OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. december 3. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. április 8., szerda 11:14

A Rotary 10 M Ft-os támogatása a koronavírus elleni küzdelemhez
    Budapest, 2020. április 8., szerda (OTS) - A barátságon alapuló önzetlen szolgálat- így lehetne jellemezni a világ csaknem minden országában jelenlévő Rotary klubok tevékenységét. Hazánkban 53 Rotary klub működik egyesületi formában.

    A rotáció alapján minden évben megválasztásra kerül a klubok élére új elnök, az országos szervezet élére pedig új kormányzó. A 2019-2020 évi kormányzó, Kézdi László felhívására a klubok adományainak köszönhetően 10 M Ft-al támogatják a koronavírus elleni küzdelmet. (6 M Ft-al az Uzsoki Utcai Kórház, 4 MFt-al pedig a Szent László Kórház életmentő készülékeinek a beszerzéseit segítették). A COVID-19 világjárvány megjelenésével a Rotary Magyarország gyors segítsége nagyban hozzájárul a megfertőződött hazai betegek sikeres gyógykezeléséhez.

A Rotary International legnagyobb humanitárius tevékenysége a polio (járványos gyermekbénulás) felszámolása, melyet a Melinda & Bill Gates Alapítvánnyal karöltve végeznek.

Magyarországon jelenleg két nagy project zajlik a Rotary klubok szervezésében, az egyik a Gift of Life program, ahol szívrendellenességgel veleszületett gyermekek műtétjét finanszírozzák, akik a beavatkozás nélkül nem élnék meg a tinédzserkort. Eddig több mint 100 gyermeknek ajándékoztak így életet a hazai Rotarysok. A másik nagy program pedig a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását segítő KIP (Komplex Instrukciós Program) tanulási/tanítási project, jelenleg négy Általános iskolai tanár felkészítését támogatja a Rotary. Az új módszer már több hazai iskolában került bevezetésre, ahol átütő sikereket értek el a gyermekek továbbtanulási mutatóiban.

Az országos programokon túlmenően a Rotary klubok a lakóhelyükön lévő kórházakat, intézményeket és a rászorulókat támogatják a járvány idején több millió forint értékben, áthelyezve erre a hangsúlyt a klubok ezévre tervezett humanitárius segítségnyújtásában.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.