OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 29., szerda 14:28

A Teijin létrehoz egy gépjárműipari központot Európában (1. rész)
    Tokió, 2020. január 29., szerda (Business Wire/OTS) - A Teijin létrehoz egy gépjárműipari központot Európában az autókoncepciók kidolgozásával, a tervezési tevékenységekkel, a prototípusok előállításával, valamint a teszteléssel és értékeléssel kapcsolatos feladatok elvégzésére rendelkezésére álló létesítmények számának növelése céljából. A Teijin Limited ma bejelentette, hogy Németországban, Wuppertal városában februárban megkezdi tevékenységét a Teijin Automotive Center Europe GmbH (TACE), amely a vállalat gépjárműipari kompozitanyag üzletágának új műszaki központja lesz. A cég tevékenysége a következő generációs gépjármű-alkatrészekkel kapcsolatos koncepciók kidolgozását, a tervezést, a prototípusok előállítását és értékelését, a marketing tevékenységeket és a műszaki kutatást fogja magában foglalni, és fő feladata következő generációs gépjárművekhez alkalmas, többféle anyagot felhasználó megoldások kidolgozása lesz a Teijin Csoport e téren felhalmozott, kiterjedt tapasztalatai és szaktudása alapján.

    
Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200127005758/en/

A TACE lehetővé teszi a Teijin számára, hogy erősítse és továbbfejlessze a különféle megoldások kidolgozását szolgáló tevékenységeit azáltal, hogy létrehoz egy, a Teijin Csoport gépjárműipari felhasználásra szolgáló kompozitanyagokat előállító európai üzemei közti együttműködést biztosító platformot. A várakozások szerint a központ tevékenységének köszönhetően mindegyik európai üzemben felgyorsul majd a koncepciófejlesztés, a tervezés, a prototípus-előállítás és az egyes üzemek által kidolgozott műszaki megoldások értékelése. A TACE jövőbeli feladatai közé fog tartozni az új technológiák bevezetésének, illetve a kínálkozó vállalat-felvásárlások és -összeolvadások lehetőségeinek feltérképezését szolgáló marketing és kutatási tevékenységek alapjainak lerakása azzal a céllal, hogy felgyorsítsa az európai autógyártókkal közösen végzett fejlesztéseket és kielégíthesse a nagyobb tervezési szabadság, termelékenység és költséghatékonyság, továbbá a súlycsökkentés és a hajtóerő-fokozás iránti igényeket. A vállalat feladata lesz ugyanakkor azoknak a lehetőségeknek a felkutatása is, amelyek az USA-ban és Kínában gépjárműipari kompozitanyagokat gyártó üzemek létrehozására kínálkoznak, annak érdekében, hogy a vállalat kielégíthesse az e területeken felmerülő igényeket, fokozatosan megerősíthesse pozícióját ezeken a piacokon, és elérje, hogy a piaci szereplők a leghatékonyabb megoldásokat biztosító globális vállalatként tekintsenek rá.

E kezdeményezéseket figyelembe véve a Teijin a gépjárműipari kompozitanyag üzletága számára körülbelül 1,7 milliárd eurós (2 milliárd USA dollár) értékesítési árbevétel elérését tűzte célként 2030-ra.

Az összekapcsolt, önvezető, megosztott, elektromos (Connected, Autonomous, Shared, Electric [CASE]) gépjárművek térhódítása képviselte kihívásra reagálva a gépjárműipar lázasan keresi azokat az új üzleti modelleket, amelyek lehetővé teszik a kisebb súlyú, multifunkcionális, következő generációs gépjárművek megalkotását. 2017-ben a Teijin felvásárolta a Continental Structural Plastics (CSP) elnevezésű céget azzal a céllal, hogy a több anyagot egyesítő gépjárműipari kompozitok elsődleges (Tier 1) beszállítójává válhasson. Európában a CSP franciaországi leányvállalata egy új, lemezformájú kompozit előgyártmányokat gyártó üzemet nyit, és a Teijin felvásárolt két további piacvezető gépjárműipari kompozitanyagokat gyártó céget is, a portugáliai Inapal Plásticos-t és a Cseh Köztársaságban működő Benet Automotive-ot.

Ezekből a közelmúltbeli ügyletekből származó előnyök kiaknázása érdekében a Teijin nemrégiben elhatározta, hogy a több anyag előállítására irányuló stratégiájának jegyében tovább erősíti európai pozícióit, és összekapcsolja gépjárműipari kompozitanyagokat gyártó európai létesítményei fejlesztési és marketing tevékenységeit annak érdekében, hogy a hamarosan beköszöntő CASE korszakban teljeskörűen kielégíthesse az autógyártók igényeit. (folyt.)



2020. január 29., szerda 14:28

A Teijin létrehoz egy gépjárműipari központot Európában (2. rész)
    

    
Amit a Teijin Csoportról tudni kell…

A Teijin (TSE:3401) a technológiai fejlődés nyújtotta piaci lehetőségeket hatékonyan kiaknázó, globális vállalatcsoport, amely számos ágazatban kínál csúcstechnológiát képviselő megoldásokat ügyfeleinek, ideértve a környezetvédelmet és a biztonsági és katasztrófaelhárítási területet; továbbá a demográfiai változások és az egészségtudatosság növekedése kapcsán is különféle termékekkel és megoldásokkal áll partnerei rendelkezésére. A vállalat fő tevékenységi körei a következők: nagy teljesítményű szálak (aramid, szénszálak és kompozitok) előállítása, egészségügyi termékek és megoldások, fólia-, gyanta- és műanyagfeldolgozás, poliészter szálak, termékátalakítás és informatika. A csoport több mint 170 vállalat tulajdonosa, és összesen mintegy 20000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 20 országban világszerte. A 2019. március 31-én végződő pénzügyi évben konszolidált értékesítési árbevétele 888,6 milliárd japán jen (8,1 milliárd USA dollár) volt, eszközeinek értéke pedig összesen 1020,7 milliárd japán jent (9,3 milliárd USA dollár) tett ki. Kérjük, további információkért látogasson el honlapunkra: www.teijin.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200127005758/en/

Kapcsolat:

Sajtókapcsolatok:

Corporate Communications
Teijin Limited
+81 3 3506 4055
pr@teijin.co.jp

Forrás: Teijin Limited
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.