S UP UK-ről tudni kell…

A TIME'S UP (LEJÁRT AZ IDŐ) elnevezésű szervezet célja, hogy a nők számára az emberi méltóságukat nem sértő, méltányos, zaklatástól mentes és biztonságos munkavégzési lehetőséget biztosítson minden területen. Az Amerikai Egyesült Államokban egyre elterjedtebb TIME'S UP mozgalom sikereit látva az Egyesült Királyságban egy csoport nő, köztük színészek, producerek, írók és a filmgyártásban, a televíziós és a színházi szórakoztató ágazatban dolgozók elindítottak egy egyesült királyságbeli társmozgalmat. A lehető legnagyobb hatás biztosítása érdekében a kezdeményezés a TIME'S UP márkanevet viseli, és célja az Amerikai Egyesült Államokban már egyértelműen megfogalmazott üzenet közvetítése és elfogadtatása az Egyesült Királyságban is.

Az Egyesült Királyságban elindított mozgalom a TIME'S UP szervezet által kiadott szolidaritási kiáltvány és a Globes díjátadókon részt vevő aktivisták nyilatkozatának főbb elemeire kíván építkezni, melyek kiemelték, hogy rá kell világítani a Hollywoodban nyilvánosságra került zaklatások és a nőkkel szemben az összes iparágban, tevékenységi területen és országban megnyilvánuló erőszak és őket érő zaklatások általános, szisztematikus jellege közti kapcsolatra, és tudatosítani kell, hogy ez az egész világon fennálló, általános probléma. Arra törekszünk, hogy az egységes fellépés és a lehető legnagyobb mértékű együttműködés révén erőteljes hatást érhessünk el. Az aktivisták nyilatkozata kitűzte az utat is, amelyen haladva a TIME'S UP kezdeményezés csatlakozhat a nemi alapú erőszak felszámolásáért küzdő, egyre több szervezetet, mozgalmat és vezetőt tömörítő együttműködéshez. Az Egyesült Királyságban munkálkodó szervezet teljes mértékben szolidáris a már korábban létrehozott mozgalmakkal: a TIME'S UP UK most már egy nemrégiben megalapított jótékonysági szervezet is, és mint ilyen, munkánkat csak támogatók és adományozók segítségével tudjuk igazán hatékonyan végezni. Tudatában vagyunk annak, hogy manapság mindannyian példa nélkül álló kihívásokkal szembesülünk, de reméljük, hogy ennek ellenére Ön támogatni tudja a TIME'S UP tevékenységét, amelynek célja, hogy minden nő számára biztonságossá tegye a munkahelyeket, amelyek közé most már az otthonok is beletartoznak: www.timesupuk.org.

Amit az Intimacy on Setről tudni kell…

A 2018-ban alapított Intimacy on Set a televíziós és színházi szórakoztató ágazat és a filmipar számára biztosít az intim jelenetek, szexuális tartalmak és meztelenség kezelésével kapcsolatos szolgáltatásokat. Alapítója, az Egyesült Királyság vezető intimitási koordinátora, Ita O'Brien, akinek nevéhez fűződik az intimitási koordinátori intézmény és szerepkör kialakítása, és aki 2014 óta kidolgozta a filmekben, televízióban és színházban látható intim jelenetekre és meztelenségre vonatkozó legjobb gyakorlatot képviselő irányelveket, amelyeket a szórakoztató ágazatban azóta széles körben alkalmaznak. A TIME'S UP mozgalom és más szervezetek által támogatott cég érdekképviseleti és szószólói tevékenységével azt szeretné elérni, hogy minden munkahelyen biztosított legyen a munkavállalók biztonsága, és méltányos és az emberi méltóságot nem sértő elbánásban részesüljenek. O'Brien számos népszerű produkcióban segédkezett intimitási koordinátorként, ideértve a következőket: Normal People (BBC3/Hulu), Sex Education 1&2 (Netflix), Gangs of London (Sky Atlantic), The Great (Hulu) és I May Destroy You (BBC/HBO), és számos esetben szerepelt e terület szószólójaként a nemzeti és nemzetközi médiumokban: www.intimacyonset.com/.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200722005187/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 or media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.