OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 17., kedd 09:30

Környezettudatosságot várnak a fővárosi közlekedési társaságoktól a budapestiek
    Budapest, 2019. december 17., kedd (OTS) - Gyorsaság, kényelem, költséghatékonyság és környezettudatosság. Egy, a közelmúltban készült felmérés szerint ezen szempontok alapján dönt Budapest lakossága arról, hogy mindennapjai során milyen közlekedési eszközt választ. A legtöbben elvárják a közlekedési társaságoktól a környezettudatos működést. A Főtaxi a fenntarthatóság érdekében elindítja a Zöldút Programját, amelynek keretében tovább növelik elektromos autóiknak és töltőiknek a számát, és minden évben annyi fát ültetnek, ahány autójuk van a flottában.

    A budapestiek számára az ideális közlekedési eszköz gyors, kényelmes, költséghatékony és környezettudatos - derül ki a Főtaxi megbízásából készített reprezentatív közvélemény-kutatásból. A gyorsaság 63, a kényelem 53, a költséghatékonyság pedig a megkérdezettek 47 százaléka számára döntő jelentőségű. Egyharmaduknak, legfőképpen a 16-29 éves korosztályból, fontos a környezettudatosság. Ezen a téren azonban még nagyon sok a teendő, ugyanis arra a kérdésre, hogy volt-e már arra példa, hogy a magas légszennyezettség miatt letette az autóját, az embereknek csupán 38 százaléka felelt igennel. Ugyanakkor a fővárosiaknak nagyon is pontos elképzelésük van arról, hogyan lehetne javítani Budapest levegőjén. A felmérés szerint erre az elektromos autók, valamint a kerékpárok és rollerek használatának elterjedése, a kevesebb autó és a több zöldfelület lehet a garancia.
A budapesti lakosság a főváros útjait használó közlekedési vállalatoktól nagyon határozottan elvárja a környezettudatosságot. Ezt erősíti, hogy taxirendelésnél például a megkérdezettek 72 százaléka örülne, ha eldönthetné, hogy elektromos/hibrid vagy hagyományos autóval utazzon.
"2000 autónkkal és évi 10 milliós fuvarszámunkkal mi magunk is jelentős szereplői vagyunk Budapest közlekedésének, ezért a főváros levegőminőségének javítása érdekében elindítjuk Zöldút Programunkat. Célunk, hogy Budapest legrégibb és legnagyobb taxivállalata hosszú távon is fenntartható legyen, mert hiszünk abban, hogy a zöld az új sárga" - reagált a felmérés eredményeire Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója.

A Zöldút Program keretében számos újdonságot vezetett be a Főtaxi. 2019-ben 30 elektromos autó vásárlásával, és egy kedvező bérleti rendszer kidolgozásával új korszakot nyitott a cég, jövőre ezt a számot megkétszerezi. A Budapest Airport taxis parkolójában már most is 5 elektromos töltőt telepítettek, ezek számát 2020-ra a duplájára emelik. A karbonsemleges autók mellett a flottában jelenleg is több mint 200 hibrid autó van. A társaság sofőrjeit tagdíjkedvezménnyel próbálják ösztönözni, hogy a jövőben elektromos, vagy hibrid autóra váltsanak, így minél előbb elérhessék, hogy az applikációban már zöld autókat is lehessen rendelni.

A Főtaxi autóinak többségében már most is papírmentes POS terminálok működnek, a jövő év elejére ez már minden autóban elérhető lesz. Mindezeken felül a társaság vállalta, hogy a karbonlábnyomának csökkentése érdekében minden évben annyi fát ültet el, ahány autója van a teljes flottában. Az első ilyen faültetés 2020 márciusában valósul meg, a MyForest Alapítvány segítségével 2000 fát telepítenek.

A Zöldút Programról készült kisfilm az alábbi linken tekinthető meg: https://youtu.be/gf7lWV1M6sI
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.