OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. július 13. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. január 6., hétfő 09:22

Legkelendőbb a Pest megyei autópálya matrica
    Budapest, 2020. január 6., hétfő (OTS) - Január 31. éjfélig érvényesek a tavaly vásárolt éves - megyei és országos - pályamatricák. Az új matricát legegyszerűbben az interneten keresztül lehet beszerezni.

    A https://e-autopalyamatrica.hu címen elérhető online értékesítő portál 10000 vásárlásból készült statisztikái szerint eddig D1-es személyautós kategóriában legkelendőbb a Pest megyei matrica az eddigi eladott mennyiség 57%-ával, Fejér megye és Győr-Moson-sopron megye 10 illetve 7%-kal áll, míg a legkevesebb megyei matricát Veszprém megyére vettek (0,15%).

A tipikus felhasználói tévesztések elkerülése végett vásárláskor minden esetben ellenőrizzük a rendszámot és a díjkategóriát, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjfizetésre köteleznek minket. A díjkategória a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzés (J, F.1 és S.1. mezők) alapján állapítható meg.

A díjak 2020-ban nem változnak, új fizetős szakaszok sem kerültek be a rendszerbe egyelőre. Az úthasználati jogosultságot mindig a díjköteles útszakaszra történő felhajtás előtt kell megváltani, bár érdemes tudni: korábban, ha valaki jogosulatlanul lépett fizetős útszakaszra, nem volt lehetősége elkerülni a pótdíjat, most már azonban egy újabb keletű, felhasználóbarát és a jóhiszemű autósokat segítő szabály értelmében, ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot. Így a véletlenül díjköteles útra felhajtók elkerülhetik a pótdíjfizetést.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.