Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
|
|
|
2020. február 11., kedd 11:41 |
Húsfeldolgozó üzemet nyitott a PANNATURA |
|
Fertőfehéregyháza, 2020. február 11., kedd (OTS) - Modern húsfeldolgozóval bővült az Esterházy-biogazdaság január 30-án Donnerskirchenben (Fertőfehéregyháza). A 250 jelenlevő meghívott lelkesen üdvözölte az egyedülálló projektet. |
A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200211_001.jpg http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200211_002.jpg
Nem véletlenül lett a donnerskircheni Seehof-major a beruházás
helyszíne, hiszen ezen a környéken generációk óta foglalkoznak
marhatenyésztéssel. A szomszédos erdő- és mezőgazdasági területeken
ugyanakkor a vadászatnak van nagy hagyománya. A PANNATURA ez utóbbi
okán elsősorban a vadhúsra fókuszál. Johannes Mezgolits,
Donnerskirchen polgármestere nagyon örül a döntésnek: "A PANNATURA
sokoldalú fejlesztése a Seehof-majorban fontos impulzust jelent
egész Donnerskirchen számára. A mezőgazdasági tevékenységek, az
olyan rendezvények, mint a Biogazdálkodási-napok vagy a Hoffest, és
most ez a teljesen új üzem mind-mind fontos beruházások régiónk
számára."
A PANNATURA számára egyértelmű volt, hogy eredeti formában őrzik
meg a régi épület-komplexumot: a mezőgazdaságban dolgozók régi
szállásának homlokzata mögött a legmodernebb technika
felhasználásával, magas színvonalon dolgozzák fel a húst. Óriási
üvegablak enged bepillantást a folyamatba. "Vezető vállalatként
kötelességünknek érezzük, hogy minden területen innovatívak legyünk.
Nagyon örülök, hogy a húsfeldolgozó létrehozása során minden
területen példát mutattunk: kezdve azzal, hogy nem került további
termőföld beépítésre, folytatva az energia-önellátással, a modern
felszerelésekkel, az átlátható folyamatokkal, egészen az önbizalmat
erősítő látványüzemig" - mondja Matthias Grün, a PANNATURA ügyvezető
igazgatója.
Az egyes folyamatokat olyan szoftver köti össze, amellyel
hiánytalanul megoldható a termékek nyomonkövetése. A húsfeldolgozó
emellett rendkívül takarékosan bánik az erőforrásokkal. Intelligens
hővisszanyerés, csatlakozás egy faaprítékot felhasználó
hőszolgáltató rendszerre és új fotovillamos berendezések biztosítják
az üzem energia-önellátását.
A jövőben kerek 500 négyzetméternyi üzemi területen 4-6 munkatárs
évente 100 tonna vadat és 25 tonna bio-angusmarhát fog feldolgozni.
Gazdálkodók és vadászok is bérbe vehetik az infrastruktúrát. Roman
Leitner, tartományi vadászmester lelkesedik az új üzemért: "Igazán
csak gratulálni lehet ehhez a beruházáshoz! Üdvözöljük a profi
megközelítést, hogy minden vadász igénybe veheti a szolgáltatást,
hiszen a vadhús a vadásztársadalom névjegykártyája." A vadhús
elismertségét hangsúlyozza Dr. Kurt Widhalm professzor, az Osztrák
Akadémiai Táplálkozástudományi Intézet elnöke is: "A vadhús nemcsak
ízletes, hanem nagyon egészséges is, hiszen rengeteg értékes
tápanyagot tartalmaz. Aki egészségesebben szeretne táplálkozni,
annak több vadhúst kell fogyasztania. És ami a legjobb: a vadhúsnak
mindig szezonja van."
A beruházás értéke - figyelembe véve az épületek egy részének
tulajdonjogát is - 2 millió euró, ebből maximum 200 ezer eurót
Burgenland tartomány fog finanszírozni a 2014-2020-as Osztrák
vidékfejlesztési projektek keretében (80% EU, 20% Burgenland). A
tartomány is üdvözli az innovatív projektet: "A húsfeldolgozó
létrehozása fontos beruházást jelent a régiónak, és jelentős
növekedést az Esterházy-biogazdaság számára - mindenekelőtt a
lakóhelyhez közeli munkalehetőségek bővülése által. A regionális
élelmiszerek tudatos előtérbe helyezése és a helyi értékteremtés
mind támogatást nyernek ezáltal" - fogalmazott Christian Illedits,
tartományi tanácsos.
A feldolgozott termékek a kismartoni Markthalle Kulinariumban és
annak mobil értékesítési pontjain, a "guruló piacokon" lesznek
elérhetők. Online rendelésre is lehetőség van, ezen túlmenően a
termékek kiválasztott élelmiszerkereskedelmi partnereknél és
különböző regionális értékesítési pontokban is megvásárolhatók.
Tények az Esterházy-biogazdaság húsfeldolgozójáról: - feldolgozott mennyiség: évente 100 tonna vadhús és 25 tonna
bio-marhahús - akár hat új munkahely - beruházás összege: 2 millió euró - energia-önellátás fotovillamos berendezések és korszerű
hővisszanyerés által - a történelmi épületek korszerű revitalizálása újabb termőföldek
beépítése nélkül - látványtúrák az Esterházy-biogazdaságban
Rövid információ a PANNATURA-ról: A 44 hektár területet felölelő vállalati egység, a PANNATURA és a
2017-ben bevezetett, azonos nevű márka a mező-, erdő- és
természetgazdálkodást foglalják magukban. A tevékenységek alapját az
erőforrások legjobb, mégis felelősségteljes felhasználása adja,
emellett fontos szempont a területek védelme. A PANNATURA átlátható
és fenntartható gazdálkodást és aktív természetvédelmi tevékenységet
folytat, ugyanakkor a név egyet jelent a gazdaságból kikerülő
nyersanyagok és a feldolgozott termékek magas minőségével. A
márkanév bevezetésével átláthatóvá vált a termékek eredete és
erősödött a fogyasztók márkatudatossága.
További információkat itt talál (németül): www.pannatura.at
-------------------------------------------------------------------
Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók
a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül
felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett
anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget,
rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti
szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI
által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a
felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt.
Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a
(06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus
levelező címen kaphat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|