OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. március 17., kedd 17:44

Az MTVA Sajtóosztályának közleménye
    Budapest, 2020. március 17., kedd (OTS) - Egri Csillagok, az Erdélyi Fejedelemség kialakulása és a Varázsfuvola is terítéken az M5 csatorna szerdai oktatási csomagjában

        Az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. Minden hétköznap reggel 8-tól este 20.30-ig terjedő műsorsávban a biológia, földrajz, matematika, történelem, nyelvtan és a nyelvtanulásé a főszerep. Felsős és Érettségi című műsoraink az általános iskolai és gimnáziumi évfolyamoknak szólnak, Szólalj meg! című sorozatunkkal pedig kitekintünk a nyelvtanulás felé. Ezek után a Mindenki Akadémiája című műsorainkban kitekintünk az egyetemi tananyag felé is.
     Március 18-án (szerdán) reggel 8 órától 11 óráig Felsős című műsorunkat sugározzuk, melyet ezúttal elsősorban a 6. osztályos tanulók figyelmébe ajánlunk. Biológiával kezdünk, ahol a rétek állatvilágát mutatjuk be. Ezután a magyar irodalom egyik nagyjának, Gárdonyi Gézának klasszikusával, az Egri Csillagokkal foglalkozunk. Természetesen a történelem sem maradhat ki, ezúttal az Erdélyi Fejedelemség kialakulásával ismerkedhetnek meg a nézők. Matematikából a százalékszámítással fogunk foglalkozni, majd a művészet jegyében Wolfgang Amadeus Mozart egyik leghíresebb operáját, a Varázsfuvolát mutatjuk be. Az Irány az élet című szegmensben olyan mindennapi témákban tehetünk szert praktikus ismeretekre, mint a bankszámlanyitás vagy a lakásvásárlás, de megismerhetjük az alkotmány jelentését és a magyar gyógyszerészet történetét is.
     Ezt követően 11 órától délig a nyelvtanulásé lesz a főszerep, Szólalj meg! című sorozatunkban az angol és az olasz nyelvvel fogunk foglalkozni.
     Az Érettségi című műsorunkat 12 órától nyelvtannal kezdjük, ahol szó lesz a toldalékokról és ragokról, majd matematikával, azon belül is a gyöktényezős kifejezésekkel folytatjuk.     Biológiából a kültakaróval, informatikából pedig a programozással fogunk foglalkozni. Történelemből az Európai Unió kialakulásával és működésével ismerkedhetnek meg a nézők.
     Este 20 órától a Mindenki Akadémiája című műsorunkban választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy vajon növelhető-e az intelligencia, és ha igen, hogyan.
     Örömünkre szolgál, hogy a Nielsen Közönségmérés adatai alapján március 16-án (hétfőn) reggel 8 és 14 óra között, amikor az M5 oktatási műsorokat közvetített, a csatorna piacvezető volt a 4-    17 évesek korcsoportjában. Reméljük, hogy adásainkkal a jövőben is hasznos segítséget nyújthatunk az otthon tanuló diákok számára.
     A műsorok elérhetőek lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon, illetve a Telekom IPTV és TVGo, valamint a Vodafone TV replay-szolgáltatásokon keresztül is.
    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.