OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. augusztus 13. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 24., péntek 10:34

2020. január 31. után büntetés jár - éves autópályamatricák tömeges lejárata 1 hét múlva
    Budapest, 2020. január 24., péntek (OTS) - Már csak pár nap és 2020. január 31.-én érvényességüket vesztik a korábban vásárolt éves autópályamatricák. A NÚSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.) információi szerint még milliós nagyságrendben nem újították meg a 2019-es évre vásárolt éves matricákat a hazai autósok. Úgy tűnik, szeretik az utolsó pillanatokra halogatni a beszerzést. Érdemes arra is figyelni, hogy a mentességek és a kedvezmények (pl. nagycsaládosoké) megújításának is 2020. január 31. a határideje.

    Az autopalyamatrica.hu portál áttekintette matricavásárlással kapcsolatos nyilvánosan hozzáférhető adatokat és saját forgalmi adatait, hogy vásárlási trendekre és szokásokra tudjon következtetni.  Mivel csak néhány cég adata áll rendelkezésre, ezért csak óvatos megállapításokat közlünk 2019-re vonatkozóan.

Tudjuk, hogy az elmúlt években a matricaárak alapvetően változatlanok maradtak (az éves országos matricák ára 8, a megyei jogosultságok ára 5 éve változatlan). A NÚSZ adataiból is tudható, hogy évről évre nő az eladott e-matricák száma. Ez több okra is visszavezethető, főleg a gazdaság erősödésére (hazai gépkocsiszám növekedésére) és a hazai gyorsforgalmi úthálózat folyamatos bővítésére, a közlekedési szokások megváltozására.

Vajon mely matrica típusokat szeretik, veszik egyre inkább a magyar autósok?

Az autopalyamatrica.hu portál - több százezer matricás éves forgalommal az online és mobil piac egyik legjelentősebb szereplője - adatai szerint az 2019-es évben 17-18%-kal növekedett az összes eladott matricák száma a 2018-as évhez viszonyítva. Ezen belül a legnagyobb növekedés a havi matricák számában (29%) volt az előző évhez képest, míg a 10-napos matricáknál ez az arány csak 11,3%. Az autósok valószínű észrevették, hogy a 3-szor hosszabb érvényességű havi matrica ára csupán 1/3-dal (36%-kal) drágább a 10 napos matricánál.  Az éves matricák forgalmi részaránya viszonylag alacsony (4,7%) az összes eladott matricához képest. Ennek talán az is lehet az oka - és ez főleg a nagyszámú ügyfélszolgálati visszajelzésekben érzékelhető, miszerint - az éves matricákat igen drágának (42.980 Ft)  tartja az utazó közönség. Változatlanul igen sokan vásárolnak megyei matricákat (átlagosan 3db-ot), ami így gazdaságos éves összköltséget eredményez azoknak, akik gyakran utaznak azonos útvonalakon az országban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.