OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. március 27., péntek 14:19

Budapest felkészül - A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal online összejövetele
    Budapest, 2020. március 27., péntek (OTS) - Webkonferencia formátumban tartotta meg tavaszi találkozóját a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal 2020. március 26-án délután. Az összejövetelen Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a grémium elnökeként volt jelen.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200327_001.jpg

A főpolgármester-helyettes asszony bevezetőjében elmondta, hogy az új városvezetés kiemelten fontos területnek tekinti a turizmust, amelyre a koronavírus járvány a legelső nagy csapást mérte. Mivel jelenleg nincs értelmezhető turizmus Budapesten, a jövőről érdemes beszélni és kialakítani az újjáépítés stratégiáját.

Faix Csaba, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője, a testület alelnöke elmondta, hogy Budapest turizmus stratégiájának megalkotása egy régi tartozás, és a BFTK várja a szakmai javaslatokat. A járulékfizetési könnyítések kedvezményezetti körének bővítése érdekében a kormány felé is tett már javaslatokat, hiszen például az elmaradó Budapesti Tavaszi Vásár rávilágított a kézművesek nehézségeire is. Egyébként a turizmusban érintett fontos kulcsszereplők - a buszosok, a hajósok, az utaztatók, az idegenvezetők és a gyógyfürdők is - egyelőre kimaradtak a kormányzati könnyítésekből.

Gy. Németh Erzsébet ígéretet tett arra, hogy a járulékkedvezmény körből kiesett területek érdekében kéri majd Karácsony Gergely közbenjárását a kormánynál.

Az összejövetelen egyebek mellett elhangzott még, hogy a turizmus - nem csak Budapesten - hanem globálisan annyira lenullázódott, hogy mindenki - beleértve az összes versenytársat is - visszakerült a startmezőre. Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint azonban nem mindegy, hogy ki milyen futócipőben vág majd neki az új versenynek, ezért a válságkezelés mellett a stratégia megalkotása is fontos lesz.

Ennek érdekében érdemes elővenni és aktualizálni a már korábban elkészült stratégiai anyagokat, egyebek mellett a turistabuszok közlekedéséről, az idegenvezetői jogosítványokról szóló szabályozási kezdeményezéseket és a beutaztató irodák szövetségei által jegyzett javaslatokat. Ugyanakkor nem érdemes klasszikus stratégiában gondolkodni, valami kirívóan kreatívval érdemes előállni a várhatóan óriási versenyben.

Szükséges lehet mind a lakosság mind a látogatók edukálása: előbbiek a turizmus hozzáadott értékéről tudnak viszonylag keveset, utóbbiak - különösen bizonyos hangos csoportok - pedig nagyobb tiszteletet kellene, hogy mutassanak a látogatókat nagy szeretettel fogadó Budapest iránt.

Az ülésen jelen volt Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány (MTSZA) kuratóriumi elnöke is, aki az újonnan megalakult Magyar Kongresszusi Irodával való fővárosi együttműködésre tett javaslatot, hisz új stratégia készül a jobb költési hajlandósággal rendelkező MICE-szegmensben.

A célcsoportokat és az adekvát kommunikációt egyébként is érdemes még érzékenyebben árnyalni: a látogatógazdaságban egyaránt fontos lesz a hétvégén kimozduló városlakó és az itt élő külföldi diák vagy üzletember közösség is.

A jelenlegi időszakban a kényszerűen otthonmaradóknak nyújt naprakész információt a Főváros és a BFTK/BVA új kommunikációs portfoliója, mely vírushelyzet tájékoztatás mellett online élvezhető programokat is tartalmaz. Ezek a weblapok a www.budapestinfo.hu és www.koronavirus.budapest.hu
A BFTK - távmunkában gőzerővel dolgozva - ezeken felül további tartalmakon dolgozik: virtuális vezetett városnézés, nyereményjáték, szakmai hírek.

Az újrakezdésben kiemelt szerepet kaphat majd a belföld, ennek marketing kampányán már most dolgoznak a BFTK szakemberei. Budapest, mint közeli célpont pedig egy várhatóan igen vonzó alternatívát fog kínálni a mostani kényszerű szabadságok miatt elmaradó külföldi családi nyaralások helyett. A SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló diszkrecionális jövedelem is a belföldi turizmus felé terelheti a magyarokat.

De addig is, aki teheti, maradjon otthon, így vigyázzon a magára és másokra, hogy a vészhelyzet elmúltával újra utazhasson!

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.