2024. március 29. péntek

2020. július 7., kedd 11:44

Színházi élmény lehetőségével hálálja meg a Városmajori Szabadtér Színház az egészségügyi dolgozók helytállását
    Budapest, 2020. július 7., kedd (MTI) - 36 darab párosjegyre váltható szabad felhasználású vouchert ajánl fel a kulturális intézmény az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő munkatársainak - A Városmajori Szabadtér Színház háláját és megbecsülését szeretné kifejezni azon egészségügyi dolgozók számára, akik elsősorban, de nem kizárólag a koronavírus-járvány időszaka alatt elképesztő munka- és teherbírással, folyamatos készenlétben végezték munkájukat a frontvonalban.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A országos eljárásrendnek megfelelően az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő azon fővárosi kórházak egyike volt, amelyek teljes körű covid-ellátásra kötelezetten látták el feladataikat. A járvány csúcsidőszakában három izolációs osztály is működött az intézményben, ahol esetenként, egyidejűleg mintegy száz fertőzött elhelyezését is meg kellett oldani. A Kútvölgyiben kialakított karantén részlegen pedig hatvan embert tartottak megfigyelés alatt. Összességében 174 igazoltan koronavírusos beteg feküdt a kórházban, míg karanténban 186-an voltak.
A bámulatos és elismerésre méltó helytállást követően mindenkinek szüksége van egy lélegzetnyi, önfeledt szórakozásra. A színház vezetője és a dolgozók hisznek abban, hogy a feszültségek feloldásához, az emberek megnyugvásához a művészeten és a kultúrán keresztül vezet az út.
Bár az elmúlt hónapok a Városmajori Szabadtér Színházat is soha nem látott kihívások elé állították, a színházban dolgozók hálával gondolnak azokra, akik akár a saját egészségüket is veszélyeztetve gondoskodtak rólunk és szeretteinkről ebben a nehéz időszakban.
Ezért elismerésük jeléül az intézmény 36 darab párosjegyre váltható szabad felhasználású vouchert ajánl fel a színház "szomszédságában" található Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő szakembereinek és az egészségügyi ellátásban dolgozó munkatársainak, melyet 2020. július 12. és szeptember 19. között megrendezésre kerülő nyári évadunk bármely előadására felhasználhatnak.
A Városmajori Szabadtér Színház július 12-én nyitja meg kapuit a nézők előtt, és ahogy az előző évadokban, idén is széles kínálattal, változatos produkciókkal várja közönségét. A 2020. június 17-én megjelent Magyar Közlönyben szereplő rendelet értelmében korlátozások vagy megszorító intézkedések nélkül várja kultúraszerető látogatóit. Az előadásokról, koncertekről bővebben a színház honlapján, a www.szabadter.hu weboldalon található információ.