OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. március 31. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2020. február 24., hétfő 15:39

"Aha" élmény a Jussen testvérekkel a világhírű holland zongorista testvérpár először a Margitszigeten
    Budapest, 2020. február 24., hétfő (OTS) - A Jussen fivérek, Lucas és Arthur, 12 és 8 évesek voltak, amikor először adtak koncertet Beatrix holland királynőnek. Ragyogó kék szemek, kissé kócos szőke haj, négy kéz, két zongora - mondhatni, borítékolható a siker. Tehetségük megkérdőjelezhetetlen, de vallják, ameddig csak lehet, tanulni szeretnének. Méghozzá a legjobbaktól, hogy 40 éves koruk után már csak a koncertjeikre tudjanak figyelni. A Jussen testvérek ma már a holland zenei élet meghatározó alakjai és nem csak a holland királynő hallgatja őket szívesen, hanem a világ összes valamirevaló koncerttermében megfordultak már. Idén először Budapesten is fellépnek. 2020. június 12-én, pénteken, 20 órától a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kápráztatják el a közönséget.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200224_001.jpg

Lucas és Arthur Jussen esetében nem csupán két jó zongoristáról van szó, akik együtt játszanak. Bár még csak 26 és 23 évesek, évek óta részei a nemzetközi hangversenyek világának. Sokan úgy gondolják, hogy ha valaki gyerekzseniként feltűnik, akkor egyenes út vezet a koncertekkel teli naptárig. A meghívások özönlenek, később pedig jöhetnek a lemezek. Nos, a fivérek némiképp módosítottak a "bevált recepten". Volt olyan felkérés, méghozzá nem is egy, amit nem fogadtak el. Helyette ezt az időt arra fordították, hogy a legjobbaktól tanulhassanak.

Szerintük ugyanis a 20-as éveik arra valók, hogy minden elérhető tudást magukba szívjanak. Őket hallgatva hamar rájön az ember, jó okuk van arra, hogy így tegyenek. Az új generációhoz tartozó zongorista testvérpár nem szimplán a legjobb akar lenni, hanem azt a bizonyos "Aha" élményt keresik. Azt a bizonyos pluszt, amitől a közönség mindig emlékezni fog a játékukra és legközelebb is elmegy meghallgatni őket. Ez az, ami valójában motiválja őket.

"Meggyőződésem, hogy a közönség érzi azt a 10 százalékot, amit saját magadból teszel hozzá a darabhoz. Ez az a 10 százalék, ami belőled jön, ami te vagy. Ha egy darabot úgy tudsz előadni, ahogy eltervezted, az remek, de nem nyűgöz le senkit sem. Az a 10 százalék a legfontosabb, ami belőled jön. Az tesz ugyanis egy koncertet felejthetetlenné" - nyilatkozta korábban Lucas Jussen.

Hogy jó úton járnak-e a fivérek, annak megtapasztalására idén először Budapesten is lehetőség nyílik. Az idei Beethoven-emlékévben a zeneszerző születésének 250. évfordulójára a Nemzeti Filharmonikusok koncertjével emlékezünk. A koncert első részében lépnek fel a Jussen-fivérek, akik Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyművével készülnek. A koncert második részében Beethoven III. (Eroica) szimfóniája hallható majd. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a testvérek első, Beethoven műveit tartalmazó lemeze  Edison Klassiek közönségdíjas platinalemezzé vált, az "Aha" élmény máris garantált.

A Jussen-fivérek szeretnek együtt játszani, de azt elismerik, hogy jóval kevesebb azon daraboknak a száma, amelyeket két zongoristára írtak, nincs akkora választék, mintha szólistaként ülnének a hangszerhez. És hogy ne csak a tanulás és a komolyzene töltse ki az életüket, igyekeznek olyan dolgokat is csinálni, mint a legtöbb huszonéves.  A bulik száma a koncertek miatt nyilván kevesebb, viszont ugyanúgy rajonganak Marvin Gaye, Stevie Wonder vagy éppen Bruno Mars zenéjéért, mint bármelyik másik fiatal.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.