OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 15., szerda 09:20

Tűz és víz - Áramszünet miatti rendkívüli intézkedések a zavartalan ivóvíz-ellátásért
    Budapest, 2020. január 15., szerda (OTS) - A vasárnap este Óbudán történt tűzeset és az annak következtében kialakult áramszünet rendkívüli intézkedéssorozatot követelt a Fővárosi Vízművek szakembereitől. A Főváros ivóvízellátását meghatározó négy nagy ivóvíz-betápláló gépház közül három, illetve a legfontosabb ivóvízbázis, a Szentendrei-sziget számos ivóvíztermelő létesítménye leállt, maga után vonva több további, a vízszolgáltatás szempontjából meghatározó jelentőségű berendezés leállását is.

    A Fővárosi Vízművek teljes egészében automatizált irányító rendszere jól vizsgázott: az azonnali hibajelzésnek köszönhetően a diszpécserek haladéktalanul riasztani tudták az elektromos üzemzavar miatt távműködtetéssel nem üzemeltethető létesítményekhez a területileg illetékes szakembereket, akik a helyszínen, közvetlenül beavatkozva hárították el több mint tíz objektumban a hibát és állították helyre a gépházak és kutak működését. A gyors és szakszerű reagálásnak köszönhetően a budapestiek túlnyomó többségének ivóvízellátása mindvégig biztonságos és folyamatos volt.

Az áramszünet hatására fellépő nyomásingadozás miatt a II. kerületben csőtörés keletkezett, amely egy alternatív vezeték beüzemeléséig átmeneti vízhiányt okozott, valamint a Szentendrei-sziget két településének ivóvízhálózatát kellett összekapcsolnunk az ellátásbiztonság érdekében. A II., X., XI. és XVI. kerületiek pedig a megváltozott áramlási irány és sebesség következményeként kisebb zavarosodást tapasztalhattak az ivóvízben, amely azonban ülepítés után biztonsággal fogyasztható volt.

A Fővárosi Vízművek szakemberei ismét szakmai felkészültségük és az ellátás biztonsága iránti elkötelezettségük tanúbizonyságát adták, bizonyítva, hogy a budapestiek a rendkívüli helyzetekben is számíthatnak szakértelmükre és tapasztalatukra.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.