OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2020. április 3., péntek 13:17

Innovatív, nagy hozzáadott értékű gyógyszerhatóanyagok és -készítmények kutatás-fejlesztése kardiológiai, onkológiai és a központi idegrendszeri betegségek területén
    Budapest, 2020. április 3., péntek (OTS) - Sikeresen zárult az Egis Gyógyszergyár Zrt. állami támogatással megvalósult szív- és érrendszeri, onkológiai és központi idegrendszeri gyógyszerkészítmények kutatását-fejlesztését célzó projektje.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200403_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200403_002.jpg

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" pályázati felhívásra beadott pályázatával 2017 nyarán 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A 2017. novemberében megkezdett kétéves projekt 952 millió Ft költséggel valósult meg, 52,5 % támogatási intenzitás mellett, teljes egészében hazai támogatási forrásból. A projekt keretében két új termék kifejlesztése és piacra vitele történt meg, született egy nemzeti iparjogvédelmi bejelentés, 3 új termék prototípusa készült el és további 10 piacképes termék készítmény/hatóanyag fejlesztése jutott el labor- vagy középüzemi szintű technológiai fázisba.

A fejlesztések kutatói hátterét az Egis részben a saját kutatóbázisára támaszkodva biztosította, ugyanakkor bevont a kutatásokba a hazai és a nemzetközi tudományos életben elismert eredményekkel és referenciákkal rendelkező két tudományos szellemi műhelyt: az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Természettudományi Kutatóközpontját, illetve annak Gyógyszerkémiai Kutatócsoportját, valamint a H-ION Kutató, Fejlesztő és Innovációs Kft-t.

A kutatók a projekt keretében zajló hatóanyag- és készítményfejlesztések során új gyógyszerhatóanyag szintéziseket, új technológiai és analitikai eljárásokat dolgoztak ki, amely tudás alkalmazható más, nem e projekt keretében végzett hatóanyag- és készítményfejlesztésekben, illetve ezek továbbfejlesztésében is. A fejlesztett termékek újdonságtartalmát az új generikus készítmények és az adott hatástani területen eddig még nem alkalmazott terápiák adják.

A gyógyszerfejlesztések révén olyan új gyógyszerkészítmények kerültek forgalomba, amelyek hozzájárulnak a magyar lakosságot leginkább érintő megbetegedések megfelelő ellátásához, így hazánk kedvezőtlen halálozási mutatóinak javításához.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.