OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. május 22., péntek 13:07

Az Amazon Kínában, Ausztráliában és az USA-ban öt új, közüzemi méretű naperőművek felépítését célzó projektet indít el globális tevékenységei áramellátásának biztosítása céljából (1. rész)
    Seattle, 2020. május 22., péntek (Business Wire/OTS) - Az Amazon öt projektjének mindegyike megújuló energia projekt: a Vállalat első ilyen projektje Kínában, a második Ausztráliában, a második és harmadik Ohio államban és a tizenkettedik Virginia Szövetségi Államban. A projektek eredményeként létrejövő addicionális, megújuló energián alapuló összkapacitás 615 MW, és a naperőművek a várakozások szerint évente mintegy 1,2 millió MWh energiát fognak termelni, amely 113 000 átlagos amerikai egyesült államokbeli háztartás áramfogyasztásának felel meg.

    A projektek megújuló energiával látják el a világszerte az ügyfelek millióit kiszolgáló ún. " fulfillment" központokat (azaz a teljes logisztikai folyamatot, beleértve a raktározást, csomagolást és kiszállítást biztosító egységeket), valamint az AWS adatközpontokat

Az Amazon világszerte 91 megújuló energia projektet valósított meg, amelyek több mint 2 900 MW kapacitást képviselnek, és évente több mint 7,6 millió MWh energiát biztosítanak, hozzájárulva a Vállalat azon klímaváltozással kapcsolatos kötelezettségvállalásának teljesítéséhez, miszerint már 10 évvel a határidő előtt eléri az éghajlatváltozásról szóló Párizsi Megállapodásban kitűzött célokat, és 2040-re 0-ra csökkenti karbonkibocsátását

Az Amazon (NASDAQ: AMZN) (a "Vállalat") bejelentette, hogy összesen öt új megújuló energia projektet indít el (Kínában, Ausztráliában és az USA-ban), melyek elősegítik az Amazon azon kötelezettségvállalásának teljesítését, miszerint 2024-re 80%-ban, 2030-ra (illetve esetleg már akár 2025-re) pedig 100%-ban megújuló energiát használ tevékenységei során, továbbá 2040-re eléri a karbonsemlegességet (azaz a nulla nettó szén-dioxid-kibocsátást).

Az Amazon első kínai megújuló energia projektje egy 100 megawattos (MW) naperőmű felépítése Santungban. Az elkészült erőmű a várakozások szerint 128 000 megawattóra (MWh) tiszta energiát termel majd évente.

Az Amazon második ausztráliai megújuló energia projektje keretében egy 105 MW kapacitású naperőművet létesít Új-Dél-Walesben. Ez a létesítmény évente 250 000 MWh tiszta energia termelésére lesz képes, amely mintegy 40 000 átlagos ausztráliai otthon áramfogyasztásának megfelelő energia.

Az Amazon legújabb amerikai egyesült államokbeli megújuló energia projektjei közé két Ohio állambeli projekt (egy 200 MW-os és egy 80 MW-os naperőmű projekt) tartozik. Továbbá elindításra kerül egy új 130 MW-os napenergia projekt Virginiában is, mellyel a Virginia Szövetségi Államban megvalósított megújuló energia projektek száma 12-re nő. E három új erőmű üzembe állítását követően az amerikai egyesült államokbeli erőművek által termelt villamosáram mennyisége eléri a mintegy 69 000 átlagos amerikai otthon által évente fogyasztott mennyiséget.

Az Amazon öt új megújuló energia projektje eredményeként létrehozott létesítmények kapacitása összesen 615 MW lesz, és körülbelül 1,2 millió MWh addicionális megújuló energiát tudnak majd biztosítani a Vállalat fulfillment hálózata és az Amazont és világszerte az ügyfelek millióit kiszolgáló Amazon Web Services (Amazon internetes szolgáltatások [AWS]) adatközpontok számára.

Ez idáig az Amazon 31 közüzemi méretű szél- és napenergiát hasznosító megújuló energia projektet és 60, napelemek fulfillment központok és elosztó központok tetőire való telepítését célzó projektet jelentett be szerte a világon. Ezek együttes kapacitása eléri a 2 900 MW-ot, és így több mint 7,6 millió MWh megújuló energiát képesek termelni évente, amely 680 000 amerikai egyesült államokbeli otthon villamos energiával való ellátását biztosítaná.

"A Párizsi Megállapodás célkitűzéseinek 10 évvel korábban való elérését vállaló cégek egyikeként elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy valóban 10 évvel a Párizsi megállapodásban meghatározott időpont előtt teljesítsük vállalásunkat, és 2040-re megvalósítsuk a karbonsemlegességet is az Amazon összes létesítményében" - nyilatkozta Kara Hurst, az Amazon Fenntarthatósági (Sustainability) egységének alelnöke. "Ez az öt új megújuló energia projekt kulcsfontosságú részét képezi a vállalásunk teljesítése érdekében kidolgozott tervünknek. Úgy véljük, hogy akár már 2025-re, azaz a múlt ősszel bejelentett határidőnél öt évvel korábban el tudjuk majd érni a 100%-ban megújuló energia felhasználására vonatkozó célt, és bár ez meglehetősen nagy kihívást jelent, az általunk kidolgozott terv végrehajtásával jó eséllyel sikerülhet a korábbi teljesítés."

"Virginia energiaellátásának jövője semmiképpen sem ad okot aggodalomra. A tiszta energia előállítását célzó beruházásokkal képesek vagyunk csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátást, ugyanakkor munkahelyeket is teremtünk, és így hozzájárulunk a gazdaság hosszú távú fejlődéséhez" - fejtette ki Virginia szenátora, Jennifer L. McClellan. "Az Amazon által bejelentett új projektek során létrejövő naperőművek segítik államunkat éghajlatvédelmi céljaink elérésében és hozzájárulnak gazdaságunk növekedéséhez. A tiszta gazdaságról hozott virginiai törvény (Virginia Clean Economy Act) szintén elő fogja segíteni az ezekhez hasonló tiszta energiát termelő erőművek létrehozását célzó beruházásokat, melynek köszönhetően Virginia a tiszta energiát termelő létesítmények országos központjává válik majd." (folyt.)



2020. május 22., péntek 13:08

Az Amazon Kínában, Ausztráliában és az USA-ban öt új, közüzemi méretű naperőművek felépítését célzó projektet indít el globális tevékenységei áramellátásának biztosítása céljából (2. rész)
    Seattle, 2020. május 22., péntek (Business Wire/OTS) -

    "A tiszta energiát termelő létesítményekben létrejövő munkalehetőségek kulcsfontosságú hajtóerőt jelentenek a Szövetségi Állam gazdaságának hosszú távú fejlődése szempontjából" - magyarázta Richard C. Sullivan Jr. virginiai képviselő. "Örömömre szolgál, hogy az Amazon továbbra is támogatja befektetéseivel Virginiát abban, hogy a jövőben az államban felhasznált energia tiszta energia lehessen. A tiszta gazdaságról hozott virginiai törvény elindította az államot a 100 százalékban tiszta energia felhasználásához vezető úton, és az olyan vállalatok, mint az Amazon, kulcsfontosságú támogatást biztosítanak számunkra e célunk elérésében."

Kérjük, látogasson el az Amazon fenntarthatósági céljait és tevékenységét bemutató weboldalunkra (https://sustainability.aboutamazon.com/), ahol számos információ és fenntarthatósági statisztikai adat és mutató alapján tájékozódhat arról, hogyan halad a Vállalat a Párizsi Megállapodás célkitűzéseinek 10 évvel korábban való elérésére vonatkozó vállalása teljesítésében. A célok, kötelezettségvállalások, beruházások és programok az Amazon fenntarthatóság iránti hosszú távú elkötelezettsége jegyében jelenleg folyó innovatív projekteken alapulnak, melyek közé tartoznak a következők: a "Shipment Zero" projekt az Amazon azon céljának elérését szolgálja, hogy az összes szállítási tevékenység nettó nulla szén-dioxid-kibocsátással legyen végezhető, illetve hogy 2030-ra a Vállalat elérje az 50%-os karbonsemlegességet; fenntartható csomagolást célzó különféle kezdeményezések, mint például a "Frustration-Free Packaging" (Frusztrációmentes csomagolás) és a "Ship in Own Container" (Szállítás saját konténerben), melyeknek köszönhetően 2015 óta már 25%-kal csökkent a csomagolási hulladékok mennyisége; megújuló energia programok; cirkuláris gazdaság kialakítását célzó beruházások a Closed Loop Alappal együttműködésben; valamint számos egyéb újabb és újabb kezdeményezés, melyeket az Amazon alkalmazottainak különféle csapatai irányítanak.

Amit az Amazonról tudni kell…

Az Amazon tevékenységét négy alapelv vezérli: ügyfélorientáltság a versenytársakra való figyelés helyett, az újdonságok iránti szenvedély, elkötelezettség a kiváló működés iránt és hosszú távú gondolkodás. Ízelítőül itt csak néhány terméket és szolgáltatást említünk meg, amelyet az Amazon vezetett be elsőként: ügyfelek véleményének rögzítése, vásárlás 1 kattintással (1-Click), személyre szabott ajánlások, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tabletek, Fire TV, Amazon Echo és Alexa. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: amazon.com/about és kísérje figyelemmel híreinket: @AmazonNews..

Amit az Amazon Web Services-ről tudni kell…

Az Amazon Web Services már tizennegyedik éve a világ egyik legátfogóbb és legszélesebb körben használt felhőalapú platformja. Az AWS több mint 175 teljes körű szolgáltatást kínál a következő területeken: számítástechnika, tárolás, adatbázisok, hálózatépítés, analitika, robotika, gépi tanulás és mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT), mobilszolgáltatások, biztonság, hibrid, virtuális és kiterjesztett valóság (VR és AR), média, alkalmazásfejlesztés, -telepítés és -kezelés 76 rendelkezésre állási zónából (AZ) 24 földrajzi régióban, valamint a tervek szerint hamarosan további kilenc rendelkezésre állási zónából és három újabb AWS régióban Indonéziában, Japánban és Spanyolországban. A leggyorsabban növekedő startupoktól kezdve a legnagyobb vállalkozásokig és vezető kormányzati szervezetekig ügyfelek milliói bízzák infrastruktúrájuk működtetését az AWS-re, illetve támaszkodnak rá a nagyobb agilitás elérése és költségeik csökkentése céljából. Az AWS-re vonatkozó további információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: aws.amazon.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200521005212/en/

Kapcsolat:
Amazon.com, Inc.
Média "forródrót":
Amazon-pr@amazon.com
www.amazon.com/pr

Forrás: Amazon.com, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.