OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. április 16., csütörtök 11:00

A Szaúd-Arábiai Nagykövetség közleménye a jemeni tűzszünettel kapcsolatban
    Budapest, 2020. április 16., csütörtök (OTS) - A Szaúd-Arábia Királyság által vezetett, a jemeni törvényes kormányzat helyreállítását szolgáló koalíció bejelentette, hogy kéthetes átfogó tűzszünetet kezdeményez Jemenben, 2020. április 9. csütörtöktől, szaúd-arábiai idő szerint 12 órától kezdve.

    Ez a kezdeményezés a Szaúd-Arábia Királyság azon erőfeszítéseinek részeként jött létre, amelyek célja minden erőfeszítésnek a koronavírus (Covid-19) világjárvány kezelésére való összpontosítása. A kezdeményezés célja továbbá a jemeniek szenvedésének enyhítése e nehéz időkben. A kezdeményezés tükrözi azt is, hogy a Királyság támogatja a békés nemzetközi erőfeszítéseket, az Egyesült Nemzetek Szervezetének az eszkaláció megállítására vonatkozó felhívásait, a bizalomépítő intézkedéseket és a jemeni pártok közötti politikai tárgyalások folytatását.

A jemeni törvényes kormányzat helyreállítását szolgáló egyesített erők koalíciójának parancsnoksága bejelentette korábban, 2020. március 25-én, hogy támogatja a jemeni kormány azon döntését, amelyben elfogadja az ENSZ főtitkárának a felszólítását jemeni tűzszünetre Jemenben, az új koronavírus terjedésének megállítása érdekében. A koalíció vezetése üdvözölte továbbá Martin Griffith, az ENSZ főtitkára jemeni különleges megbízottjának felhívását a feszültség megszüntetésére, a szembenálló felek közötti bizalomépítést célzó gyakorlati intézkedések megtételére, valamint a humanitárius és gazdasági fejlődésre való összpontosításra.

Ez a kezdeményezés két hétre szól, és meghosszabbításra fog kerülni, hogy létrejöhessenek azon kedvező körülmények, amelyek által végrehajthatóvá válik az ENSZ főtitkára jemeni különleges megbízottjának felhívása egy, az ENSZ égisze alatt tartandó találkozóra a törvényes jemeni kormány és a húszik, valamint a koalíció katonai képviselői között. A találkozó célja a különmegbízottnak az állandó jemeni tűzszünet végrehajtásának lépéseiről és mechanizmusairól szóló javaslatának megvitatása, és a humanitárius és gazdasági területeken tett bizalomépítési intézkedések előmozdítása, továbbá a jemeni pártok közötti politikai folyamatnak az átfogó jemeni politikai megoldás elérése érdekében való folytatása.

A koalíció megragadja ezt a lehetőséget, hogy egyesítse az erőfeszítéseket az átfogó és tartós jemeni tűzszünetnek, valamint a komoly, érezhető és közvetlen lépésekről való megállapodásnak az elérése érdekében, a jemeni nép szenvedésének enyhítése, valamint egészségük és biztonságuk megőrzése céljából. A koalíció támogatni fog minden erőfeszítést az igazságos és átfogó politikai megoldás elérése érdekében, amelyre nézve megállapodásra jut valamennyi jemeni.

A Szaúd-Arábia Királyság ebben az évben 500 millió dollár értékű hozzájárulást jelentett be az ENSZ Jemenre vonatkozó 2020-as humanitárius reagálási tervéhez, amelyből 25 millió dollár jut az új koronavírus, a Covid-19 világjárvány terjedése elleni küzdelem támogatására.

Mindebből kiindulva, a Szaúd-Arábia Királyság kormánya azt reméli, hogy a kéthetes tűzszünet hatékonyabb légkört teremt a feszültségek lecsillapítására, az ENSZ jemeni különleges megbízottjával való munkálkodásra a fenntartható politikai rendezés elérése érdekében, valamint az erőfeszítéseknek az egész jemeni nép egészsége és biztonsága szavatolása köré való összpontosítására.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.