OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2019. november 21., csütörtök 11:50

Magyar bajnokok az újító szellemű Extreme E off-road versenysorozatban
    Budapest, 2019. november 21., csütörtök (OTS) - Újabb nevezők névsorát közölte az Extreme E, melyben a számos világbajnok között két magyar pilóta neve is felbukkant; a HELL-szponzorált Bessenyey Zoltán, és Szabó Krisztián rallycross versenyző képviselheti hazánkat a klímaváltozás ellen fellépő, különleges off-road versenyen.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191121_002.jpg

Bessenyey Zoltán, kétszeres Európa-rally-bajnokot 2017-es balesete sem tántoríthatja el céljai elérésétől, de a versenypályáktól még kevésbé. Habár, a sokak által csak BZ-ként ismert autóversenyző, mozgásában korlátozottá vált, idén egy speciális gokart segítségével - és a HELL ENERGY támogatásával - újra pályára állt a Handikart International Trophy versenyen, Le Mans-ban, ahol dobogós helyezést ért el. Bessenyey kitartása és lelkiereje példaértékű, nem véletlen, hogy idén az FIA Disability and Accessibility bizottság tagjának is beválasztották.

Neki azonban még ez sem volt elég. Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy bekerült a Extreme E elektromos SUV off-road sorozat versenyzői programjába. Ennek a különleges versenynek a megálmodója Alejandro Agag volt, akinek célja a versennyel felhívni a figyelmet a klímaváltozás pusztító hatására, és arra buzdítani az embereket, hogy tegyünk Földünkért. Az éghajlat-védelem iránti elkötelezettség részeként az Extreme E csatlakozott az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményéhez.
A verseny 5 különleges helyszínen zajlik majd, melyek többek között az Északi-sarki jégolvadásra, az amazonasi esőerdő-irtásra, a Csendes-óceán műanyag-szennyezettségére, a Sahara elsivatagodására, a gleccserek olvadására, a Himalája ökoszisztémájának és földünk állatfajainak kipusztulására hívják fel a figyelmet. A három napon át tartó verseny egy nagyjából 10km2 nagyságú területen zajlik majd, melyen a világ számos kiváló autóversenyzői állnak rajthoz, csapatokban. A nevezők között olyan nevekre bukkanhatunk, mint Sebastien Ogier, rally-világbajnok, Timo Scheider, kétszeres DTM bajnok, vagy Nelson Piquet Jr. és Lucas di Grassi, Formula E bajnokok.

Hazánkat Bessenyey Zoltán és a rallycross versenyző, Szabó Krisztián képviselik majd. A csapatok tesztelése 2020 közepén kezdődik, a verseny kezdésére pedig várhatóan 2021 februárjában kerül sor.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.