OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. március 6., péntek 10:26

Óvatos és kivár a hazai vállalati rendezvénypiac - a Cegeshelyszínek.hu felmérést készített a koronavírus hatásairól a tavaszi időszakra a céges rendezvényszervezés terén
    Budapest, 2020. március 6., péntek (OTS) - 882 hazai vállalatot kérdezett meg felmérésében a www.cegeshelyszinek.hu arról, hogy miképp viszonyulnak a koronavírushoz a saját tavaszi (március-május) eseményeik, rendezvényeik kapcsán. A hazai vállalati rendezvénypiacot a cégek által rendszeresen megtartott események, tréningek, képzések, konferenciák adják. A koronavírus miatti pánik nem csak őket, hanem a szektor szolgáltatóit is érzékenyen érinti, hiszen jellemző ezen a területen, hogy egy-egy eseményen a helyszínt biztosító szolgáltatón túl gyakran 3-5 további alvállalkozó is közreműködik.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200306_001.jpg

A válaszolók 85,2%-nak már volt idei betervezett és megrendelt rendezvénye, csak 14,8% mondta azt, hogy nem időzítette még az idei nagyobb rendezvényeket előre. A lemondásokkal kapcsolatban már összetettebb a helyzet: a válaszolók 58%-a nem mondott még le idei rendezvényt, 23%-uk a közeli időpontra eső rendezvényeket elhalasztotta egy későbbi időpontra, 19%-uk pedig lemondta a már megrendelt rendezvényt. Az elmúlt hónapot részletesen vizsgálva az derült ki a belföldi céges rendezvényekre vonatkozóan, hogy egyelőre bizakodók a megrendelők, 71%-uk nem mondta le a tervezett rendezvényt, a válaszolók 18%-a viszont legalább már egy eseményt lemondott az elmúlt hetekben, a cégek 11%-a pedig többet is.

A tavalyi előrejelzésekkel szemben - miszerint idén is jelentős növekedés várható majd a turizmus területén belül a rendezvénypiacon is - várhatóan ezzel a 18-20% körüli csökkenéssel már ideje lesz számolni a vállalati rendezvénypiac résztvevőinek a tavaszi időszakra.

Az egyelőre mérsékelt arányú rendezvény-lemondás ellenére a vállalati megrendelők 61,7%-a úgy gondolja, hogy a koronavírus negatív hatással lesz a céges rendezvények területére, 38,3% viszont nem tart attól, hogy ez jelentősen befolyásolhatja a cégek eventjeit és az erre vonatkozó terveket.

A külföldi eseményekkel, kiállításokkal, rendezvényekkel és üzleti utazásokkal kapcsolatban sokkal borúlátóbbak a hazai vállalatok. Mindössze a megkérdezettek 1/3-a válaszolta, hogy nem mondják le a külföldi üzleti útjaikat, a többiek úgy tervezik, hogy vagy le fogják mondani az ilyen jellegű külföldi utakat és eseményeket (41%), vagy már le is mondták, illetve elhalasztják későbbi időpontra (25%).

Összességében elmondható, hogy a külföldi üzleti utaktól és eseményektől jelentős, közel 70%-arányban távol maradnak a magyar vállalatok, míg a belföldön megrendezése kerülő rendezvények esetében kisebbnek ítélik meg a kockázatokat és a károkat is igyekeznek kivárással, átszervezéssel, vagy elhalasztással minimalizálni.

Forrás: A www.cegeshelyszinek.hu saját felmérése. A felmérés nem reprezentatív. Módszertana: online kérdőíves megkérdezés, a megkérdezettek vállalati rendezvények megrendelői, döntéshozók és kapcsolattartók
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.