OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 31., kedd 09:00

Három aranytipp az autópálya matrica vásárláshoz - tervezzük tudatosan egész évre
    Budapest, 2019. december 31., kedd (OTS) - Megszoktuk már, ha egy kérdés pénzügyeinkre érzékenyen hat, akkor arra biztosan készítettek már kalkulátort is, amivel az online térben megkönnyítik döntéseinket. Az autópályamatrica vásárlás pontosan ilyen téma. Nagyon indokolt az előzetes tervezés kalkulátorral (https://www.autopalyamatrica.hu/megyei-autopalya-matrica ), ugyanis nem kevés plusz költség jelentkezhet egy rossz döntéssel. Ha tervezéssel megalapoztuk a vásárlást, januárban már jóleső érzéssel hajthatunk fel az autópályára, hogy a lehető legjobb verziót választottuk.

    Mit kell mérlegelnünk, hogy tudjunk dönteni?
Ha teljes biztonsággal nem is tudjuk pontosan előre jelezni utazásainkat, mégis létezik 3 alapvető szempont, amire támaszkodhatunk a tervezés során. A hármas pedig: közelítőleg, mely megyéket érintően (hány megyében) fogunk közlekedni az év során, milyen időszakban és így milyen gyakorisággal használjuk a hazai autópályákat. Ha ezekre tudunk közelítő válaszokat, akkor jó döntést hozhatunk matricatípusok vásárlásával kapcsolatban.

A három aranytipp, melyet az https://www.autopalyamatrica.hu/ portál gyűjtött össze:

     1.    Ha maximum 4-5 megyét érintő utakon közlekedünk rendszeresen az év folyamán - akkor az adott megyékre megváltott éves megyei matrica lesz gazdaságos (25.000 Ft). Ha ennél több megyét érintünk, vagy több egyéb alkalmi utazást tervezünk, akkor az országos éves matrica megvásárlása már komolyan szoba jöhet (itt figyelembe kell venni a 2-es javaslatot is)

     2.    Éves matricát a D1 típusú autóra július után már nemigen érdemes venni. Ennél később valószínű a többhavi matrica típus vagy több megyei matrica együttesen éri meg jobban. Ez az "ökölszabály" a kislétszámú D2 típusú autók csoportjára nem áll. Ott ugyanis az éves matrica relatív olcsósága miatt még szeptemberben is érdemes lehet éves matricát vásárolni.

     3.    Ha valaki sokat közlekedik az ország fizetős útjain és felmérte, hogy körülbelül 30-35.000 Ft-ot kellene költenie éves szinten pályamatricákra, akkor érdemes tekintetbe venni azt a - pénzben nehezen kifejezhető értékű - kényelmet és biztonságot, amit az éves országos matrica megvásárlása jelent. Januárban egyszer kell megvenni és egész évben nem kell gondolni matricára; arra, hogy mikor melyik takarékos kerülőutat válasszuk, vagy hogy időben megvettük-e, vagy egyáltalán beszereztük-e már a matricát.

Amivel többet tud a kalkulátor, mintha magunk számolnánk:
     - Az összes fizetős és nem fizetős utat figyelembe veszi, naprakészen és útvonaltervet készít
     - Meghatározza az útvonal által érintett megyéket figyelembe véve a kedvezményeket
     - Térképen mutatja az útvonaltervet és megyéket - ez nagyon megkönnyíti az áttekintést
     - Több útvonalhoz tartozó megyéket összegzi
     - Kiszámolja a megyei matricák költségét és összehasonlítja az éves matrica díjával az adott autótípusra
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.