OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 3., kedd 16:54

Az Everbridge nyerte meg a Peruban az egész ország területét lefedő, összesen 37 millió ember (helyi lakosok és az évente az országba látogató turisták) védelmét szolgáló katasztrófariasztási rendszer működtetésére kiírt pályázatot (1. rész)
    Burlington, Massachusetts állam, USA, 2019. december 3., kedd (Business Wire/OTS) - A perui pályázat megnyerése tovább erősíti az amerikai kontinensen, továbbá az EMEA és az APAC régióban számos országos szintű rendszert működtető Everbridge globális vezető szerepét a lakossági riasztási megoldások piacán

    Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191202005296/en/

A kritikus események kezelésére szolgáló megoldások terén globális vezetőnek számító Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG) ma bejelentette, hogy elnyerte a perui Szállítási és Távközlési Minisztérium (a továbbiakban "MTC") által az ország Sismate (Sistema de Mensajería de Alerta Temprana de Emergencia) nevet viselő, korai figyelmeztető üzenetek küldésére szolgáló rendszere működtetésének biztosítására kiírt pályázatot. A bejelentés időpontjára már lezárultak a vállalat és az MTC közt azok a szerződésre vonatkozó tárgyalások, amelyeknek megkezdéséről az Everbridge egy korábbi, szeptemberben megjelent sajtóközleményében adott hírt, akkor még az érintett ország megnevezése nélkül. A pályázat megnyerése révén tovább erősödik az amerikai kontinensen, továbbá az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) és az APAC (ázsiai és csendes-óceáni) régióban számos rendszert működtető Everbridge globális vezető szerepe a lakosság riasztására szolgáló figyelmeztető rendszerek piacán.

A Sismate telepítését követően a rendszert a perui országos Polgári Védelmi Intézet hozza működtetésbe abban az esetben, ha valamilyen vészhelyzet fenyegeti a lakosságot. Az Everbridge Public Warning termékén alapuló rendszer még a vészhelyzet kialakulása előtt, illetve annak során és azt követően is képes eljuttatni kulcsfontosságú üzeneteket mobiltelefonokra. A Sismate riasztások használhatók felkészülést szolgáló gyakorlatok során, valamint kutató és mentő csapatok tevékenységének támogatására is. A Sismate úgy került kialakításra, hogy képes legyen elérni 37 millió embert, ideértve Peru teljes, 33 millió főt számláló lakosságát és az évente az országba látogató 4 millió turistát.

"Ez a technológia mérföldkőnek számít az országos szintű kockázat- és vészhelyzetkezelési rendszer szempontjából, melynek megerősítése érdekében számos különféle intézmény működik továbbra is együtt, és a lakosság is bevonásra kerül" - magyarázta az El Economista hírlap riporterének Virginia Nakagawa, távközlési miniszterhelyettes.

"Az Everbridge számára nagy megtiszteltetés, hogy támogathatja Peru országos lakossági riasztási rendszerének működtetését" - nyilatkozta David Meredith, az Everbridge vezérigazgatója. "Peruval tovább bővült azoknak az országoknak a folyamatosan növekvő köre, amelyek az Everbridge-et választották lakosaik és a hozzájuk látogató turisták hirtelen bekövetkező vészhelyzetek esetén való védelmére szolgáló, országos szintű rendszereik kiépítésének támogatása céljára."

Az Everbridge által biztosított platformot, amelynek segítségével több mint 500 millió ember érhető el mintegy 200 országban, a helyi, állami és nemzeti kormányzatok a világon bármely egyéb hasonló megoldásnál nagyobb számban választották. Peru mellett az Everbridge Public Warning platformja biztosítja Svédországban, Izlandon, Hollandiában, Szingapúrban, Görögországban és a legnagyobb indiai államokban a mobileszközökkel rendelkező lakosok vészhelyzet esetén való országos szintű elérését, és Ausztráliában is folyamatban van a rendszer telepítése. A lakosság sürgősségi riasztására szolgáló termékeket és megoldásokat biztosító cégek közül az Everbridge az első, amely négy EU országot is támogat azon erőfeszítéseikben, hogy megfeleljenek annak a nemrégiben elfogadott uniós előírásnak, mely szerint 2022 júniusára a tagállamoknak rendelkezniük kell egy, az egész országot lefedő lakossági riasztási rendszerrel.

Az Everbridge Public Warning platformja az egyetlen többcsatornás megoldás, amely lehetővé teszi az országok számára, hogy bármely általuk előnyben részesített kommunikációs módszer alkalmazásával elérhessék a lakosságot vészhelyzet esetén. Az Everbridge lakossági figyelmeztető rendszere a vészhelyzet összes fázisában biztosítja az érintett lakossággal való kétirányú kommunikációt, összegyűjti és továbbítja a helyadatokat (statikus helyzet, utolsó ismert helyzet és várható helyzet), és így lehetővé teszi az országok számára, hogy vészhelyzetekben a lehető legnagyobb lefedettséget elérve, gyorsan riaszthassák nem csak az egész ország lakosságát, hanem az adott időszakban az országban tartózkodó turistákat is. (folyt.)

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.