OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. június 12., péntek 09:20

Nyár végére halasztják a hagyományos Városmajori Színházi Szemlét - a versenyprogramban idén hat város nyolc népszerű előadása mutatkozik be
    Budapest, 2020. június 12., péntek (OTS) - Ismét a legjobb vidéki és határon túli szórakoztató, klasszikus, magas művészi igénnyel színre vitt előadások érkeznek a Városmajori Színházi Szemle fővárosi seregszemléjére, amelynek programja idén is különös kincseket rejt. A kedvelt és széles körben népszerűséget élvező színházi esemény idei versenyprogramjában a miskolci, győri és tatabányai, valamint a határon túli magyar teátrumok képviseletében a szabadkai, temesvári és nagyváradi színházak izgalmas előadásai és rendezései kerülnek színre. Az eredetileg júniusra meghirdetett programot, tekintettel az idei rendhagyó körülményekre, új időpontban, a nyár végén, illetve szeptember első felében, augusztus 24-e és szeptember 11-e között láthatja a nagyérdemű a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200612_001.jpg

A Városmajori Színházi Szemle minden nyáron remek alkalmat teremt, hogy a főváros közönsége is találkozhasson a legjobb vidéki és határon túli előadásokkal. A verseny programjában most is a legjobb zenés, szórakoztató és klasszikus előadások mutatkoznak be a Városmajori Színpadon, a profil és arculatváltás alatt álló hangulatos budai játszóhelyen, amelyet márciustól Benkő Nóra vezet. A Szemle, mint figyelemre méltó szakmai esemény békeidőben is a színházkedvelők nyári oázisaként funkcionált, ami hatványozottan igaz a karantén nélkülözéssel teli hónapjait követően.

Krimi, dráma, bohózat, szerelmi história, vígjáték és halhatatlan klasszikusok: a program közös nevezője most is a minőség. Az idei szemlét a tatabányai Jászai Mari Színház - Népház társulata egy autista fiúról szóló izgalmas és megható történettel nyitja meg, A kutya különös esete az éjszakában című darab Guelmino Sándor rendezésében augusztus 24-én lesz látható a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Miskolci Nemzeti Színház társulata augusztus 26-án, a Mohácsi testvérek Shakespeare nyomán írt és nem súlyosabb témáról, mint a gyűlöletről szóló vígjátékával, A velencei kalmárral térnek vissza a fővárosi szemlére. A Győri Nemzeti Színház egy örökzöld Agatha Christie krimivel, a Váratlan vendéggel és ígéretes szereposztással zárja a szemle augusztusi programját. Igazi meglepetés lesz a temesvári és nagyváradi teátrumok két-két előadása szeptember elején: egy teljesen valószerű játék az őrületről, azaz Pirandello IV. Henrike, a megkerülhetetlen alapkérdéssel: honnan tudjuk, meddig tart a normalitás és hol kezdődik a téboly, illetve Mladenovic újragondolt meséi egy mesék nélküli, titoktalanított és összeszemetelt világról, azaz a Hattyúk tava újratöltve. Mindezekről és mindezeken két egymást követő estén, szeptember 3-án és 4-én együtt töprenghetünk és mulathatunk a temesvári társulat kiváló színészeivel. A Szabadkai Népszínház Magyar Társulata Szép Ernő híres-neves és szerelmetes históriájával a Lila ákáccal érkezik szeptember 7-én. A két utolsó szemlés előadás a nagyváradi Szigligeti Színház társulatának remeklése lesz, akikkel szeptember 9-én az elmésségéről és rekeszizomszaggató futamairól ismert Heltai Jenő Naftalinját élvezheti a budapesti közönség, a szemlezáró előadásra pedig szeptember 11-én kerül sor A mizantróppal, ami ugyancsak gyűlöletkomédia, méghozzá Novák Eszter rendezésében és amelyről nem könnyű eldönteni, hogy nevessünk vagy inkább sírjunk rajta - illetve önmagunkon.

Az idei szemle könnyed, ugyanakkor igényes szórakozást ígérő darabjait szakmai csapat válogatta az elmúlt évek legjobbnak ítélt, nem budapesti kőszínházi kínálatból, alkalmazkodva a városmajori színpad technikai lehetőségeihez. A résztvevő előadásokat elbíráló szakmai zsűri több kategóriában oszt ki díjakat, a zsűri tagjainak névsorát későbbi időpontban közöljük.

További információk és jegyek: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.