OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. február 25. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 17., kedd 11:55

Áder János is megtekintette a Csíksomlyói Árvácska betlehemes játékát, majd meggyújtották a harmadik adventi gyertyát a Városháza parkban
    Budapest, 2019. december 17., kedd (OTS) - Közeledik a karácsony, és advent utolsó előtti hétvégéjén is élettel telt meg a Városháza park a belváros szívében. Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár ezen a hétvégén is elsősorban a gyerekekre és családokra fókuszált színes programjaival, amelyek egészen december 29-ig várják a kilátogató fővárosi kicsiket és nagyokat.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191217_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191217_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191217_004.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191217_005.jpg

Vasárnap 16 órától a csíksomlyói Csibész Alapítvány által működtetett gyermekotthon lakóival alapított Csíksomlyói Árvácska együttes mutatta be A bárányok regéje című betlehemes játékát, melyet Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is megtekintett.

17 órától pedig, szintén az Csíksomlyói Árvácska együttes közreműködésével gyújtották meg a harmadik gyertyát a főváros legnagyobb adventi koszorúján. A ceremónián Dr. Osztie Zoltán, Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa mondott ünnepi áldást.

De a hétvégi programkavalkád már szombat délelőtt megkezdődött a budapestiek kedvelt helyszínén, a Városháza Parkban rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár harmadik adventi hétvégéjén. 11 órakor a Batyu Színház: Lélekdajkáló című különleges programjával várta a gyermekeket a karácsonyi vásáron, ahol egy nem mindennapi mesével ismerkedhettek meg. Az előadás után karácsonyi kézműves foglalkozásra invitáltuk a kicsiket, amelyen karácsonyi ajándékokat készíthettek filcből és papírból a fűtött hütte egy szegletében. Délután 14:30-tól a park külső területén a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság bemutatóját élvezhette a közönség.

December 14-én délután 17 órától nagybőgővel, akusztikus jazzgitárral, klarinéttal és dobbal szólalt meg a CsótányDzsó alternatív rock'n'roll-ja, majd 19 órától a visszatérő közönség számára már ismert Folk On 45 akusztikus duó saját népdal feldolgozásai mellett néhány igazán izgalmas dallam csendült fel, melyben az igényes mainstream pop-rock zene és a népdalok hangulata keveredett.

Másnap, vasárnap 11 órától, ahogy már megszokhatták, ismét egy délelőtti meseprogramra invitáltuk a gyerekeket, akik a Fabula Bábszínház: Brumi és a téli álom című zenés bábjátékát tekinthették meg, amely után a karácsony előtt elmaradhatatlan mézeskalács írókázás következett a kézműves foglalkozáson.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a www.facebook.com/AdventBudapesten/ oldalon tájékozódhatnak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.