OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. április 9. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2020. február 18., kedd 11:29

Kalkulátor filantrópoknak
    Budapest, 2020. február 18., kedd (OTS) - Miközben mind többen látják, mások segítése megéri a belefektetett időt és erőfeszítést, alig néhányan tudnak arról, milyen adóelőnyökkel járhat az adományozás a jótékonykodók számára. A Social Impact Alliance tanácsadó szervezet ezért létrehozott egy online kalkulátort, amely egyszerűen és ingyenesen segít kiszámolni, hogy a magyar vállalatok mennyit adakozhatnak úgy, hogy a lehető legmagasabb adókedvezményt vehessék igénybe. Az eszköz az első ilyen jellegű kalkulátor, amelyet erre régióra fejlesztettek.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200218_002.jpg

A kalkulátor nemcsak Magyarországon, de az eltérő adójogszabályokkal rendelkező visegrádi országokban is segít az adományok tervezésében. A magyar szabályozás magas kedvezményekkel támogatja a vállalati adományozást, Lengyelországban bizonyos esetekben akár a teljes összeg leírható a bevételekből. A Cseh Köztársaságban mind az egyéni, mind a vállalati adományozás támogatott, míg a szlovák adományozók csak erkölcsi megelégedést érezhetnek, hiszen egyetlen eurócentet sem vonhatnak le adójukból.

Ma Magyarországon magánszemélyek számára nincs adókedvezmény adományozásra, a társasági adományozók a visegrádi országok közül viszont itt vannak a legjobb helyzetben: a kedvezmény akár az adományra fordított összeg 50%-át is elérheti.

Adományozásról akkor beszélünk, amikor az adományozó növeli az adományban részesülő vagyonát és az adományban részesülő semmilyen ellenszolgáltatást nem nyújt az adományozónak.

A kalkulátor bárki számára elérhető (https://ceeimpact.org/hu/kalkulator/), aki szeretné kiszámolni, mekkora adomány esetén kaphatja a legnagyobb adókedvezményt.

További információért az adományozásról és a stratégiai filantrópiáról látogasson el a CEEimpact.org oldalra.

A Social Impact Alliance for Central & Eastern Europe nemzetközi tanácsadó szervezet, amelynek célja, hogy a jótékonyság iránt érdeklődő egyéni és vállalati szereplőknek nyújtson a megfontolt döntésekhez és a források stratégiai elosztásához szükséges eszközöket és információt.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.