OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 28., kedd 13:52

A szén-dioxid-leválasztási technológia terén vezetőknek számító Svante és Climeworks együttműködési megállapodást kötöttek a nettó zéró kibocsátás szerte a világon való elérése céljából (1. rész)
    Vancouver, Brit-Kolumbia és Zurich, 2020. január 28., kedd (Business Wire/MTI) - A szén-dioxid-leválasztási technológia terén vezetőnek számító Svante Inc. (korábban Inventys Inc.) és a Climeworks AG ma bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek olyan szén-dioxid-leválasztási technológiai megoldások kifejlesztése céljából, amelyek lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy átálljanak a nettó zéró kibocsátású működésre. Mindkét vállalat céljának tekinti a szén-dioxid légkörből való eltávolítását, illetve, hogy megakadályozza a klímaváltozáshoz hozzájáruló CO2 nagyobb mennyiségeinek a Föld légkörébe való kijutását.

    
Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20200127005396/en/

A szén-dioxid-leválasztási technológia terén vezetőnek számító Svante és Climeworks együttműködési megállapodást kötöttek a nettó zéró kibocsátás szerte a világon való elérése céljából.

A Svante egy kereskedelmi szempontból is életképes, a hagyományos megoldások beruházási költségeinél 50%-kal alacsonyabb költségvonzatú megoldást kínál a meglévő infrastruktúrából származó, jelentős mennyiségű CO2 leválasztására olyan iparágak (például a beton- vagy az acélgyártás) számára, amelyekben nem lehetséges az emissziót teljes mértékben kiküszöbölni. A Climeworks a világon az első cég, amely kereskedelmi forgalomban elérhető Direct Air Capture (DAC [közvetlen légkivonási]) megoldásokat kínál a CO2 légkörből való kivonására. A CO2 levegőből való kivonásával a DAC-megoldások biztosíthatják az éghajlat pozitív irányba való jövőbeli változását. Az együttműködés révén a két vállalat képes lesz felgyorsítani mindkét technológia továbbfejlesztését és az ügyfeleiknél való használatbavételét a különféle ágazatokban és alkalmazási területeken.

A ma megkötött közös fejlesztési megállapodás (Joint Development Agreement [JDA]) lehetővé teszi mind a Svante, mind a Climeworks szén-dioxid-leválasztási technológiai megoldásainak gyorsabb elterjesztését és egy emissziómentes jövő gyorsabb elérését. A Climeworks forradalmi DAC-megoldásai a Svante kibocsátó forrásnál való elfogásra szolgáló technológiájával kombinálva elősegítik további, az éghajlatváltozást pozitív irányba terelő karbonmentesítési megoldások kidolgozását mind a szén-dioxid-leválasztás, mind az emissziótól teljesen nem mentesíthető iparágakban való alkalmazás céljára.

"Arra törekszünk, hogy a világ legmegbízhatóbb és legjobban skálázható DAC-megoldásait hozzuk létre'' nyilatkozta Christoph Gebald, a Climeworks társalapítója. "Csúcstechnológiát képviselő DAC-megoldásunknak a Svante szűrőtechnológiájával való kombinálása révén esélyünk nyílik arra, hogy egy gyökeres változásokat elősegítő DAC-terméket alkossunk meg."

"A Climeworks ideális partner egy olyan, a piaci forgalmazásra érett technológia átfogó bevezetésére, amely zéró CO2-kibocsátást lehetővé tévő megoldás" - fejtette ki Claude Letourneau, a Svante elnök-vezérigazgatója. "A Climeworks és a Svante termékei által biztosított költségelőny, valamint az olyan haladást szolgáló politikák, mint az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Törvénykönyvében rögzített, 45Q pont szerinti adókedvezmény és a Low Carbon Fuel Standardnak (alacsony szén-dioxid-kibocsátású tüzelőanyagok normája [LCFS]) való megfelelés esetén biztosított kedvezmények a szén-dioxid-leválasztást és a légkörből való eltávolítást jövedelmező tevékenységgé tehetik számos nagyméretű iparvállalat számára."

A további potenciális előnyök közé tartozik a Svante ipari szén-dioxid-leválasztó rendszeréből származó hulladékhő felhasználása a Climeworks közvetlen légkivonási eljárásához.

"Mivel célunk a légkörbe kikerülő szén-dioxidból a CO2 körülbelül 90%-ának elfogása és csővezetékben való szállításra alkalmas, gigatonnákban mérhető mennyiségű CO2 biztosítása tárolás céljára, a Climeworks számára lehetővé válik, hogy az e folyamat során képződő hulladékhőt és a saját DAC-technológiájával leválasztott CO2-t felhasználva jelentős hozzáadott értéket képviselő CO2-termékeket állítson elő' - magyarázta Letourneau. (folyt.)



2020. január 28., kedd 13:53

A szén-dioxid-leválasztási technológia terén vezetőknek számító Svante és Climeworks együttműködési megállapodást kötöttek a nettó zéró kibocsátás szerte a világon való elérése céljából (2. rész)
    Vancouver, Brit-Kolumbia és Zurich, 2020. január 28., kedd (Business Wire/MTI) -

    Amit a Svante-ról tudni kell…

A Svante emisszióintenzív iparágak számára a meglévő infrastruktúrából származó jelentős CO2-mennyiségek leválasztására alkalmas, a leválasztott szén-dioxid biztonságos tárolását vagy egy zártláncú rendszerben történő további ipari felhasználás céljára való újrahasznosítását lehetővé tévő, kereskedelmi szempontból is életképes megoldást kínál. A cég CO2 közvetlenül az ipari kibocsátási forrásoknál való leválasztását a jelenlegi megoldásoknál 50%-kal beruházási költséggel lehetővé tévő termékének köszönhetően az iparági szintű szén-dioxid-leválasztás ma már nem pusztán egy utópisztikus elképzelés. A Svante igazgatótanácsának tagjai közé tartozik a korábbi energiaügyi miniszter, a Nobel-díjas Steven Chu; az Airbus Csoport korábbi műszaki vezetője, Jean Botti, valamint Steven Berkenfeld, a Barclays Capital Industrial & Cleantech Practice egységének korábbi vezetője.

A Svante technológiájára, küldetésére és csapatára vonatkozó további információkért kérjük, nézze meg a cégről készített videófilmet, látogasson el a Svante honlapjára, tekintse meg LinkedIn porfilját, vagy kövesse a vállalatot a Twitteren (@svantesolutions).

Amit a Climeworks-ről tudni kell…

A Climeworks a világon az elsőként kidolgozott, szén-dioxid-eltávolításra szolgáló technológiája segítségével lehetővé teszi a CO2 kivonását a levegőből. A Climeworks közvetlen légkivonást végző, hulladék- vagy megújuló energiát használó üzemei a CO2-t egy szabadalmaztatott szűrő segítségével távolítják el a levegőből.

A Climeworks a levegőből eltávolított CO2-t élelmiszer- és italgyártó cégeknek és mezőgazdasági vállalatoknak adja el, illetve a megújuló üzemanyagok és megújuló anyagok piacain értékesíti. A Climeworks ugyanakkor emisszió-tárolást is kínál, a levegőből kivont CO2 biztonságos és végleges föld alatti tárolásának biztosítása révén lehetővé téve ügyfeleinek, hogy teljesítsék az éghajlatváltozás visszafordításával kapcsolatos célkitűzéseiket és így végső soron hozzájáruljanak a klímaváltozás megállításához.

A két mérnök, Christoph Gebald és Jan Wurzbacher által alapított Climeworksnél dolgozik a világon a legtöbb szén-dioxid-leválasztási szakértőt tömörítő csapat, és a vállalat a globális kibocsátások egy százalékának leválasztását tűzte ki céljául 2025-re.

További információk: www.climeworks.com

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200127005396/en/
Kapcsolat:
Svante
Julia McKenna (befektetői kapcsolatok)
jmckenna@svanteinc.com
+ 1 (778) 985 5722

Martin Cej (médiakapcsolatok)
mcej@longviewcomms.ca
+ 1 (587) 319 2828

Climeworks - érdeklődés médiaképviselők részéről:
media@climeworks.com
+41 44 533 29 25

Forrás: Svante Inc.

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.