OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. április 16., csütörtök 12:20

Az MHPS J sorozatú gázturbinaparkjának együttes kereskedelmi célú üzemideje elérte az egymillió órát (1. rész)
    Lake Mary, Florida állam, USA, 2020. április 16., csütörtök (Business Wire/OTS) - A gázturbinák 99,5%-os megbízhatósága világrekordnak számít -    A legújabb fejlesztés eredményeként megszületett a világon működő gázturbinák közt a legnagyobb, leghatékonyabb üzemanyag-felhasználású gázturbina - Az üzemeléshez 30%-ban képesek megújuló forrásból származó hidrogén felhasználására, és már folyamatban van a 100%-os felhasználású verzió fejlesztése

    A Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) J sorozatú telepített gázturbinaparkja elérte az egymillió órányi kereskedelmi célú üzemidőt, amely mintegy duplája versenytársai hasonló méretű gázturbinái üzemidejének. Ez a gázturbina-sorozat (amelybe a vállalat legnagyobb és legmodernebb turbinái tartoznak) ágazatvezető teljesítményt nyújt mind a megbízható, hatékony elektromosáram-fejlesztés, mind a csökkentett szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó új, szigorú normáknak való megfelelést biztosító rugalmasság szempontjából. A 2011-ben kiadott J sorozat összességében 99,5%-os megbízhatósága és 64%-ot meghaladó hatékonysága az ágazat e termékkörében a legjobbnak számít.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200415005220/en/

Jelenleg negyvenhárom J sorozatú gázturbina van kereskedelmi célú használatban, és a teljes megrendelt kapacitás világviszonylatban meghaladja a 25 GW-ot. Brazíliában, Kanadában, Japánban, Mexikóban, Peruban, Dél-Koreában, Taiwanon, Thaiföldön és az Amerikai Egyesült Államokban a műszaki jellemzők értékelése alapján száz egység már kiválasztásra került.

Donald Schubert, az SHL Consulting LLC vezetője és a Marshes Global Power Practice korábbi rangidős alelnöke a következőket nyilatkozta: "Az MHPS továbbra is sikeresen alkalmazza gázturbináiban a cég jól bevált technológiáját. A működő egységekre továbbra is a legmagasabb szintű biztosítás adható az MHPS nagyméretű, nagyteljesítményű, erőműi gépei esetében."

A világ számos részén a J sorozatú gázturbinákat gyakran alkalmazzák a régi, szénalapú áramtermelő eszközök kiváltására, illetve a szénalapú áramtermelés alternatívájaként kerülnek telepítésre. Az azonos méretű széntüzelésű erőművekkel összehasonlítva a J sorozatú gázturbinák egymillió órás üzemideje alatt a CO2-kibocsátásban elért csökkenés 270 millió tonna. Ez 1346918 vasúti vagonnyi szén elégetéséből származó CO2-emissziónak felel meg.

Ken Kawai, az MHPS elnök-vezérigazgatója elmondta: "Most, hogy elértük a J sorozatú gázturbináink fontos mérföldkőnek számító egymilliomodik üzemóráját, úgy gondoljuk, hogy a legfontosabb dolog, amit ki kell emelnünk ezzel kapcsolatban az, hogy ez alatt az üzemidő alatt turbináink folyamatosan 99,5%-os megbízhatósággal működtek. A turbinák elsőként saját kombinált ciklusú, T-Point nevet viselő, Takasagóban, Japánban található erőművünkben kerültek telepítésre. Kiemelkedő teljesítményük a megbízhatóság terén nem pusztán szerencsés véletlen, hanem annak köszönhető, hogy minden technológiai újítás esetében 8000 órán keresztül teszteljük a tartósságot és a megbízhatóságot, mielőtt az adott terméket elkezdjük szállítani ügyfeleinknek. Mára felépítettük a második T-Point erőművet, a T-Point 2-t, ahol nemrégiben lezajlott legújabb fejlesztésű termékünk, a csúcstechnológiát képviselő, léghűtéses, 60 Hz-es JAC sorozatú turbina szinkronozása és rákapcsolása az elektromos hálózatra, majd megkezdődött a teljes terheléssel való működtetése. Lépésről lépésre, folyamatos fejlesztéssel sikerült létrehoznunk a világon a legmegbízhatóbb és leghatékonyabb üzemanyag-felhasználású gázturbinát."

A J sorozatot érintő legfrissebb újítások célja a szén-dioxid-kibocsátás további csökkentése. A múlt hónapban társaságunk megrendelést kapott a Utah államban, Delta városában működő Intermountain Power Agency-től két JAC gázturbinára, amelyek akár 30%-nyi megújuló forrásból származó hidrogén üzemanyagot képesek hasznosítani. Terveink szerint ezek a turbinák később képesek lesznek 100%-ban megújuló forrásból származó hidrogén üzemanyaggal üzemelni. A 30%-nyi hidrogént hasznosító rendszernek köszönhetően több mint 75%-kal csökken a szén-dioxid-kibocsátás egy ugyanilyen méretű széntüzelésű erőművel összehasonlítva, a 100%-ban hidrogént hasznosító rendszer pedig teljes mértékben kiküszöböli a karbonemissziót. Az MHPS ugyanakkor dolgozik az elektromos hálózatok ellátására szolgáló, hidrogéntermelést és -tárolást biztosító eszközök fejlesztésén is a Utah államban, Delta városában folyó Advanced Clean Energy Storage (ACES) elnevezésű projekt keretében.

Paul Browning, az MHPS Americas elnök-vezérigazgatója és az Európáért, Afrikáért és a Közel-Keletért felelős, újonnan kinevezett régióvezető a következőket mondta el: "A jövőre nézve célunk az, hogy az MPHS által világszerte értékesített összes gázturbina megújuló forrásból származó hidrogén-üzemanyagot hasznosítson. Ez lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy most megvásároljanak egy földgázüzemű erőművet, és idővel átalakítsák azt megújulóenergia-tároló létesítménnyé. Ily módon az erőművek működtetői szabadon megválaszthatják akár most, akár a jövőben azt, hogy a földgáztüzelésű erőművek és megújulóenergia-tárolók milyen kombinációját alkalmazzák ahhoz, hogy a legjobban kielégíthessék az elektromos hálózati igényeket. Cégünk olyan elektromosáram-termelési és -tárolási megoldásokat biztosít, amelyek alkalmazásával ügyfeleink sikerrel harcolhatnak a klímaváltozás ellen és hozzájárulhatnak az emberek életének jobbá tételéhez. Ez az, amit mi az "Energiaváltozás" folyamatának (Change in Power) nevezünk." (folyt.)



2020. április 16., csütörtök 12:20

Az MHPS J sorozatú gázturbinaparkjának együttes kereskedelmi célú üzemideje elérte az egymillió órát (2. rész)
    Lake Mary, Florida állam, USA, 2020. április 16., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc.-ről tudni kell…

A Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc. (MHPS Americas), amelynek központja Lake Mary-ben, Florida államban található, több mint 2000 elektromosáram-termelési és -tárolási szakértőt és szakembert foglalkoztat. Alkalmazottaink arra összpontosítják erőfeszítéseiket, hogy ügyfeleink számára megengedhető árú és megbízható megoldásokat dolgozzanak ki az éghajlatváltozás elleni küzdelem támogatása és egyben az emberek életének jobbá tétele érdekében. Az MHPS Americas alkalmazottai mélyreható szakértelemmel rendelkeznek a földgáz, gőz, aeroderivatív, geotermális és elosztott, megújuló energiaforrásokat alkalmazó áramtermelési technológiák és szolgáltatások terén, továbbá a megújuló forrásból származó hidrogéntároló és akkumulátoros energiatároló rendszerek és olyan környezetszabályozási rendszerek és digitális megoldások terén, melyek lehetővé teszik Észak- és Dél-Amerikában az erőművek autonóm működését és fenntartását. Az MHPS Americas a Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. és a Hitachi, Ltd. áramtermelő rendszerekkel kapcsolatos tevékenységeiket integráló vegyesvállalata, a Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) leányvállalata.

További információkért az MHPS-ről kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.changeinpower.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200415005220/en/

Kapcsolat:

Sharon Prater
+1 407-688-6200
Sharon.Prater@amer.mhps.com

Forrás: Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.