OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. július 4. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. április 1., szerda 11:00

A Horizon Discovery és a Pharmahungary bejelentette, hogy az ischaemiás szívbetegségek kezelésére szolgáló új, mikroRNS-alapú terápiás készítményük korai vizsgálati fázisa pozitív eredményekkel zárult
    Cambridge, Anglia és Budapest, Magyarország, 2020. április 1., szerda (Business Wire/OTS) - A farmakokinetikai és farmakodinámiás vizsgálat kedvező eredményei alapján a mikroRNS vegyület alkalmasnak mutatkozik a további fejlesztésre

    A sejtvonal-manipuláció céljára szolgáló génszerkesztés és génmódosítás terén globális vezető szerepet játszó Horizon Discovery Group plc (LSE: HZD) (a továbbiakban "Horizon", "a Vállalat" vagy "a Csoport") és a preklinikai és klinikai kutatási és fejlesztési tevékenységet végző Pharmahungary Csoport ma bejelentette, hogy az ischaemiás szívbetegségek kezelésére szolgáló új, mikroRNS-alapú terápiás készítményük korai vizsgálati fázisa pozitív eredményekkel zárult. A Horizon által a Colorado államban, Boulder városában található létesítményben (korábban Dharmacon, Inc.) az egyedi igények szerint előállított RNS oligonukleotidokat sikeresen alkalmazták azokban a vizsgálatokban, amelyek megalapozták a további, akut myocardialis infarctust és infarctust követő szívelégtelenséget modellező állatkísérletek során végzett in vivo koncepcióterv-validálási hatásossági vizsgálatokat.

A mikroRNS-t (egy miRNS-125b*-t utánzó vegyület) a kedvező farmakokinetikai eredmények, valamint a molekuláris szintű farmakodinámiás adatok alapján alkalmasnak találták további fejlesztésre. Ugyanakkor a vizsgálat maga is jelentős előrelépést képvisel a mikroRNS-ek működésének megismerése terén, mivel jelenleg meglehetősen kevés információ áll rendelkezésre a miRNS vegyületek farmakokinetikai tulajdonságairól.

A potenciális terápiás készítmény kifejlesztése a Pharmahungary ProtectomiR™ programja keretében történt, amely során több, az ischaemiás szívbetegségekben sejtvédelmi célokra használható ("ProtectomiR-eknek" elnevezett) miRNS vegyületet is azonosítottak. A program célja az, hogy hatásos terápiát fejlesszen ki a világon az első számú haláloknak számító ischaemiás szívbetegségek gyógyítására. Mivel jelenleg az ischaemiás szívbetegségekben szenvedők számára csak tüneti kezelés áll rendelkezésre, e betegségek az egyik legfőbb kielégítetlen gyógyászati igényű betegségcsoportnak számítanak.

A Horizonhoz tartozó Dharmacon™ a legkülönfélébb projektek szinte teljes skáláját képes támogatni egyedi igények szerint végzett RNS-szintetizálási szolgáltatása révén, melybe beletartozik hosszú RNS oligonukleotidok vagy egyedi RNS-inhibitorok előállítása mikroRNS-ek biológiai tanulmányozása céljára, egyedi igények szerinti foszforamiditek, speciális kémiai módosulatok vagy módosított bázisok készítése, valamint számos egyéb, in vivo és preklinikai fejlesztés során használt anyagok előállítására vonatkozó megrendelés teljesítése.

Terry Pizzie, a Horizon Discovery vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "A tudományos kutatásokat végzők már régóta tudják, hogy a Boulderben működő telephelyünkön dolgozó szakemberek egyedi igényeknek megfelelő oligonukleotidok szintetizálása terén birtokolt szakértelmében teljes mértékben megbízhatnak. Nagy örömünkre szolgál, hogy részt vehetünk ennek az új terápiás készítmények kidolgozására irányuló innovatív megközelítésnek a kidolgozásában."

Az MBA diplomával rendelkező Prof. Dr. Ferdinandy Péter, az MTA doktora, a Pharmahungary Csoport vezérigazgatója és alapítója a következőket fűzte hozzá: "A farmakokinetikai vizsgálat fontos lépés volt mind ennek a készítménynek, mind a ProtectomiR-eknek a fejlesztési folyamatában. Nagy várakozással tekintünk a Horizon Discovery-vel való partneri együttműködésünk folytatása elé, melynek végső célja az ischaemiás szívbetegségek kezelésére alkalmas új gyógyszerek kifejlesztése."

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200331005537/en/

Kapcsolat:

Zyme Communications (Kereskedelmi és regionális média)
Lorna Cuddon
Tel: +44 (0)7811 996 942
E-mail: lorna.cuddon@zymecommunications.com

Forrás: Horizon Discovery


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.