OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. május 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. március 4., szerda 09:00

Plágium ellenőrzés - A felesleges luxus mára nélkülözhetetlen segítséggé vált
    Budapest, 2020. március 4., szerda (OTS) - Plágiumnak vagy plagizálásnak nevezik azt a cselekedetet, ha valaki az eredeti szerző munkáját saját publikált dokumentumában hivatkozás, forrásmegjelölés vagy az író engedélye nélkül használja fel és ezzel az eredeti alkotó jogait sérti. Manapság a legtöbb oktatási intézmény egyedi irányelvekben foglal állást azzal kapcsolatban, hogy tartalmilag és formailag mit lehet mások írásaiból átvenni, illetve mi ennek a helyes módja.

    A plágium ellenőrzés jelene és múltja nagy mértékben különbözik egymástól, napjainkban már megfelelő online segítség - https://www.plag.hu/ - is rendelkezésére áll az egyes oktatási intézményeknek. Alig öt évvel ezelőtt a plágium ellenőrző szoftverek jelenléte felesleges luxusként élt az oktatók és a hallgatók fejében, mára azonban ennek szükségessége megkérdőjelezhetetlen. Ma, Magyarországon, a plágium bűncselekménynek számít, ezért a plágium ellenőrző szoftverek használata elkerülhetetlen a gyanús esetek kiszűrése kapcsán.

Manapság az interneten könnyen elérhető szellemi tartalmak hatalmas mennyisége miatt a szándékos plagizálás mellett előfordulhat olyan eset is, amikor a hallgatók számára nem egyértelmű az információk tulajdonjogának kérdése. A magas hallgatói létszám és a rengeteg elérhető forrás miatt a dokumentumokat ellenőrző személy sem képes hagyományos módszerekkel áttekinteni a beadott dolgozatokat.

A megnövekedett információ mennyiség következtében mind a tanárok, mind pedig a hallgatók részéről elengedhetetlen az újfajta módszerek gyakorlati bevezetése. Szoftveres segítséggel mindkét fél munkája könnyebbé tehető és egyszerűen megelőzhetők a felesleges büntetőjogi procedúrák.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.