OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. május 19., kedd 09:00

Legionella - Munkatársaink egészségét szem előtt tartva, mire figyeljünk az intézmények újra nyitásakor?
    Budapest, 2020. május 19., kedd (OTS) - Ha hosszabb ideig nem nyitjuk meg a vízcsapot, - mondjuk mint járvány esetén, amikor sok munkáltató átalakította működési rendjét és áttért a home office-ra - akkor úgynevezett pangás jön létre, amelynek következtében a vízben lévő szervezetek fel tudnak szaporodni. Ezek között vannak jóindulatú, de rosszindulatú mikroorganizmusok is. A hosszabb ideig pangó vízben jelentős rétegvastagságban tud biofilm kialakulni. Ez a biofilm nagy mennyiségben tartalmazhatja azokat a kórokozókat is, amelyek normál körülmények között és folyamatos vízfolyás mellett nem dúsulnak fel. Ezek a mikroorganizmusok veszélyesek lehetnek ekkora tömegben akár az ember egészségére is.

    A hosszabb ideje nem működő vízkivételi pontokat, vízvezetékeket alaposan át és ki kell folyatni, mielőtt fogyasztanánk belőle. Biztonságunk érdekében azonban célszerű és indokolt a vizek mikrobiológiai állapotát laboratóriumban is ellenőriztetni. Különösen ott fontos a víz mikrobiológiai minőségét ellenőrizni, ahol a vízrendszer nagyobb számú közösségeket lát el. Jogszabályok írják elő az ivóvízvizsgálat szempontjait, melyeket a több hétre lezárt, majd újra nyíló intézményekben javasolt elvégezni.

A vizsgálatokkal kapcsolatban a Phylaxia Labor Kft. akkreditált laboratóriuma teljes körű szolgáltatást biztosít, hogy vizsgálattal igazolt dokumentációja legyen arról, hogy a víz mikrobiológiai vizsgálata megtörtént.
Keresse a vizsgálatokkal kapcsolatban akkreditált laboratóriumunkat!
A 201/2001.(X.25.) Kormányrendelet és a 49/2015.(XI.6.) EMMI rendelet alapján javasolt mikrobiológiai vizsgálatok: Eshcerichia coli és koliform bakrtériumok, Enterokokkuszok, Pseudomonas aeruginosa, Legionella, Telepszám 37 °C-on és 22 °C-on.

Ne kockáztassa intézménye vízfogyasztóinak egészségét! A vízvizsgálatokkal kapcsolatban keresse korszerű, akkreditált laboratóriumunkat. A Phylaxia Labor készséggel áll rendelkezésére. Kapcsolat: https://www.phylaxialabor.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.